صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۴۱۸۷۵۳۶
تاریخ انتشار : ۲۱ آذر ۱۴۰۲ - ۱۴:۴۵

دومین کنفرانس بین‌المللی «دین و فرآیندهای اجتماعی در جنوب شرق اروپا» با حضور دو پژوهشگر مرکز علوم دینی «قم» در بلگراد برگزار شد.

به گزارش ایکنا به نقل از روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، دومین کنفرانس بین‌المللی «دین و فرآیندهای اجتماعی در جنوب شرق اروپا» با مشارکت اساتید فلسفه، جامعه‌شناسی و علوم سیاسی از کشورهای صربستان، اسلونی، کرواسی، رومانی و بلغارستان در دانشکده دیپلماسی و امنیت بلگراد برگزار شد.

در این کنفرانس که در قالب سه پنل تخصصی «دین، جامعه و تساهل»، «دین و سیاست» و «جایگاه حقوقی دین در کشورهای جنوب شرق اروپا»  اجرا شد، رهبران دینی و مسئولین دانشگاهی صربستانی و سفرای کشورهای منطقه نیز حضور داشتند.

عنوان سخنرانی‌های پژوهشگران مرکز علوم دینی «قم» در ابتدای دو پنل توسط معمر خلیلویچ «اصالت فرد یا جامعه در اندیشه اجتماعی شهید مرتضی مطهری» و سعید خلیلویچ «مبادی مابعدالطبیعی فلسفه سیاسی در اسلام» ارائه شد.

همچنین، نشست علمی «اقتدار و دانش در فلسفه اسلامی» با سخنرانی سعید خلیلویچ، پژوهشگر مرکز علوم دینی قم در سالن بزرگ «خانه جوانان بلگراد» پایتخت کشور صربستان در ماه دسامبر برگزار شد.

در این جلسه که تعداد زیادی از دانشجویان و پژوهشگران صربستانی در آن حضور داشتند، خلیلویچ به بررسی انتقادی رابطه اقتدار و دانش در غرب مدرن بر پایه آموزه های اسلامی و مبانی فلسفی علامه طباطبایی(ره) پرداخت.

وی در بخش مقدماتی سخنان خود، ضمن تبیین ویژگی‌های بارز مکتب فلسفی علامه طباطبایی(ره) اشاره کرد: نظام فلسفی و حکمی حوزه علمیه قم مبتنی بر تعالیم قرآنی و برخوردار از نشاط و استحکام عقلی بی نظیر است که در مواجهه با چالش‌های نظری مکاتب فلسفی و اجتماعی دنیای مدرن توان ارایه پاسخ‌ها و راه‌حل‌هایی امیدبخش را داراست.

پژوهشگر مرکز علوم دینی «قم» در بلگراد عقلانیت امروز را عقلانیتی ابزاری دانست و خاطرنشان کرد که این عقلانیت در حاشیه اراده انسان بسط پیدا می‌کند. 

انتهای پیام