صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۴۱۴۶۶۴۵
تاریخ انتشار : ۱۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۲۳:۰۷
آیت‌‌الله حسینی بوشهری:

رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با بیان اینکه افزایش مالیات در شرایط کنونی، با توجه به گرانی و تورم بالا، آسیب‌زا خواهد بود، گفت: مسئولین باید آسیب‌پذیری مردم را در نظر بگیرند و با توجه به واقعیت‌ها، برنامه‌های مالیاتی خود را تنظیم کنند و در رابطه با رشد تولید، شرکت‌های دانش بنیان، مجموعه‌های کم درآمد و مؤسساتی که در پیشرفت فرهنگ جامعه تأثیرگذارند، ملاحظه بیشتری صورت گیرد.

به گزارش ایکنا از قم، آیت‌الله حسینی بوشهر، رییس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در دیدار محمدهادی سبحانیان، رئیس سازمان امور مالیاتی کشور به همراه مشاور وزیر اقتصاد در اقتصاد اسلامی و ارتباط با حوزه علمیه و جمعی دیگر از مدیران سازمان امور مالیاتی که در محل جامعه مدرسین حوزه علمیه قم برگزار شد، با تأکید بر لزوم اجرای صحیح قوانین گفت: گاهی قانون به خوبی نوشته می‌شود؛ اما در هنگام اجرا، به گونه‌ای عمل می‌شود که هدفی که از وضع قانون دنبال می‌شده است، محقق نمی‌شود و حتی نتیجه معکوس حاصل می‌شود.

وی افزود: قانون نباید آرمانی باشد؛ بلکه باید متناسب با واقعیت‌های جامعه تنظیم گردد. اگر می‌خواهیم اتکای بودجه به نفت را کم کنیم، نباید به گونه‌ای مالیات بر درآمدها ببندیم که نارضایتی در بین مؤدیان مالیاتی پیش بیاید.

امام جمعه قم بر فرهنگ سازی و استفاده از ادبیات اقناعی در مواجهه با تخلفات مالیاتی تأکید کرد و گفت: نمی‌توان با افرادی که تخلفات مالیاتی دارند، به صورت دستوری عمل کرد؛ بلکه باید برای جامعه به درستی تبیین شود که محل تأمین هزینه‌های خدمات اجتماعی و اداره بخش‌های مختلف کشور در جهت توسعه و پیشرفت، همین مالیات‌هایی است که مردم می‌پردازند و همه آحاد جامعه نیز از آن بهره‌مند می‌شوند؛ البته مالیات باید با درآمد افراد، واقعیات خارجی و اقتضائات جامعه سنخیت داشته باشد.

عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری ضمن تأکید کرد: مهم‌ترین سرمایه نظام، رضایت و اعتماد مردم است و باید میان دریافت مالیات و حفظ رضایت عمومی مردم، تناسب برقرار باشد.

وی با اشاره به تورم و گرانی‌های فعلی تصریح کرد: افزایش مالیات در شرایط کنونی، با توجه به گرانی و تورم بالا، آسیب‌زا خواهد بود؛ بنابراین مسئولین باید آسیب‌پذیری مردم را در نظر بگیرند و با توجه به واقعیت‌ها، برنامه‌های مالیاتی را تنظیم کنند و در رابطه با رشد تولید، شرکت‌های دانش بنیان، مجموعه‌های کم درآمد و مؤسساتی که در پیشرفت فرهنگ جامعه تأثیرگذارند، ملاحظه بیشتری صورت گیرد.

استاد حوزه علمیه قم روایتی از امیرالمؤمنین(ع) مبنی بر تقدم و اولویت عمران و آبادانی بر أخذ مالیات را یادآور شد و ادامه داد: باید با تقویت اطلاع رسانی در قبال محل هزینه درآمدهای مالیاتی، فرهنگ مالیات دهی را در جامعه نهادینه کرد و در آن صورت است که مردم با میل و رغبت، مالیات می‌پردازند و خود را در اداره کشور شریک می‌دانند.

یادآرو می‌شود، در ابتدای این جلسه، دکتر محمدهادی سبحانیان، گزارشی از وضعیت و تکالیف سازمان مالیاتی کشور در بودجه سال ۱۴۰۲ و رویکرد این سازمان در نهادینه سازی ضرورت پرداخت مالیات در جامعه، ارائه کرد

انتهای پیام