صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۴۱۶۰۴۳۱
تاریخ انتشار : ۱۵ مرداد ۱۴۰۲ - ۰۷:۵۵
آموزش حفظ قرآن با محوریت سوره الرحمن / 2

سه مرحله یا سه گام اصولی در حفظ اصولی قرآن کریم وجود دارد و حافظ قرآن باید در نخستین گام قادر باشد به طرز صحیح و روان، آیات را قرائت کند.

به گزارش ایکنا، محمدمهدی بحرالعلوم، کارشناس و مدرس قرآن، طی ۱۰ درس‌گفتار، نکات کلیدی درباره حفظ آسان قرآن کریم را با محوریت آیات سوره مبارکه الرحمن ارائه کرده است. در ادامه متن و فیلم قسمت دوم این سلسله درس‌گفتار را مشاهده کنید؛

«حفظ هر چیزی از کودکی تا مرگ، سه مرحله اساسی حفظ اولیه، نگهداری محفوظات و یادآوری دارد و هر سه این مراحل مهم است.

نخستین باری که متن یا نوشته‌ای را به حافظه می‌سپاریم و خود را از اتکا به آن نوشته جدا می‌کنیم، حفظ اولیه رخ داده است. این مرحله مهم‌ترین مرحله حفظ است. بسیاری از مشکلاتی که حافظان قرآن در آینده با آن برخورد می‌کنند، به طور مثال حین مسابقات، آزمون‌ها یا در زمان از حفظ خواندن سوره‌ها، در حفظ اولیه ریشه دارد.

مشکلاتی که اینها در حفظ اولیه داشتند و به طور اصولی به حفظ نپرداختند، آن‌ها را آزار می‌دهد. البته مراحل نگهداری و یادآوری بسیار مهم است، اما حفظ اولیه را دست کم نگیرید. اگر شما می‌خواهید سوره مبارکه رحمن را حفظ کنید، به مراحل حفظ اولیه خوب توجه کنید، یعنی به گام‌هایی که حفظ اولیه را تشکیل می‌دهد و این گام‌ها باید متقن و مستحکم برداشته شود.

اولین گام برای اینکه ما یک آیه و یک سوره را حفظ کنیم این است که آن را صحیح و روان بخوانیم. بحث بسیار مهمی است. بعضی‌‌ها این مسئله بسیار بدیهی را دست‌ کم گرفتند و الان کل قرآن را حفظ هستند، ولی در محفوظاتشان مشکلات بسیار زیادی مشاهده می‌شود، چون اشتباه حفظ کرده‌اند.

توصیه بنده این است که قبل از اینکه سوره رحمن را حفظ کنید، مطمئن باشید که این سوره را درست می‌خوانید. حداقل مطمئن باشید که آیات یک وعده مثلاً یک روز را درست می‌خوانید.

فرض کنید می‌خواهید پنج آیه از اول سوره مبارکه رحمن را حفظ کنید. آن را با دقت بخوانید. بعضی وقت‌ها افراد قواعد را می‌‌دانند، ولی با دقت نمی‌خوانند. یادتان باشد کسانی که قرآن را حفظ می‌کنند گاهی به دلیل اشتیاق، علاقه و حرص و ولعی که دارند برای اینکه زودتر اتکایشان را از خط قرآن کم کنند و از حافظه بخوانند، متأسفانه سهل‌انگاری‌ و سپس با مشکلات بیشتری برخورد می‌کنند؛ بنابر این گام اول، صحیح و روان‌ خواندن آیاتی است که می‌خواهیم حفظ کنیم.»

انتهای پیام