وی تصریح کرد: انسان باید از لحظات زندگی استفاده کند و قلمی به دست بگیرد و همانند این خواهران که قرآن نوشتند، شروع به کتابت قرآن کند. دو دسته از انسانها موجب ماندگاری قرآن شدند؛ حافظان و کاتبان قرآن، حافظان قرآن که در زمان نزول آیه را از پیامبر میگرفتند و حفظ میکردند.
بوشهری با اشاره به کاتبان قرآن در واقع حافظان قرآن نیز محسوب میشوند، گفت: حافظان قرآن خود را از کتابت بینیاز میدیدند اما پیامبر اسلام(ص) به این مقدار بسنده نکرد و کتابت را نیز لازم دانست و هنگام زمان نزول آیات کتابت و حفظ آن به صورت توامان صورت میگرفت.
وی افزود: کلمات قرآن بر روی روح انسان اثر میگذارد، تا ۵ قرن گذشته کتابت قرآن به صورت خط کوفی بود که بدون نقطه و اعراب بود و برخی اوقات به صورت اشتباه خوانده میشد اما مسلمانان اندلس رسمالخط قرآن را تغییر دادند و برای آن نقطه و اعرابگذاری انجام دادند.
بوشهری ادامه داد: نگارش قرآن آغاز یک راه برای رسیدن به مقصد بزرگ است و کتابت قرآن از نگارش تا روخوانی برای این است که در نهایت به دستور قرآن عمل کنیم و نقش آفرین باشیم و نگذاریم که قرآن مهجور شود.
وی با اشاره به حدیث نبوی «اتخذو هذهالقرآن مهجورا» اظهار کرد: قرآن در عصر پیامبر نگارش میشد اما مهجور بود، مهجوریت یعنی به دستورات قرآن عمل نکردن و اگر امروز ما هم درک صحیحی از قرآن نداشته باشیم در واقع قرآن را محجور کردیم.
وی تصریح کرد: قرآن کتاب هدایت انسان است که نقش آفرینی میکند و نظام جمهوری اسلامی بر پایه قرآن و مکتب اهل بیت استوار شده و به گفته مقام معظم رهبری در مسیر پیاده کردن احکام الهی هستیم، همچنین نباید به ظاهر قرآن اکتفا کنیم و به مفهوم آن نیز باید بنگریم، درست است که روخوانی و نگاه به آیات پاداشی دارد اما عالیترین پاداشها این است که به قرآن عمل کنیم و به مفهوم آن بنگریم.
وی در پایان با بیان پیامدهای مهجوریت قرآن در جامعه، گفت: مهجور بودن قرآن باعث استقرار منکرات در جامعه میشود و پیروان آن به فراموشی سپرده میشوند و مجازات الهی را نیز در پی دارد، بدانید که نقش اول قرآن موعظه است و سپس شفاعت و هدایت و در نهایت رحمت است.
انتهای پیام