صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۴۱۴۸۶۴۸
تاریخ انتشار : ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۶:۱۹

هیئت علمی دبیرخانه کنگره علامه ملاعبدالله بهابادی یزدی در سفر به عراق در ادامه فعالیت‌های علمی خود با رئیس دانشگاه کوفه دیدار و گفتگو کرد.

به گزارش ایکنا به نقل از روابط عمومی کنگره مرحوم بهابادی، در این جلسه که با طرح اهداف و زمینه‌های مشترک فعالیت‌های اجرایی برگزاری کنگره در دانشگاه کوفه و با حضور رئیس دانشگاه کوفه، رئیس دانشکده فقه و حقوق، معاون آموزشِ، اساتیدی از دانشکده‌های علوم و تربیت اسلامی و تاریخ در دفتر ریاست دانشگاه کوفه برگزار شد.

در ابتدا یاسر العکیلی گفت: از زمان ریاست اینجانب بر دانشگاه دو همایش در سال جاری و سال قبل برگزار کردیم که دستاوردهای خوبی برای طرفین به همراه داشت تعامل علمی با سایر دانشگاه‌های عراق و دانشگاه بصره نیز از اقداماتی است که می‌تواند به گسترش مشارکت در کنگره بیفزاید.

وی افزود: همکاری‌های علمی و تبادل اطلاعات و نظرات از اهداف این دانشگاه بوده و در شناختن عالمان و احیای آثارشان و نیز تأثیری که در تحولات فرهنگی، اجتماعی و سیاسی امروز ما برجا گذاشته‌اند هیچ گونه تردیدی وجود ندارد و ما تلاش‌مان بر این است که با تجارب و تخصص‌هایی که در این دانشگاه داریم با دبیرخانه کنگره همکاری علمی و اجرایی داشته باشیم.

رئیس دانشگاه کوفه در پایان ضمن قدردانی از تلاش‌های بی وقفه در برگزاری همایش، دکتر ستار جبر الأعرجی رئیس دانشکده فقه و قانون را از جمله افراد ذی صلاح و برجسته معرفی کرد که در شکل‌گیری کمیته‌ها و اجرای همایش و تعامل با دانشگاه‌های عراق بسیار موفق عمل کرده‌اند.

یاسر العکیلی بر تشکیل کمیته ترجمه تأکید کرد تا  ترجمه‌ای بر اساس موازین دانشگاهی و بین‌المللی صورت بگیرد.

وی همچنین پیگیری منابع تاریخی دوره عثمانی و مکاتباتی که در این زمینه با عتبات صورت گرفته را به کمیته‌ای واگذار کرد تا آن را بررسی کند.

تشکیل شورای سیاستگذاری همایش در دانشگاه کوفه 

تشکیل کمیته‌های علمی و اجرایی یکی از اهداف سفر هیئت علمی دبیرخانه کنگره علامه و گفتگو با دانشگاه کوفه بود که این موضوع طرح و در ادامه جلسه با حضور اعضای دو طرف در سالن جلسات معاون آموزشی دانشگاه کوفه تشکیل شد. در این جلسه موضوع تشکیل کمیته علمی، تعیین اسامی اعضاء و وظایف ایشان تشریح شد و در کمیته اجرایی نیز مقرر گردید جهت هماهنگی بین دبیرخانه و دانشگاه کوفه دو نفر رابط از ایران و عراق معرفی شود.

ستار جبر الأعرجی، رئیس دانشکده فقه و قانون دانشگاه کوفه تشکیل یک کمیته آماده‌سازی و مقدماتی برای ارائه پیشنهادات و همچنین برگزاری نشست‌های تخصصی و علمی به صورت حضوری و غیرحضوری برای تعیین موضوعات به صورت تفصیلی را در خواست کرد. 

وی افزود: هماهنگ‌ کردن کمیته علمی، فراخوان مقالات و پایان‌نامه‌ها از جمله فعالیت‌های این کمیته خواهد بود. مرحله بعد که باید به آن اشاره نمایم، راه‌اندازی کمیته‌های پشتیبانی و اداری برای تدارک امکانات و تجهیزات مورد نیاز و استمرار فعالیت کمیته آماده سازی است.

ستار جبر الأعرجی تصریح کرد: تشکیل شورای عالی سیاستگذاری به ریاست دانشگاه کوفه از دیگر موضوعاتی است که باید مورد نظر و توجه قرار گیرد. این شورا یا کمیته در واقع نقشه راه و استراتژی همایش را رصد و نقطه نظرهای آن قابل اجرا خواهد بود. 

محسن عبود العبادی نیز تشکیل سایر کمیته‌های فرعی را منوط به درخواست و ضرورت کمیته مقدماتی و آماده‌سازی برشمرد که بر سایر کمیته‌ها نظارت خواهد کرد. همچنین از موارد دیگری که رئیس دانشکده فقه بدان اشاره کرد بین‌المللی بودن کنگره به معنای ارائه مقالات و پایان‌نامه‌ها از سوی دو طرف ایران و عراق و یا سایر کشورهاست.

انتهای پیام