به گزارش ایکنا از استان مرکزی، فرزاد مخلصالائمه، استاندار مرکزی، امروز، 16 آبان در اولین همایش ملی «هویت و پیشرفت» که در سالن پیامبر اعظم(ص) استانداری برگزار شد، شاخصهها، مؤلفهها ویژگیهای مشخصکننده یک جامعه را عناصر هویت عنوان و تصریح کرد: هر موجود زندهای دارای دو شاکله بیرونی و درونی است و اگر این موجودیت زنده، انسان باشد، هویت معنا میشود.
مخلصالائمه با اشاره به اینکه شاکله معنوی افراد متأثر از شاکله جسمی و ظاهری یک جامعه است و اگر جامعهای دچار ضعف عملکردی باشد، شاکله معنوی نیز تحت تأثیر قرار میگیرد، اضافه کرد: حرکت در چارچوب گفتمان هویتی مهم است و میتوان با استفاده از این ظرفیت ارزشهای دینی و معنوی را در جهان گسترش داد.
وی با بیان اینکه در راستای حرکت در مسیر گفتمان هویتی موفقیتهای خوبی به دست آمده است و با برگزاری این همایش تلاش براین است تا گفتمان هویت در استان تقویت شود، افزود: بدون تردید با استفاده از این ظرفیت و بهرهگیری از عناصر هویتی میتوان پیشرفت خوبی برای استان متصور بود. برگزاری این همایش نقطه پایانی جریان هویت استان نیست و باید این زنجیره را پیوسته قدرتمند کرد.
مخلصالائمه ضرورت شناخت و تقویت عناصر هویتی را متذکر شد و اضافه کرد: اگر این عناصر مورد توجه قرار نگرفته و تقویت نشود، رنگ خواهند باخت و در این صورت مؤلفه و ویژگی برای حرکت نداریم. شناخت و معرفی این عناصر از اهدافهای مهم برگزاری همایش است.
وی به زحمات و اقدامات صورت گرفته در راستای برگزاری این همایش اشاره و ضمن تقدیر از اعضای هیئت اندیشهورز استان، گفت: عناصر هویتی استان در کشور اثرگذارند و باید این عنصر شناسایی و شاخصههایی که منتج به قوام این عناصر میشوند را ارتقا بخشد. در دو سال گذشته با همفکری اساتید صاحبنظر استان شناسایی عناصر هویتی استان به عنوان جامعه مؤثر در کشور در دستور کار قرار گرفت.
مخلصالائمه در پایان به حملات رژیم صهیونیستی به غزه نیز اشاره و ادامه داد: جنایات رژیم کودککش اسرائیل از سوی بسیاری از ملتهای جهان محکوم شد. امروز غزه آماج بمبارانهای سنگین و سهمگین اسرائیل غاصب قرار دارد و در ظاهر چیزی از آن باقی نمانده است، اما از لحاظ غنا و شاکله معنوی، هویت این سرزمین با قدرت هرچه تمامتر موجودیت خود را حفظ کرده است.
بهنام نظری، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری مرکزی، نیز در ادامه همایش پیوند دو مؤلفه مهم «هویت و پیشرفت» را ناگسستنی توصیف کرد و افزود: کشورهایی که اصالت و هویت خود را حفظ کنند، ماندگار شده و این امر را میتوان مرهون تلاش ملتی نیکسرست و نیکاندیش دانست.
وی ضمن تقدیر از زحمات صورت گرفته برای برگزاری این همایش، بیان کرد: استان مرکزی از دیرباز تاکنون مهد مفاخر و بزرگان علمی و دینی بسیار بوده که این افراد توانستند از خود آثار و برکات ماندگاری برجای بگذارند. باید این ظرفیتها مورد استفاده قرار گرفته و با بهترین روشها معرفی شوند.
نظری با بیان اینکه معرفی و شناساندن چهرهها و مفاخر علمی و دینی کشور یکی از اولویتهای دولت سیزدهم است، اظهار کرد: برخی از مفاخر ما خارج از استان و حتی کشور بهتر شناخته میشوند. با راهاندازی هیئت اندیشهورز هویت در استان سعی براین است تا این فرهیختگان به مردم استان به ویژه نوجوانان و جوانان بهتر معرفی شود و این همایشه زمینه فعالیت در این عرصه را در راستای هویت غنی استان فراهم میکند.
معاون سیاسی استاندار شخصیتهایی همچون امام راحل، امیرکبیر، پرفسور حسابی، قوامزاده، دکتر قریب، آیتالله اراکی و ... را برخاسته از این خطه دانست و ادامه داد: بدون شک این افراد در همه تاریخ مایه مباهات و افتخار کشور هستند و امید است خروجی این همایش راهبردی در راستای توسعه هویت و پیشرفت باشد.
انتهای پیام