صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۴۱۳۵۲۱۸
تاریخ انتشار : ۳۰ فروردين ۱۴۰۲ - ۰۰:۵۵
بابایی به ایکنا خبر داد:

مدیر اجرایی دارالکتابه مرکز طبع و نشر قرآن از کتابت جمعی یک مصحف جدید با عنوان «مصحف شریف» به همت 25 نفر از بانوان کاتب قرآن خبر داد.

مهدی بابایی؛ مدیر اجرایی دارالکتابه مرکز طبع و نشر قرآن کریم جمهوری اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار ایکنا از کتابت جمعی یک مصحف جدید توسط جمعی از بانوان کاتب قرآن کشور خبر داد و گفت: این نسخه از «مصحف شریفه» توسط 25 نفر از بانوان کاتب قرآن در شرایط هنری خوبی کتابت شده است.

وی ادامه داد: جمعی از بانوان هنرمند و خوشنویس ما به خط زیبای نسخ ایرانی یک مصحف را کتابت کردند که کار کتابت آن تقریبا تمام شده و برای رونمایی اثر و تجلیل از این کاتبان ارجمند برنامه ویژه‌ای خواهیم داشت.

بابایی با اشاره به اینکه  موضوع کتابت‌های جمعی در دارالکتابه مسبوق به سابقه است و چندین دوره کتابت جمعی کاتبان را اجرا کرده‌ایم، اضافه کرد: مثلا در سال 93 ، 244 کاتب یک مصحف جمعی را کتابت کردند و سال 94 در قالب یک کاروان شامل هفتاد نفر از منتخبان این عزیزان، آن قرآن را به حرم حضرت ابالفضل(ع) اهدا کردند.

مدیر اجرایی دارالکتابه مرکز طبع و نشر قرآن کریم جمهوری اسلامی در ادامه با اشاره به مصحف جدید و اهدایی دارالکتابه به حرم امامین کاظم و جواد(ع)، عنوان کرد: ایده مصحف اهدایی به کاظمین(ع) و شروع کار آن به سال 98 برمی‌گردد که 30 نفر از آن 244 نفر کاتب، به عنوان کاتبان برگزیده انتخاب شده و هر کدام یک جزء قرآن کریم را کتابت کردند.

بابایی با تاکید بر اینکه این مصحف به لحاظ فنی کار شاخص و برجسته‌ای است و هر جزء به لحاظ هنری کار بسیار خوب و قابل دفاعی شده است، به مزین شدن هر صفحه این مصحف به نام یکی از شهدای مدافع حرم هم گفت: سالی که ایده کتابت این مصحف مطرح شد، اوج مسائل محور مقاومت در سوریه و عراق و مبارزه شهدای مدافع حرم بود، لذا نیت بر این شد که هر صفحه به نام یکی از شهدای مدافع حرم از ملیت‌ها و مذاهب مختلف مزین شود.

وی افزود: شهدایی که نامشان در این مصحف شریف ذکر شده است، تنها شهدای مدافع حرم ایرانی نیستند، بلکه شهدای فاطمیون افغانستان، حیدریون پاکستان، زینبیون آذربایجان و شهدای اهل سنت هم در جمع این شهدا قرار دارند.

مدیر اجرایی دارالکتابه مرکز طبع و نشر قرآن کریم جمهوری اسلامی با تاکید بر اینکه این قرآن در یک عیار هنری قابل توجهی کتابت شد، افزود: اصل این قرآن به نیت اهدا به حرم کاظمین(ع) به کشور عراق برده شد و الان در نجف اشرف به امانت هست تا طی مراسمی آن را به کاظمین منتقل و اهدا کنیم. نسخه نفیسی از این قرآن هم آماده‌سازی و به رهبر معظم انقلاب تقدیم شد که مورد توجه ایشان قرار گرفت و از کاتبان آن تفقد فرمودند که این هم از اتفاق‌های خوبی بود که برای این قرآن رقم خورد.

بابایی ضمن اشاره به مسائل فنی این مصحف اظهار کرد: به لحاظ صفحه‌بندی و شیوه اعراب‌گذاری الگوی واحدی به این 30 کاتب دادیم که شیوه اعراب‌گذاری آن شیوه اعراب‌گذاری مرکز طبع و نشر قرآن و به خط نسخ ایرانی است و به دلیل اینکه این مصحف در یک کار کارگاهی و هماهنگ و تحت نظر اساتید ارشد دارالکتابۀ کتابت شد، از هماهنگی خوبی برخوردار است و از این جهت این یک امتیاز است.

مدیر اجرایی دارالکتابه مرکز طبع و نشر قرآن کریم جمهوری اسلامی درباره برنامه‌های جدید این مرکز هم بیان کرد: با شروع سال جدید درگیر نمایشگاه قرآن بودیم و برنامه‌های سال جدید دارالکتابه هنوز آغاز نشده است. بعد از ماه رمضان فعالیت‌های جدید به تدریج اعلام و اجرا می‌شود. البته تازه‌ترین برنامه‌ای که در تدارک آن هستیم، رونمایی از همان «مصحف شریف» با کتابت جمعی بانوان و تجلیل از بانوان کاتب قرآن کریم است.  

انتهای پیام