صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۴۱۵۳۷۹۷
تاریخ انتشار : ۱۸ تير ۱۴۰۲ - ۱۴:۰۸
میرهاشم موسوی خبر داد:

مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی گفت: قبل از انقلاب ۲۰ درصد جامعه ۳۵ میلیون نفری تحت پوشش بیمه‌های اجتماعی بودند و اکنون ۷۳ درصد از جامعه ۸۵ میلیونی تحت پوشش بیمه هستند.  

به گزارش خبرنگار ایکنا؛ نشست خبری میرهاشم موسوی، مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی امروز 18 تیرماه، با حضور اصحاب رسانه برگزار شد.

موسوی در این نشست گفت: تلاش می‌کنیم آسایش، امنیت و آتیه را برای ۴۶ میلیون نفر فراهم کنیم. این سازمان بیش از ۱۸ نوع خدمت انجام می‌دهد و در راستای تحقق عدالت تلاش می‌کند.  

وی با اشاره به سیاست‌های ابلاغی رهبری در سال گذشته افزود: براساس این سیاست‌ها مسیری که باید برای رفع چالش‌ها انجام شود مشخص است و اگرچه بخشی از این سیاست‌ها در سال‌های گذشته نیز مهیا بود، اما اکنون با سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری بسته کاملی پیش روی ما قرار گرفته است.

موسوی ادامه داد: تمرکز اصلی ما بر چالش‌های صندق که باعث ناپایداری منابع و استقراض بی‌رویه بود و بیش از ۷ هزار میلیارد ریال رقم خورده، بود. از این رو چالش‌های سازمان تأمین اجتماعی نقطه‌زنی شده و براساس برنامه‌ریزی رفع و یا در حال رفع است.  

مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی تصریح کرد: سال ۵۵ میزان امید به زندگی ۵۵ سال بود و هم اکنون به بالای ۷۵ سال رسیده است، اما در این زمینه چالش بازنشستگی پیش از موعد را داشتیم.  

وی در ادامه بیان کرد: عدم اصلاحات ساختاری که باید رقم می‌خورد و یکی از چالش‌های اساسی همین بود و پایین بودن نرخ دارایی‌ها و هزینه‌های بالا در حوزه خدمات از جمله خدمت درمان نیز باید افزایش می‌یافت، اما برخی مداخلات سیاسی و انتصابات که عنصر کارآمدی و بازآمدی را در نظر نگرفته بودند برای سازمان تأمین اجتماعی دردسر ایجاد کرده بود. همچنین استقراض بی‌رویه مانند خوره به جان صندوق افتاده بود و از بانک در اختیار برداشت می‌کردند.  

پوشش بیمه‌ای ۷۳ درصدی

وی در ادامه به ۸ راهبرد و هدف کلان اشاره کرد و گفت: این راهبرد‌ها در راستای غلبه بر چالش‌ها تعیین شده است و یکی از آن‌ها توسعه پوشش بیمه‌ای برای آحاد جامعه بود که یکی از مؤلفه‌های پایدارسازی صندوق همین راهبرد بود و در این راستا پوشش بیمه‌ای یک میلیون و ۹۲۰ هزار نفر در سال جاری افزایش یافته است و اثر مالی این عدد بر صندوق هزار میلیارد تومان است. قبل از انقلاب ۲۰ درصد جامعه ۳۵ میلیون نفری تحت پوشش بیمه‌های اجتماعی بودند و اکنون ۷۳ درصد از جامعه ۸۵ میلیونی تحت پوشش بیمه هستند.  

وی با تأکید بر اصلاح و ساماندهی صندوق با رویکرد پایداری گفت: هزینه مالی استقراص از بانک نسبت به روش‌های مالی دیگر پایین‌تر است، اما چرا کنترل مصارف نداشته باشیم؛ از این رو تشخیص ما این بود که این بیماری باید درمان پیدا کند؛ بنابراین در سال گذشته ۱۰۶ هزار میلیارد تومان تسویه با تعامل مثبت با دولت و مجلس انجام شد و این در حالی بود که ۱۸۰ هزار میلیارد تومان تأدیه بدهی بیمه که بی‌سابقه بود و سود این بدهی ۲۵ هزار میلیارد تومان بود که جلوی آن را گرفتیم. از این رو ۴۶ هزار میلیارد تومان افزایش سرمایه در بانک رفاه ایجاد کردیم.  

وی با اشاره به توسعه کمی و کیفی خدمات افزود: با وجود مشکلات و چالش‌ها از خدمات غفلت نکردیم و همچنان رویکرد توسعه بیمه را داشته‌ایم. از این رو، روزی یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر روزانه خدمات درمانی تأمین اجتماعی دریافت می‌کنند؛ این رقم در سال گذشته نسبت به سال ۱۴۰۰، بیش از ۱۸ درصد افزایش داشته و روزی ۱۴ هزار نفر در مراکز تأمین اجتماعی بستری می‌شوند.  

ایجاد ۱۸۵ مرکز کلینیک دیابت و فشار خون

وی افزود: با رویکرد پیشگیری و حفظ سلامت موضوع بیماری دیابت و فشار خون را مورد توجه قرار دادیم و ۱۸۵ مرکز کلینیک دیابت و فشار خون در کشور ایجاد شده است.

موسوی از افتتاح ۲۹ پروژه جدید در سال جاری در حوزه درمان تأمین اجتماعی خبر داد و گفت: در سال جاری ۱۱ هزار و 500 میلیارد تومان منابع مالی برای پروژه‌های مختلف در نظر گرفته‌ایم. ۲۰۰ پروژه مختلف در سازمان تأمین اجتماعی در مرحله مطالعه و یا اجراست؛ این در حالی است که سال گذشته بیمارستان هدایت تهران و بیمارستان شهید لنگرودی گیلان و ... را افتتاح کردیم.  

وی گفت: ناباروری برای اولین بار در راستای حمایت از «طرح جوانی جمعیت و خانواده» زیر پوشش قرار گرفته و رشد ۱۲ برابری را در رابطه با این پرونده‌ها شاهد هستیم. ۴۷ هزار و ۵۰۰ پرونده در این زمینه تشکیل شده است و تاکنون ۴ هزار میلیارد ریال در این راستا از حوزه بیمه تأمین اجتماعی تقبل شده است.

مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی افزود: ۶ میلیون بازنشسته از بیمه تکمیلی تأمین اجتماعی استفاده می‌کنند که ۸۰ درصد بیش از گذشته شده است؛ سهم فردی تأمین اجتماعی در بیمه تکمیلی ۲۳ هزار تومان بود که به ۸۶ هزار تومان افزایش پیدا کرده است. همچنین تسهیلات قرض الحسنه ویژه بازنشستگان از ۷ میلیون تومان به ۱۲ میلیون رسیده و سال جاری هم آن را به ۲۰ میلیون تومان رساندیم که ۱۸ هزار و ۵۰۰ نفر از این تسهیلات استفاده کردند.  

بخشودگی جرایم ۲۶ هزار کارگاه

وی با اشاره به پرداخت غرامت بارداری از ۶ ماه به ۹ ماه به صورت غیرحضوری گفت: در راستای بیمه بیکاری در سال گذشته ۱۵ هزار میلیارد تومان حوزه کسب و کار را حمایت کردیم و امسال نیز در راستای بخشودگی جرایم ۲۶ هزار کارگاه از این بخشودگی استفاده کردند و رقم برآورد شده ۱۰ هزار میلیارد تومان است که به صورت تقسیط و بدون سود است تا به کارگاه‌هایی که دچار مشکل است، کمک کنیم.

موسوی ادامه داد: ۴۰۰ قلم داروی جدید در پوشش بیمه‌ای قرار گرفته و در رابطه با طرح دارویار، در کنار وزارت بهداشت قرار گرفتیم و هفته گذشته تمام آنچه باید به داروخانه‌ها پرداخت می‌شد، تا پایان اردیبهشت به داروخانه‌ها پرداخت شده است.

انتهای پیام