صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۴۱۳۸۵۳۹
تاریخ انتشار : ۱۴ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۱۸:۳۲
آیت‌الله مکارم شیرازی:

یکی از مراجع معظم تقلید شیعه گفت: فهم نظام تربیتی اسلامی و شناخت اصول، قواعد و آموزه‌های آن نیازمند تلاش فراوان و در یک کلمه تفقه مجتهدانه است.

به گزارش خبرنگار ایکنا، آیت‌الله ناصرمکارم شیرازی از مراجع معظم تقلید شیعه در قم، امروز پنجشنبه پیامی را به مناسبت برپایی کنگره دو روزه فقه و تربیت صادر کرد که متن آن به این شرح است.

بسم الله الرحمن الرحیم

در ابتدا لازم می‌دانم از مسئولان، برگزارکنندگان، نویسندگان مقالات و همه کسانی که در این همایش پربرکت شرکت نموده‌اند، تشکر و قدردانی نمایم و امیدوارم این همایش به اهداف مورد نظر خویش دست یافته و گامی مفید در راستای بحث تربیت اسلامی برداشته شود.

گرچه فقه در اصطلاح متداول آن به بحث از احکام مکلفین اختصاص دارد، اما به معنای عام شامل فهم دین در همه زمینه‌های آن است. اسلام مجموعه‌ای کامل، شامل احکام، اعتقادات، اخلاق و تربیت است و بدون تفقه یا همان فهم عمیق و نظام‌مند نمی‌توان به دیدگاه دین درباره این مقولات دست یافت.

تربیت یکی از مهم‌ترین مسائلی است که در تعالیم اسلام به آن توجه خاص شده است. روایات رسیده از نبی اکرم و اهل بیت ایشان (صلوات الله علیهم اجمعین) گویای این نکته است که پیامبر خود به مقتضای دلالت کلام نورانی‌اش که فرمود: «أدبنی ربی، فأحسن تأدیبی» (بحارالانوار، ج۶۸ ص۳۸۲) تحت تربیت و تأدیب خداوند قرار گرفته، این تربیت الهی را برای بشر به ارمغان آورده است؛ این تربیتی است وابسته به منبعی متعالی و قدسی که شامل همه سنین و دوره‌های زندگی انسان و ابعاد مختلف آن می‌گردد و هدف اصلی‌اش تعالی روح انسانی، تخلق به اخلاق الهی و ساختن جامعه‌ای سعادتمند است. با این حال فهم این نظام تربیتی اسلامی و شناخت اصول و قواعد و آموزه‌های آن نیازمند تلاش فراوان و در یک کلمه تفقه مجتهدانه است کاری که چنین همایش‌ها و گردهمایی‌هایی باید در پی انجام آن باشد و امید است با فعالیت‌های علمی و تحقیقاتی حوزه‌های علمیه و استفاده از نظریات اندیشمندان و پژوهشگران اسلامی به این مهم بیش از پیش پرداخته شود. إن شاء الله

اینجانب بار دیگر برای همه برگزارکنندگان و شرکت‌کنندگان این همایش توفیق الهی را از درگاه ربویی خواستارم و امیدوارم این همایش به اهداف خویش دست یابد و محصولات علمی آن، در جهت ترویج تربیت اسلامی به کار گرفته شود.

والسلام علیکم و رحمةالله و برکاته
قم- ناصر مکارم شیرازی
اردیبهشت ۱۴۰۲

انتهای پیام