صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۴۱۷۵۴۹۹
تاریخ انتشار : ۲۳ مهر ۱۴۰۲ - ۱۹:۴۴

به همت معاونت پژوهش مجتمع آموزش عالی علوم انسانی اسلامی جامعه‌المصطفی، دومین نشست از سلسله نشست‌های آشنایی با جریان‌های انحرافی معاصر در جهان اسلام در مدرسه مرعشیه قم با حضور طلاب برگزار شد.

به گزارش خبرنگار ایکنا، حجت‌الاسلام سیدعلی محسنی، استاد حوزه علمیه و پژوهشگر جریان‌های انحرافی عصر امروز، ۲۳ مهرماه با موضوع «جنبش‌های نوپدید دینی» به ایراد سخن پرداخت.

وی در این نشست به موضوعاتی همچون ویژگی‌های معنویت دینی و الهی، عوامل و زمینه‌های پیدایش معنویت‌های نوظهور، تفاوت معنویت دینی با معنویت‌های نوظهور، وابستگی برخی از جریان‌های معنوی به سازمان‌های جاسوسی و آسیب‌دیدگی افرادی که به این جریان‌ها راه یافته‌اند و دچار مشکلات روانی شدیدی شده‌اند، پرداخت.

استاد حوزه علمیه قم افزود: معنویت‌ها از حیث ساختاری یا فرقه‌ای هستند یا فرهنگی. در معنویت‌های فرقه‌ای یک لیدر فکری، آئین و مناسک و دارای مخاطبان محدودی است، اما در جریانات فرهنگی، رهبری نامشخص، ارائه خدمات به ظاهر فرهنگی و اجتماعی و همچنین مخاطبان گسترده‌ای دارد که می‌توان به جریان تفکر نوین و طرفداران قانون جذب اشاره کرد.

وی بیان کرد: از جمله جریانات فرقه‌ای می‌توان به جریاناتی که خاستگاه شرقی دارند، مثل اوشو و سای بابا و همچنین آن‌هایی که خاستگاه غربی دارند، مانند اکنکار، کارلوس کاستاندا اشاره کرد.

انتهای پیام