این کتاب بعد از پیشگفتار شامل بخشهایی چون «عاشورا در ادبیات فارسی» با عناوین «تأثیرگذاری حادثه عاشورا در یک هزاره بر ادبیات پارسی»، «سیر سوگسرودهها و شاعران مرثیهگوی فارسیزبان» و نیز «عاشورا در شعر شاعران کاشان» با عناوین «جایگاه کاشان در حوزه شعر آیینی»، «شعر عاشورایی کاشان» و «شاعران عاشورایی از گذشته تاکنون» است.
از دیگر بخشهای این کتاب میتوان به «محتشم کاشانی» با عناوین «تأثیرپذیری محتشم کاشانی از شاعران قبل از خود»، «حسن کاشی و محتشم کاشانی» و «کتابشناسی محتشم کاشانی» و بخش «ترکیببندهای عاشورایی» با عناوین «شرح حال و ترکیببندهای بیش از بیست تن از شاعران کاشانی که به استقبال 12 بند محتشم ترکیببند سرودهاند» اشاره کرد.
«تضمینهای ترکیببند محتشم کاشانی با زیرعنوان «شرح حال و تضمین بند استاد مشفق کاشانی و تضمین بند علیاصغر فراهی کاشانی از ترکیببند محتشم کاشانی»، آخرین بخش این کتاب است.
در پشت جلد این کتاب آمده است: «حسانالعجم مولانا کمالالدین علی کاشانی، از شعرای معروف عصر صفوی، متخلص به محتشم کاشانی، در سال 905 ه.ق. در کاشان متولد شد. فنون شعر را از صدقی استرآبادی فراگرفت و خود از انجمنداران ادبی کاشان شد که شاگردان بسیاری پرورش داد، اما شهرت عمده محتشم کاشانی در سرودن اشعار مذهبی، خاصه در رثای اهل بیت عصمت و طهارت(ع) و مهمترین مرثیه او، دوازده بند مشهورش بوده که در رثای شهدای کربلا سروده است. این ترکیببند مورد توجه بسیاری از شاعران واقع شده و به تقلید از آن، ترکیببندهایی در مرثیه شهدای کربلا سرودهاند.»
یادآور میشود، کتاب «ترکیببندگویان عاشورایی کاشان» در 320 صفحه و قطع وزیری، از سوی انتشارات مجمع متوسلین به آل محمد(ص) کاشان همزمان با روز شعر و ادبیات آیینی و بزرگداشت محتشم کاشانی منتشر شده است.
زهراسادات محمدی
انتهای پیام