به گزارش خبرنگار ایکنا، نشست علمی پژوهشی «روایت امید در مقاومت فلسطین» با حضور «علی عبدی» کارشناس مسائل رژیم صهیونیستی و «علیرضا سلطانشاهی» رئیس سابق مطالعات فلسطین عصر شنبه ۲۷ آبانماه در مؤسسه تنظیم و حفظ و نشر آثار مقام معظم رهبری برگزار شد.
علی عبدی، کارشناس مسائل رژیم صهیونیستی در این نشست با بیان اینکه صورتبندی رسانهای رژیم صهیونیستی درباره طوفانالاقصی تقریباً همان صورتبندی است که برای سیفالقدس پیاده میشد و یا همان صورتبندی است که برای حرب تموز یا جنگ ۳۳ روزه پیاده میشد، گفت: شاکله اصلی همان است و خیلی چیز متفاوتتری نیست. در شاکله رسانهای رژیم صهیونیستی که دور از حقیقت هم نیست و خودشان هم معتقدند اسرائیل دژ تمدن غرب در منطقه غرب آسیاست یا اگر به تعبیر درستتر بگوییم در واقع اسرائیل خاکریز مقدم امپراتوری سلطهطلب غرب، امپراتوری توسعهگرا و امپریالیسم غرب در منطقه غرب آسیا است.
وی افزود: ولذا صورتبندی که همیشه انجام میدهند این است که هجمه به اسرائیل را هجمه به تمامیت غرب تلقی میکنند. این در درونش یک حقیقتی دارد و هم یک سفسطه؛ حقیقتش اینجاست که اسرائیلیها خود را خاکریز غرب استیلاجو در منطقه میدانند و این حقیقتی است که نمیتوان در آن خدشه وارد کرد اما سفسطهاش این است که اسرائیل میخواهد مظلومنمایی کند و به غرب بگوید شما هم وارد میدان شوید و از سوی دیگر از افکار عمومی غرب نیز یارگیری کند و تعابیری مثل این که من تنها دموکراسی خاورمیانه هستم و دروغهای بزرگی از این جنس بیشتر با هدف یارگیری از افکار عمومی به ویژه افکار عمومی غرب انجام میشود. صهیونیستها با استفاده از ابزار دموکراسی میخواهند به نوعی برای خود مشروعیتسازی دروغین کنند.
کارشناس مسائل رژیم صهیونیستی یادآور شد: این شاکله را در سال 2006 هم داشتیم. وقتی کاندولیزا رایس وزیر امور خارجه وقت آمریکا به تلآویو سفر کرد و دیداری با تسیپی لیونی داشت و لیونی در این کنفرانس خبری مدعی شد: حمله به اسرائیل حمله به تمدن غرب، حمله به دموکراسی و ارزشهای غربی است. در سیفالقدس هم همین فضا را مشاهده کردیم و اکنون هم نیز همین فضا شکل گرفته است طوری که در کنفرانس خبری دو هفته پیش بنیامین نتانیاهو، او هم مدعی شد حمله به اسرائیل، حمله به تمدن غرب است و اگر امروز از روی ما رد شوند فردا نوبت شماست! پس این دو مطلبی را که اشاره کردم در این موضوع واضح است یعنی هم حقیقتی دارد و هم میخواهد یارکشی کند.
عبدی با بیان اینکه در حال حاضر وضعیت نسبت به سال ۲۰۰۶ و سیفالقدس متفاوت است، اظهار کرد: به جرئت میتوان گفت هیچوقت اسرائیل تا این حد مشروعیتش در افکار عمومی جهان مخدوش نشده بود. اسرائیل فوقالعاده مشروعیت خود را از دست داده و این را تقریباً فهمیدهاند. دنیا تصاویر کشته شدن کودکان و جابجا کردن مرزهای وقاحت را میبیند و اینها خودشان تجسم عینی و تام و تمام وقاحت هستند و همه ما از این همه وقاحت که میبینیم مشمئز میشویم.
وی با انتقاد از رسانههای داخلی که نسبت به روایت و گفتمان بیتفاوت هستند و فکر بینالمللی ندارند، گفت: متأسفانه ما در رسانههایمان خیلی درگیر جزئیات هستیم و ما به جای اینکه درگیر روایت و گفتمان باشیم درگیر جزئیات هستیم. خط روایی که اکنون باید در رسانههایمان دنبال شود این است که دنیا بدون اسرائیل زیباتر و جای امنتری خواهد بود و اینگونه باید اسرائیل را زد. ولی متأسفانه در برخی از رسانهها راجعبه فلسطین از افرادی دعوت میشوند که فلسطین و غزه را نمیشناسند و فقط کلیگویی میشود و از این جهت حوزه رسانهای جهان عرب از ما خیلی بهتر عمل کرده و در این زمینه الجزیره و المیادین سرآمد هستند.
این کارشناس مسائل رژیم صهیونیستی با بیان اینکه اکثر کشورها به این باور رسیدهاند و پذیرفتهاند که دنیا بدون اسرائیل جای امنتری است و جای بهتری برای زندگی کردن خواهد بو، افزود: این دیگر حرف جمهوری اسلامی، حماس و مقاومت اسلامی نیست بلکه اتفاقاتی که در دنیا در حال وقوع است آن را تأیید میکند. به عنوان مثال اعتراضات ضداسرائیلی که هماکنون شکل گرفته بیسابقه است و یا هیچگاه در سازمان ملل کارشناسان علیه کشتار اسرائیل اعتراض نمیکردند و یا بیانیه نمیدادند ولی این کار را کردند و یا حتی در هیچوقت در وزارت خارجه آمریکا و کنگره آمریکا چنین جسارتی وجود نداشت که علیه اسرائیل حرف بزنند و اعتراض کنند. به طور کلی جو رعب و اختناقی که اسرائیلیها در دنیا درست کرده بودند و برای آن هزینه کرده بودند شکسته شده است.
عبدی با بیان اینکه باید دنیا را برای دوره پسااسرائیل و یا بدون اسرائیل آماده کرد، گفت: در ایران چون همه فضا تحت تأثیر تحولات داخلی است خیلی نمیتوانیم بینالمللی فکر کنیم. تا دلمان بخواهد کارشناس رسانه داریم ولی فرمولهای رسانهای را به خوبی نمیدانند مثلاً در مورد جهاد تبیین سخن میگویند ولی اغلب شعاری است و نمیدانند فرمول جهاد تبیین چیست. ما در میدان خوب ظاهر میشویم ولی به موازات میدان در عرصه رسانه خوب ظاهر نشدهایم.
در ادامه جلسه «علیرضا سلطانشاهی» رئیس سابق مرکز مطالعات فلسطین به سخنرانی پرداخت و گفت: اگر در حوزه فلسطین کار به صورت اصولی و شناخت به طور دقیق انجام شود، هیچگاه فضا و فرصتی برای ایجاد شبهات ایجاد نخواهد شد.
وی با بیان اینکه عملیات طوفانالاقصی مانند خیلی از اتفاقاتی که ظرف این ۷۵ سال برای فلسطین رخ داده، به وقوع پیوسته است، افزود: در کنار همه این اتفاقاتی که افتاده و باز هم میافتد و ما در موج آن قرار میگیریم و همه را به یک سمت و سویی میبرد، باید کسانی که در این قضیه متمرکز هستند خارج از فضا و خیلی واقعبینانه حقیقت قضایا و اتفاقاتی که ظرف این ۷۵ سال رخ داده را ارزیابی کنند و به مخاطب ارزیابی مقرون به واقع ارائه دهند.
وی بیان کرد: برخی میپرسند آیا اسرائیل با این هم سابقه از بین میرود؟ و اینها امیدی به نابودی رژیم صهیونیستی ندارند ولی با مطالعات و تحقیقاتی که انجام دادم تجربتاً و تحقیقاً به این نتیجه رسیدم که بله اسرائیل واقعاً از بین رفتنی است و راحت یک چنین اتفاقی میافتد، اما شرایط و اسباب و لوازمی دارد. یکی از نشانههایی که این امید را تقویت میکند این است که اهداف رژیم صهیونیستی ظرف این ۷۵ سال سیر صعودی نداشته بلکه سیر نزولی داشته است. یا مثلاً شعار یا ایده نیل تا فرات قبل از تأسیس رژیم صهیونیستی مطرح بود امروزه تقلیل پیدا کرده به اینکه بیمارستان الشفاء غزه را چگونه تصرف کنیم؟ آن هم در یک باریکه کوچک با وسعت کم که یک هفته هست درگیر رسیدن به این بیمارستان هستند و این یک مثال خیلی کوچکی است.
این کارشناس مسائل فلسطین با اشاره به ناکارآمدی توان دشمن اظهار کرد: اسرائیل از جهات اقتصادی، نظامی، سیاسی، فرهنگی امکان بسیج و جذب همه امکانات در دنیا را دارد اما آیا واقعا اینها به کارش آمده است؟ آیا تواناییهای بالقوه را بالفعل کرده است؟ آیا توانسته برای حل مشکل خود در غزه که مقیاس ۳۶۰ کیلومتر مربعی دارد راهحلی پیدا کند؟ پس داستان خیلی معلوم است و نمیتوان در آن تردید کرد.
وی به عدم مقبولیت رژیم صهیونیستی اشاره کرد و گفت: زمانی که اسرائیل شکل گرفت و خیلی از کشورها آن را به رسمیت شناختند و کمکش کردند اکنون در شرایط فعلی مشاهده میکنیم در تمام کشورهای دنیا بهویژه کشورهای اروپایی و دولتهایی که حامی اصلی صهیونیسم هستند دیگر آن مقبولیت اولیه را به هیچ عنوان در سطح جهانی ندارد و به اشکال مختلف این مخالفتها مطرح میشود. امروز در آمریکا یهودستیزی از یک رشد بیسابقهای برخوردار است و عمده اینها ناشی از اسرائیلستیزی و صهیونیسمستیزی و عملکرد رژیم صهیونیستی است و همچنین 95 درصد از تظاهراتی که امروزه در دنیا اتفاق میافتد به نفع فلسطینیهاست.
سلطانشاهی با بیان اینکه قدرتهای جهانی سطح حمایتشان را از رژیم صهیونیستی کاهش دادهاند، گفت: یک زمانی قدرتها بهصورت کامل هم از موجودیت و هم از عملکرد رژیم صهیونیستی دفاع میکردند و از خودشان هزینه میکردند اما اکنون در آمریکا به عنوان حامی اصلی رژیم صهیونیستی درباره اینکه آیا کمک کنیم یا نکنیم و چقدر هزینه کنیم بحث و جدل وجود دارد.
وی در ادامه افزود: حتی در میان خود یهودیان، رژیم صهیونیستی در حال از دست دادن پایگاه اجتماعی خود است، طوری که از ۱۴ میلیون یهودی در سراسر جهان بیش از هشت میلیون خارج از اسرائیل زندگی میکنند و بسیاری از آنان میل و رغبتی برای حمایت از دولت و حاکمیت اسرائیل ندارند. دیگر مثل قبل شاهد حمایت بیچون و چرا از اسرائیل نیستیم. یک زمانی آیپک از بزرگترین و قدرتمندترین گروههای لابیگری بود که رؤسای جمهور برای ابراز وفاداری باید در آن سخنرانی در حمایت از اسرائیل میکردند، اما در حال حاضر نتانیاهو به زحمت به آیپک دعوت میشود. همچنین جوانان در اسرائیل مثل قبل پای کار تحقق و ایده صهیونیستها نیستند و انگیزه آنان کاهش یافته است.
انتهای پیام