صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۴۱۹۰۲۵۰
تاریخ انتشار : ۰۶ دی ۱۴۰۲ - ۱۴:۲۰

اولین دوره اشهار قاریان المصطفی با حضور جمعی از قاریان بین‌المللی قرآن کریم و جمعی از فرهیختگان شورای عالی قرآن و اعضای کمیسیون اقراء المصطفی در سالن شهید عارف حسینی مجتمع جامع امام خمینی(ره) برگزار شد.

به گزارش خبرنگار ایکنا، حجت‌الاسلام والمسلمین مجید خالق پور، قائم مقام جامعه المصطفی العالمیه امروز چهارشنبه 6 آذرماه ضمن تسلیت ایام شهادت حضرت ام البنین(س) و شهادت سردار سیدرضی موسوی در سخنانی با تقدیر از دست اندرکاران فعالیت‌های قرآنی الصطفی اظهار کرد: خوشبختانه اعطای اجازات قرآنی چند سالی است که در المصطفی برقرار بوده و بخش مهمی از این دستاورد، مدیون تلاش‌های مرحوم استاد شهیدی است.

وی انس با قرآن کریم را موجب ارتباط با منبع نورانی الهی دانست وافزود: تنها چیزی که می‌تواند ما را در دنیای ظلمت هدایت نماید، نوری است که از جانب خداوند بر قلوب ما می‌تابد. گشودن لایه‌های ظلمانی عالم ماده، بستگی به توانایی جذب نور الهی و میزان بهره بردن از آن دارد.

استاد جامعه المصطفی، انس با قرآن را در سه سطح قابل دسته‌بندی دانست و خاطرنشان کرد: لایه نخست ظاهری، لایه دوم در حوزه مفاهیم و سوم سطح، باطن قرآن کریم است. هر کدام از این سطوح ظرفیت نورانی خاص خود را ایجاد می‌نماید. لایه ظاهری از کتابت قرآن کریم تا حفظ و فنون قرائت را شامل می‌شود. پس از آن وارد سطح مفاهیم می‌شویم که از ترجمه تا تفسیر و تحلیل آیات قرآن را در برمی‌گیرد. باطن قرآن نیز انسان را به جایگاهی می‌رساند که بتواند برای بشر در همه اعصار، نقش رهبری و هدایتگری داشته باشد؛ یعنی رسول گرامی اسلام حضرت محمد(ص) که تجلی باری تعالی است.

حجت‌الاسلام خالق پور با اشاره به اینکه هر لایه ظرفیتی برای ورود به لایه بعدی را فراهم می‌آورد، اذعان کرد: ما باید از لایه ظاهری به مراد قرآن برسیم و درک مفهوم آیات، اجازه ورود به باطن قرآن را ایجاد می‌نماید؛ لذا این ظرفیت برای کسی فراهم می‌شود که نخست با قشر قرآن ارتباط بیابد. به همین دلیل در روایات فراوانی حتی به نگریستن به آیات قرآن کریم سفارش شده است.

در ابتدای این نشست حجت‌الاسلام والمسلمین محمد حسین رفیعی، مدیرکل قرآن و حدیث المصطفی با اشاره به اهمیت ارائه اجازه قرائت، اظهار کرد: داشتن اجازه قرائت به معنی برخورداری از کسوت تدریس و داشتن یک شخصیت قرآنی است و در حد یک مقطع تحصیلی ارزش علمی دارد.

وی با اشاره به برخی شرایط دریافت اجازات قرائت در المصطفی، گفت: برخورداری از سطوح دانشی کافی، مهارت‌های قرآنی و حفظ کل قرآن کریم، از شرایط دریافت اجازات قرائت در المصطفی است و پس از آزمون کتبی و شفاهی افراد می‌توانند در فرایند ارزیابی قرار گیرند.

مدیرکل قرآن و حدیث المصطفی با اشاره به حضور چهار نفر از طلاب فاضل المصطفی در این فرآیند ارزیابی، بیان کرد: طلابی که توسط شیخ القراء المصطفی، مرحوم استاد شهیدی فرآیند آموزش قرائت را پشت سر گذاشته‌اند؛ انشالله با موفقیت در این جلسه قرآنی به درجه اجازه قرائت قرآنی مشرف خواهند شد.

در ادامه، طلاب قرآنی المصطفی تحت نظر استاد کسمایی و استاد دهدشتی، داوران بین‌المللی قرآن کریم و اعضای کمیسیون اقراء المصطفی، به قرائت آیاتی از کلام الله مجید پرداختند.

یادآور می‌شود، پایان بخش این مراسم اعطای اجازه قرائت قرآن کریم به حجج‌اسلام والمسلمین محمد افضل ایمانی، عبدالکریم عباسی، سیدمجتبی اختر رضوی و سید مرتضی رضوی بود.

انتهای پیام