به گزارش ایکنا، ویژهبرنامه ظهر دلنشین که سابقهای چندساله داشته و طی این سالها میزبان اساتید و پیشکسوتان نامداری بوده است، روز شنبه، ششم خردادماه میزبان جمع دیگری از اساتید، پیشکسوتان، قاریان و حافظان قرآن کریم بود تا به پاس سالها خدمت مجاهدانه احمد حاجیشریف در عرصه نظارت بر چاپ و نشر مصحف شریف گوشهای از خدمات ارزنده این خادم قرآن بازخوانی شود.
برحسب معمول بخشی از مباحثی که در این جلسات، نشستها و ویژهبرنامهها طرح میشود، طرح گلایههایی در مورد بیتوجهی به پیشکسوتان و فراموشی آنها بعد از دوران بازنشستگی است، موضوعی که در ظهر دلنشین استاد حاجیشریف نمود بیشتری پیدا کرده و تعدادی از حاضران بر لزوم توجه به پیشکسوتان، که مهمترین سرمایه هر جامعهای هستند، تأکید کردند.
محمدعلی خواجهپیری، از اعضای شورای توسعه فرهنگ قرآنی نیز در این نشست بیشترین گلایهها را در مورد بیتوجهی به پیشکسوتان قرآنی مطرح کرد. وی با ذکر نمونههایی از خادمان و پیشکسوتانی که در تنگنای مالی شدیدی قرار داشتهاند به بیتوجهی مسئولان و مدیران به خادمان و پیشکسوتان قرآنی اشاره کرد و گفت: وقتی یک نفر بازنشسته میشود، باید از فردای آن روز برنامهریزی شود که به چه صورت از تجربیات آن فرد استفاده کنیم.
خواجهپیری در این نشست به طرح یک پیشنهاد پرداخت و گفت: اگر کسی از بیرون این درک و فهم را ندارد که چگونه از پیشکسوتهای این حوزه استفاده کند، چرا خودمان کاری نمیکنیم؟ میتوانیم این جلسه را پایه و محل تصمیمی قرار دهیم که حال پیشکسوتان فراموش شده حوزه قرآن را بیشتر دریاییم. هماندیشی کنیم تا به یک تصمیم قطعی در این زمینه برسیم.
وی به بیاناتی از مقام معظم رهبری در مورد توجه به پیشکسوتان اشاره کرد و افزود: حضرت آقا فرمودند منظور از جوانگرایی این نیست که پیشکسوتها بایگانی شوند، اگر جوانان میخواهند به جایی برسند یکی از شروط آن استفاده از تجربیات بزرگترهاست.
محمد بادپا، فعال قرآنی کشور که بیشتر او را با اجرای مسابقات قرآن نیروی انتظامی و شرکت ملی گاز ایران میشناسیم هم در این نشست از این موضوع که پیشکسوتان قرآنی در گوشه خانه چشم به راه نگاهی از سوی مدیران و حتی فعالان قرآن هستند، گلایه کرد و گفت: باید برای جامعهای که در آن اساتید پیشکسوت به دست فراموشی سپرده شدهاند، تأسف خورد، در حالی که همین پیشکسوتها جوانی خود را عاشقانه در راه اعتلای قرآن صرف کردهاند.
وی افزود: بیتوجهی به این موضوع حتی به اندازه یک روز هم دیر است، بیاییم مراسم تکریم اساتید پیشکسوت قرآنی را تجمیع و همه را در یک روز و یک جلسه با هم تجلیل کنیم. پیشنهاد من که عملیاتی کردن آن از عهده ایکنا بر میآید این است که چنین برنامهای با حضور چند نفر از اساتید همچون استادان هوشنگ بادپا، رحیم آهور، سیدعلیاکبر حسینی و حبیب صحاف و ... برگزار شود.
هر چند پیشکسوتان قرآنی که تعدادشان کم نیست، طرف حساب خود را خدا میدانند و حُجب و حیای سالها همنشینی با قرآن اجازه مطالبهگری دنیوی را نداده و تنها دغدغه ارتقای فعالیتهای قرآنی بوده است، اما این نمیتواند از مسئولان امور قرآنی و سایر فعالان این حوزه برای رسیدگی به امور قرآنیان و پیگیری مطالبات پیشکسوتها در این عرصه سلب مسئولیت کند.
انتهای پیام