صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۴۱۵۴۰۵۱
تاریخ انتشار : ۱۹ تير ۱۴۰۲ - ۱۱:۵۰

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان فارس از اتمام ۴۴ پروژه مرمتی و مطالعاتی بنا‌های تاریخی استان خبر داد و گفت: میزان اعتبارات برای مرمت بنا‌های تاریخی کافی نیست.

به گزارش ایکنا از فارس، سیدمؤید محسن‌نژاد، مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان فارس، امروز، ۱۹ تیر در جمع خبرنگاران با تأکید بر ضرورت حفظ و احیای بنا‌های تاریخی، گفت: استان پهناور فارس دارای بیش از ۳ هزار اثر ثبت‌شده ملی و ۱۱ اثر ثبت جهانی است که به لحاظ گستردگی آثار تاریخی، طبیعی و معنوی از جایگاه بالایی برخوردار است.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان فارس افزود: از ۴۴ پروژه مذکور تعداد ۲۸ پروژه مربوط به مرمت آثار و بنا‌های تاریخی است که بااعتباری پیش از ۱۰۰ میلیارد ریال و ۱۶ پروژه مطالعات فنی- پژوهشی بااعتبار ۲۶ میلیارد ریال در استان اجرا شده که از شاخص‌ترین بنا‌های مرمت‌شده، کاخ ساسانی سروستان، مسجد جامع کبیر نی‌ریز، خانه سوخکیان داراب، مسجد سنگی داراب، مسجد سوریان بوانات، مجموعه تاریخی ایزد خواست، باغ نشاط لار، بقعه جاماساب و آرامگاه شیخ خلیفه خفر، کاروانسرای گمرگ، مرمت جداره‌های بافت روستایی چنار آباده ودشتک مرودشت است.

محسن‌نژاد تصریح کرد: بنا‌های تاریخی به علت فرسودگی‌های ناشی از گذر زمان، همواره نیازمند مرمت خواهند بود و انجام یک پروژه مرمتی در یک بنای تاریخی به‌منظور اتمام کامل کار مرمت آن بنا قلمداد نمی‌شود، بلکه برحسب ضرورت، اقدامات مرمتی همچنان ادامه خواهد داشت.

این مقام مسئول در پایان میزان اعتبارات مرمتی را برای مرمت بنا‌های تاریخی کافی ندانست و گفت: برای رسیدن به نقطه مطلوب در کار مرمت بنا‌های تاریخی نیاز به اعتبارات بیش‌تری است.

انتهای پیام