صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۴۱۷۸۷۰۱
تاریخ انتشار : ۱۱ آبان ۱۴۰۲ - ۱۰:۲۹
علی رویین‌تن در گفت‌وگو با ایکنا:

یک کارگردان سینما گفت: بنگاه‌های خبرپراکنی صهیونیستی تلاش می‌کنند جای ظالم و مظلوم را عوض کنند پس واجب است با پوشش صحیح خبری، جلوی دروغ‌پراکنی آنها را بگیریم.

هنرمندان کشورمان بعد از عملیات طوفان الاقصی و در ادامه حمله صهیونیست‌ها به غزه به طرق مختلف پیرامون آنچه این روزها در غزه رخ می‌دهد عکس‌العمل نشان دادند به ویژه در صفحات شخصی آنها به وفور می‌توانیم اعلام انزجارشان را از کودک‌کشی که توسط اسرائیل رخ می‌دهد، ببینیم.

در این راستا خبرگزاری بین‌المللی قرآن، گفت‌و‌گویی با علی رویین‌تن کارگردان سینما درباره این موضوع انجام داده که در ادامه با آن همراه می‌شویم.

ایکنا -  کشتاری که این روزها در غزه رخ می‌دهد نوعی جنایت علیه بشریت و نسل‌کشی است. به عنوان یک هنرمند نظرتان از آنچه که توسط صهیونیست‌ها در حال رخ دادن است را توضیح دهید.

ما وقتی آل علی(ع) هستیم و عشق مولا را داریم در مقابل هر بی‌معرفتی و ظلمی می‌ایستیم. در چنین شرایطی، طبیعی است محبان علی(ع) از آنچه که در غزه در حال رخ دادن است به شدت اندوهگین شده و برای تمام عمر از صهیونیست‌ها متنفر باشند. اما آنچه بیش از هر چیزی آزاردهنده است اتفاق رسانه‌ای است که در جهان رخ می‌دهد. دستگاه‌های خبری وابسته به صهیونیست به گونه‌ای عمل می‌کنند که جای ظالم و مظلوم عوض شود. این  کار را هم متأسفانه به شکلی دقیق انجام می‌دهند.

هجمه رسانه‌ای صهیونیستی تنها به پوشش اخبار خلاصه نمی‌شود بلکه در سال‌های اخیر با ساخت کارهایی نمایشی به ویژه سریال‌های جاسوسی تلاش می‌کنند چهره خود را تطهیر کرده و از مسلمانان چهره‌ای خشن و غیرمنطقی ارائه دهند. در چنین شرایطی سینمای ما بعد از گذشت چهار دهه از پیروزی انقلاب، تنها فیلم بازمانده را داشته که سیف‌الله داد آن را ساخته است البته کارهای دیگری هم تولید شده‌اند ولی هیچ‌یک مانند بازمانده کاری تأثیرگذار و جریانساز نبوده است! در فیلم سیف‌الله داد شاهدیم صهیونیست‌ها جدا از اینکه خانه مسلمانان  را از آنها می‌گیرند بلکه فرزندان آنها را هم مال خود می‌کنند! این اتفاق ذات صهیونیست‌ها است که می‌شود آن را در فیلم‌ها و سریال‌های بسیاری مورد توجه قرار داد.

یکی از دروغ‌هایی که این روزها از سوی رسانه‌های غربی و صهیونیستی بیان می‌شود این است که رزمندگان حماس در عملیات طوفان الاقصی غیرنظامیان را کشته‌اند! ادعایی که برای آن هیچ‌گاه دلیلی را بیان نمی‌کنند ولی با تکرار می‌خواهند دروغ خود را به مردم بقبولانند. در این میان رسانه‌های کشورهای مسلمان باید روی این مسئله تأکید ویژه داشته باشند و با پوشش حقیقت اتفاقات، جلوی شایعه‌پراکنی صهیونیست‌ها را بگیرند.

ایکنا- حمایت مدیران فرهنگی از کارهایی هنری که می‌خواهند به موضوع فلسطین بپردازند، چگونه است؟

زیاد به برخی شعارهایی که از سوی مدیران در مورد حمایت از تولیداتی با محوریت فلسطین سر داده می‌شود دل خوش نکنیم زیرا اگر این‌گونه نبود باید تا به امروز کارهای متعددی در این رابطه تولید می‌شد. سال 79 فیلمنامه‌ای با عنوان نامه‌ای برای صفورا نوشتم که در آن به مبارزات مردم فلسطین پرداخته می‌شد ولی به دلیل نگاه مناسبتی مسئولان سینمایی امکان ساخت آن هیچ‌گاه فراهم نشد! 

ایکنا – برنامه‌سازی نمایشی برای تصویرگری جنایات صهیونیست‌ها اقدامی است که باید در طول سال به آن پرداخته شود چون به صورت فوری نمی‌توان از آن انتظار جواب داشت ولی پوشش خبری قادر است در زمان حال تأثیرگذاری بیشتری داشته باشد پیرامون این موضوع توضیح دهید.

ما در حوزه رسانه یک مشکل جدی داریم آن‌هم اینکه به دلیل عملکرد نامطلوب که در این حوزه داشته‌ایم و همچنین پروپاگاندایی که سال‌ها به آن توجه کرده‌ایم تا حدودی مخاطب را از خود رانده‌ایم بنابراین سخت است در شرایط فعلی بخواهیم بازهم مخاطب را به سمت خود بکشانیم. پس تأکید ویژه دارم با گفتن حقیقت سعی کنیم مجدداً اعتماد تماشاگر را به سمت خود جلب کنیم. در این صورت است که می‌توان کارکرد دستگاه‌های خبری معاند را بی‌تأثیر کرد.

در این رابطه می‌خواهم الگویی را مثال بزنم که می‌توان در بحث خبررسانی برایمان الگوی خوبی باشد. شیخ حسن نصرالله را در جهان اسلام به عنوان شیخ صادق می‌شناسند. وی هیچ‌گاه حرفی را به دروغ بیان نمی‌کند. وقتی در نبردی حزب‌الله، چند نفر از صهیونیست‌ها را به هلاکت می‌رسانند تعداد را درست می‌گوید و از اغراق پرهیز دارد حتی گاهی اوقات ممکن است بیان آن حرف به ضرر حزب‌الله باشد اما او تنها به حقیقت اتکا می‌کند. این رفتار اگر در خبررسانی سرلوحه باشد مطمئن باشید بازهم اعتماد مردم را به دست خواهیم آورد.

نفرت ایرانیان از  اسرائیل از گذشته وجود داشته است چون قبل از انقلاب هم ایران با اسرائیل رابطه خوبی نداشت و مردم از صهیونیست‌ها متنفر بودند. دلیل این موضوع نیز ربطی به دین یا مذهب ندارد چون ما هم‌وطنان یهودی بسیاری داریم که  همانند برادر در کنار ما زندگی می‌کنند. مشکل ما با صهیونیست‌ها است که با زور، خانه دیگری را به اشغال درآورده و دست به کشتار می‌زنند.

ایکنا- رفتار هنرمندان پیرامون غزه چگونه باید شد؟

هنرمندان ایرانی همیشه نسبت به موضوعاتی این‌چنینی دغدغه خاطر داشته و دارند اما اگر می‌بینید این دغدغه کمتر در کارهایشان دیده می‌شود به دلیل مشکلاتی است که پیرامون این دست موضوعات وجود دارد. به‌هرحال با توجه به تمامی مشکلات روزمره‌ای که در این میان وجود دارد بازهم هنرمندان به اشکال مختلف در صفحات مجازی خود از اقدامات صهیونیست‌ها اعلام انزجار کرده‌اند.

گفت‌و‌گو از داوود کنشلو

انتهای پیام