صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۴۱۵۵۴۰۳
تاریخ انتشار : ۲۵ تير ۱۴۰۲ - ۱۱:۴۰
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی:

حجت‌الاسلام عبدالحسین خسروپناه تاكید كرد: متاسفانه انیمیشن، فیلم و سریالی كه پیامش تبیین ارزش‌های دینی، تبیین حجاب و تحكیم خانواده باشد نساخته و نداریم و این كار نیازمند هزینه است.

به گزارش ایکنا؛ برنامه «بدون خط‌خوردگی» رادیو گفت‌وگو با موضوع تبیین حجاب و عفاف همزمان با «هفته عفاف و حجاب» میزبان حجت‌الاسلام عبدالحسین خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی بود.

حجت الاسلام خسروپناه درباره نحوه اقناع نسل جوان در بحث حجاب و عفاف و وظایف دستگاه‌های مختلف در این مورد، اظهار كرد: این وظایف را شورای عالی انقلاب فرهنگی از بیش از ۲۰ سال پیش در چند مرحله مصوب و به دستگاه‌ها ابلاغ كرده است.

وی با تاكید بر اینكه با نوجوانان و جوانان در مورد حجاب و هر موضوع ارزشی دیگر باید با تبیین و منطق و استدلال گفتگو كرد، گفت: مسئله‌هایی كه جنبه معرفتی و ارزشی دارد را باید با تبیین آنها حل كرد. رهبری بارها از جهاد تبیین سخن گفته‌اند و منظور ایشان همین امر است. ایشان فرمودند بعضی از بانوانی كه حجاب را رعایت نمی‌كنند، اگر بدانند پشت این ماجرا، دشمن است و بنا دارد به خانواده‌ها آسیب فرهنگی بزند، این رفتار را تغییر می‌دهند.

تبیین عفاف و حجاب در سوره‌های نور و احزاب

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در ادامه به معنای تبیین حجاب و عفاف پرداخت و گفت: منظور از تبیین حجاب و عفاف، یك زمانی تبیین شرعی است كه در آیات قرآن آمده است. در قرآن درباره حجاب، از جمله در سوره‌های نور و احزاب ۲۴ آیه وجود دارد. همچنین روایات مختلفی از پیامبر و امامان مطرح شده است و اگر كسی مدعی شود، بحث حجاب در آیات قرآن وجود ندارد و یا در سیره ائمه نبوده، این سخن نادرست است.

وی افزود: گاهی هم منظور از تبیین، تبیین روانشناختی و جامعه شناختی است. باید این را گفت كه منظور از حجاب، چادر نیست بلكه رعایت پوشش است. كسانی كه حجاب رعایت می‌كنند دارای آرامش روحی و روانی بهتری هستند و خانواده به آن واسطه ترفیع پیدا می‌كند. وقتی بی‌حجابی در جامعه رواج پیدا می‌كند، ارتباطات دچار مشكل می‌شود. در جوامع غربی این مشكلات را می‌بینیم.

خسروپناه با اشاره به اینكه فقط نباید بحث شرعی حجاب به دختران تبیین شود بلكه باید كاركردهای روانشناختی و جامعه شناختی هم مطرح شود، تاكید كرد: حجاب؛ واجب شرعی است كه در قرآن و روایات آمده؛ واجب قانونی است كه در قانون اساسی بازتاب پیدا کرده و هم واجب عقلی و واجب تجربی است یعنی عقل و تجربه بشر به این رسیده كه وقتی بانوان جامعه‌ای از حجاب برخوردار باشند، آن جامعه عفیفانه‌تر خواهند بود و از سلامت خانواده و اجتماعی برخوردارند.

انیمیشن، فیلم و سریالی در حوزه حجاب و تحکیم خانواده نداریم

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی به اقدامات این شورا برای بحث عفاف و حجاب اشاره كرد و گفت: دستگاه‌های مختلف را در این زمینه فراخوانده‌ایم وآنها گزارش‌های خود را داده‌اند و برخی گزارش‌ها نشان می‌دهد كه اقداماتی صورت گرفته ولیكن برخی از گزارش‌ها نشان می‌دهد ضعف‌ها و بی‌تدبیری‌ها متعدد است. انصافا گزارش‌های رسانه ملی ایجابی بود و صرفا آماری نبود. در این چند ماه برنامه‌های خوبی برای تبیین به حق حجاب و عفاف تهیه شده است.

وی ادامه داد: باید این نكته را گفت كه یكی از ابزارهای انتقال پیام در رسانه، فیلم و سریال است. وقتی به سریال‌های خانوادگی می‌نگریم خیلی از این سریال‌ها كه نظارت جدی بر آنها نیست به شدت به دنبال تضعیف خانواده و ترویج مصرف سیگار و مواد مخدر و مشروبات الكی هستند.

خسروپناه با ابراز گلایه از نظارت ناكافی بر تولیدات داخلی گفت: متاسفانه انیمیشن، فیلم و سریالی كه پیامش تبیین ارزش‌های دینی، تبیین حجاب و تحكیم خانواده باشد نساخته و نداریم. این كار نیازمند هزینه است.

وی در پایان تصریح کرد: خانواده‌ها باید مراقب باشند كه فرزندانشان به راحتی در فضای مجازی وارد نشوند چراكه به كیان خانواده آسیب‌های جدی وارد خواهد شد.

انتهای پیام