وزیر کشور در این جلسه، ضمن قدردانی از اقدامات انجام شده برای خدمترسانی به حادثه دیدگان، گفت: در مرحله اول باید اسکان اضطراری فراهم شود که بحمد الهی انجام شده است.
وحیدی ادامه داد: مراحل بعد ارزیابی خسارت، جبران آن و کمک و حمایت از مردم است که با تدابیر صورت گرفته انشاءالله به سرعت انجام میشود.
وزیر کشور با بیان اینکه با همبستگی ملت و دولت به رفع این مسائل و مشکلات میپردازیم، گفت: با پیشنهادهای استاندار فارس موافقم و باید هرچه سریعتر اجرایی شود.
وی، پاسخگویی نسبت به تخریب منازل مسکونی جدیدالاحداث را متوجه ناظران، شهرداری و سایر افراد دخیل در این زمینه دانست وافزود: حتماً باید با افرادی که این ساختمانها را تایید کردند اما ساختمانها بر اساس آیین نامههای اصولی و احداث بناهای ساختمانی احداث نشدهاند، برخورد شود؛ این برخورد برای دیگران نیز عبرت میشود.
وحیدی تصریح کرد: با توجه به در پیش بودن آغاز سال تحصیلی جدید و همچنین فصل پاییز باید برنامهها با سرعت و دقت بیشتری اجرا شود؛ وام ودیعه مسکن برای افرادی که محلی برای سکونت ندارند، پیشبینی شود.
محمدهادی ایمانیه، استاندار فارس هم در این نشست پیشنهاد داد: بر اساس لیست ارائه شده از جانب شهرداری و بنیاد مسکن، ماشینآلات مورد نیاز از سایر شهرستانها بسیج و در این منطقه مورد استفاده قرار گیرند.
وی اظهار کرد: لازم است بنیاد مسکن و سازمان نظام مهندسی حداکثر تا ۱۰ روز آینده تعداد واحدهایی که نیاز به احداث مجدد یا بهسازی و مرمت دارند را مشخص و اعلام کنند.
ایمانیه با بیان اینکه در جلسه هیئت وزیران میزان تسهیلات برای حادثهدیدگان این زلزله مورد بحث و تصمیمگیری قرار گیرد، گفت: با پیگیریهای انجام شده وسایل خانههایی که در این حادثه از بین رفتهاند توسط ستاد اجرایی فرمان حضرت امام تأمین میشود؛ سیمان و میلگرد مورد نیاز برای این منطقه نیز با همکاری بنیاد مستضعفان آماده میشود و به ۸۶ خانواده که تحت حمایت کمیته امداد حضرت امام و بهزیستی قرار دارند مبلغ یک میلیارد ریال وام بلاعوض و مبلغ ۵۰۰ میلیون ریال تسهیلات ارائه خواهد شد.
وی به همراهی و حمایت همیشگی خیرین به ویژه خیرین جنوب کشور نیز اشاره کرد و یادآور شد: در صورتی که خیران مبالغ مدنظر خود را به حساب ١٠٠ حضرت امام (ره) واریز کنند، معادل همان مبلغ به آن، افزوده و در اختیار مردم قرار داده میشود تا در نتیجه قدرت و سرعت خدمت رسانی به مردم افزایش یابد.
استاندار فارس افزود: بر اساس نظر مدیران فنی و متخصص، لازم است بیمارستان منطقه فعال شود و هزینههای مرتبط با نواقص پیش آمده ناشی از زلزله اخیر از طریق وزارت بهداشت پیگیری و تامین خواهد شد.
ایمانیه ادامه داد: مدیریت استان خواستار این است که صندوق بیمه حوادث ساختمانی به وظایف قانونی خود در این زمینه عمل کند و شهرداری نیز، نسبت به صدور رایگان پروانه مجدد اقدام کند.
رئیس شورای توسعه و برنامهریزی استان فارس بر ضرورت برخورد با ناظران ساختمانی و مسببان احتمالی در صورت سهلانگاری در انجام وظیفه قانونی خود تأکید کرد و افزود: باید کمیتهای باحضور کارشناسان صاحبنظر از دستگاههای ذیربط تشکیل شود و ساختمانهایی که کمتر از ۲۰ سال از بنای آنها میگذرد اما در زلزله اخیر آسیبدیده و نیاز به تخریب دارند را اعلام کنند.
بنا بر این گزارش، وزیر کشور همچنین در سفر به شهرستان اوز و بازدید از مناطق زلزلهزده، با علمای اهل تسنن جنوب فارس هم دیدار و گفتوگو کرد.
در این دیدار که امامان جمعه اهل تسنن شهرها و روستاهای جنوب فارس و حجتالاسلام والمسلمین مدیح، مدیر مرکز اسلامی استان فارس حضور داشتند، سخنرانان از وحدت بینظیر مردم جنوب فارس سخن گفتند و خواستار حمایتهای دولت از تلاشگران حوزه وحدت شدند.
انتهای پیام