صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۴۱۷۵۱۱۷
تاریخ انتشار : ۲۳ مهر ۱۴۰۲ - ۰۸:۰۴
حجت‌الاسلام محمود قیوم‌زاده در گفت‌وگو با ایکنا:

مسئول مرکز فرهنگی دانشگاهی امام خمینی(ره) و انقلاب اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی بیان کرد: دانشگاه می‌تواند نقش اتاق فکر را برای مبارزان فلسطینی ایفا کند و هم تئوری اصلِ مقاومت و هم تئوری چگونگی مقابله و مقاومت را یاد دهد.

حجت‌الاسلام والمسلمین محمود قیوم‌زاده، عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی و مسئول مرکز فرهنگی دانشگاهی امام خمینی(ره) و انقلاب اسلامی دانشگاه آزاد، در گفت‌وگو با خبرنگار ایکنا، درباره اقدام نظامی اخیر حماس علیه رژیم صهیونیستی گفت: از ابتدای شروع حرکت امام خمینی(ره) برای پیروزی انقلاب اسلامی در سال‌های 1341 و 42 توجه به مشکلات جهان اسلام مخصوصاً مسئله فلسطین از مسائل مهم بوده است. در سال 1342 حضرت امام خمینی(ره) خطاب به وعاظ و خطبا فرمودند که رژیم شاه به خطبا گفته‌اند که روی منابر سه مطلب را بیان نکنند که یکی از آنها سخن گفتن علیه اسرائیل بود، اما امام(ره) فرمودند انقلاب با دنبال کردن مسائل جهان اسلام مخصوصا فلسطین شروع شد.

تأثیر انقلاب اسلامی بر مردم فلسطین

وی ادامه داد: وقوع انقلاب اسلامی همانند نوری بود که بر قلب مستضعفان و مسلمانان تحت ستم و مخصوصا مردم فلسطین تابید و به آنها امید داد تا آنها دست به تلاش بزنند و سرزمین خود را آزاد کنند و اقدام اخیر حماس علیه رژیم صهیونیستی نیز اقدامی به حق بود و نشان‌دهنده امیدی است که با وقوع انقلاب اسلامی بر فلسطینیان دمیده شد. کارکرد انقلاب اسلامی برای جهان اسلام و مبارزان فلسطینی امیدی بود که تبدیل به حرکت موفق آنان شد تا غده سرطانی صهیونیسم را از بین ببرند.
 
قیوم‌زاده اظهار کرد:‌ اقدام اخیر حماس نشان داد که رفته‌رفته هیبت و هیمنه رژیم صهیونیستی کاسته می‌شود و این رژیم همانند یک شیر پوشالی بود و هم از لحاظ امنیتی نتوانست اقدامات رزمندگان مقاومت را رصد کند و هم به لحاظ میدانی و عملیاتی نتوانست جلوی آنها را بگیرد و حماس با سلاح‌هایی که به آنها دست یافته یا تولید کرده است توانایی مقابله با رژیم صهیونیستی را دارد. لذا با گذر زمان امواج انقلاب اسلامی گسترده‌تر می‌شود و بر مبارزان فلسطینی اثر می‌گذارد. ان‌شاءالله این موج ادامه می‌یابد و اقدام آنان در ادامه موفقیت‌های قبلی است. همچنین، حماس در به دست آوردن تکنیک‌های عملیاتی و ادوات جنگی، توفیق ارزنده‌ای داشته است و امیدواریم شروع خوبی برای از بین بردن ظلم و ستم اسرائیل و قدمی برای آزادسازی قدس شریف باشد.

تأکید قرآن بر استقامت مبارزان

وی به ارزیابی خود از آینده رژیم صهیونیستی پرداخت و گفت: می‌توان این مورد را در کوتاه‌مدت و بلندمدت بررسی کرد. در کوتاه‌مدت این حرکت نیاز به استقامت دارد. قرآن کریم فرموده است: «إِنَّ الَّذِينَ قَالُوا رَبُّنَا اللَّهُ ثُمَّ اسْتَقَامُوا تَتَنَزَّلُ عَلَيْهِمُ الْمَلَائِكَةُ أَلَّا تَخَافُوا وَلَا تَحْزَنُوا وَأَبْشِرُوا بِالْجَنَّةِ الَّتِي كُنْتُمْ تُوعَدُونَ؛ آنان که گفتند: محققا پروردگار ما خدای یکتاست و بر این ایمان پایدار ماندند فرشتگان رحمت بر آنها نازل شوند (و مژده دهند) که دیگر هیچ ترسی (از وقایع آینده) و حزن و اندوهی (از گذشته خود) نداشته باشید و شما را به همان بهشتی که (انبیا) وعده دادند بشارت باد»(فصلت/ 30). در این آیه تأکید شده که اگر مبارزان، استقامت به خرج دهند آنگاه امداد الهی و باز شدن درهای بیشتر را مشاهده خواهند کرد. خدای متعال در جای دیگر فرموده است: «وَالَّذِينَ جَاهَدُوا فِينَا لَنَهْدِيَنَّهُمْ سُبُلَنَا ۚ وَإِنَّ اللَّهَ لَمَعَ الْمُحْسِنِينَ؛ و آنان که در (راه) ما (به جان و مال) جهد و کوشش کردند محققا آنها را به راه‌های (معرفت و لطف) خویش هدایت می‌کنیم، و همیشه خدا یار نکوکاران است»(عنکبوت/69). پس هر کسی مقاومت کند و سختی‌ها را به جان بخرد راه‌های دیگری برای او باز خواهد شد.
 
قیوم‌زاده یادآور شد‌: اگر می‌خواهیم حرکت اخیر حماس توفیق‌مند، بلندمدت و ادامه‌دار باشد، باید امید و آرزو را حفظ و نیز از آنها حمایت‌ زبانی و دیپلماتیک کنیم تا شاهد پیروی‌های بزرگ‌تر باشیم. همان‌گونه که مقام معظم رهبری فرمودند با اقدام اخیر، ضربه‌ای ترمیم‌ناپذیر به رژیم صهیونیستی وارد شد. لذا این رژیم در کوتاه‌مدت تحقیر و متحمل شکستی بزرگ شد و تمام افتخاراتی که برای خود در جنگ‌های اولیه کسب کرده بود از بین رفت؛ هرچند در جنگ‌های 22 روزه و 33 روزه این رژیم تا حدودی عقب‌نشینی کرد، اما حرکت اخیر حماس نشان داد که این رژیم در حال عقب‌نشینی‌ بیشتری است، چون حماس در قیاس با آن جنگ‌ها توفیق بیشتری داشته است و بدین ترتیب شوک بزرگی به رژیم صهیونیستی وارد شده است. بنابراین نمی‌تواند همانند سابق با قدرت با آزادی‌خواهان فلسطینی مقابله کند. اگر در بلندمدت کسی از مبارزه خسته نشود و از شهادت و رویارویی با دشمن نهراسد و استقامت به خرج دهد، شاهد از بین رفتن غصب و سلطه نامشروع رژیم صهیونیستی در سرزمین‌های اسلامی خواهیم بود.

وظایف دانشگاهیان

وی درباره نقش و وظایف دانشگاهیان و پژوهشگران در قبال آرمان فلسطین گفت: دانشگاه باید وظایف خود را انجام دهد و می‌تواند برای فلسطینیان و حماس یک تئوری‌پرداز باشد؛ عده‌ای می‌‌توانند ایده‌پردازی کرده و به نیروهای حماس اعلام کنند که با فلان روش‌ها می‌توانند به نتایج بهتری دست یابند. در واقع دانشگاه می‌تواند نقش اتاق فکر را برای مبارزان فلسطینی ایفا کند و تئوریِ اصلِ مقاومت و تئوری چگونگی مقابله و مقاومت را یاد بدهد. همچنین دانشگاه می‌تواند با نقش دانش‌بنیانی خود به نیازمندی‌های جبهه مقاومت کمک کند. نقش دیگر دانشگاه، تبیین‌گری است و می‌تواند حق مردم مظلوم فلسطین و نیروهای مقاومت را در مقابله با غاصبان و نیز شبهات و مطالب کذب و کلیپ‌های جعلی تبیین کند تا بصیرت افراد بیشتر شود.
 
مسئول مرکز فرهنگی دانشگاهی امام خمینی(ره) و انقلاب اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی بیان کرد: دانشگاه یک جایگاه فکری دارد که مورد توجه جامعه است و دانشگاهیان می‌توانند اقدام به جهاد تبیین کنند و همان‌گونه که قبل از پیروزی انقلاب اسلامی، دانشگاه به تبیین‌گری در مقابله با رژیم شاه پرداخت، اکنون نیز می‌تواند به منظور بر حق بودن اقدامات حماس فعالیت کند. همچنین، دانشگاه‌ها می‌توانند در همایش‌های بین‌المللی به افشاگری ابعاد ظلم رژیم صهیونیستی و دفاع از مبانی مقاومت و فعالیت‌های جهادی فلسطینیان بپردازند. در واقع دانشگاه‌ها و نخبگان می‌توانند از حماس و جبهه مقاومت، دفاع دیپلماتیک کنند. نهال مقاومت در حال به ثمر رسیدن است و نیازمند تلاش و استقامت بیشتری هستیم. امیدواریم که روزی شاهد از بین رفتن ظلم و ستم صهیونیسم باشیم.
انتهای پیام