به گزارش ایکنا؛ مراسم افتتاحیه چهلودومین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر شامگاه یکشنبه، اول بهمن به میزبانی سالن استاد ناظرزاده کرمانی تماشاخانه ایرانشهر با حضور محمود سالاری، معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی؛ محمود شالویی، دبیر انجمن آثار و مفاخر ایران؛ کاظم نظری، مدیرکل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی؛ مهدی حامدسقاییان، دبیر جشنواره؛ اسرافیل فرجاللهی، مدیرعامل انجمن هنرهای نمایشی ایران؛ هنرمندانی چون اسماعیل خلج، داود فتحعلیبیگی، جلیل فرجاد، هوشنگ توکلی، محمود فرهنگ، مسعود فروتن و جمعی دیگر از فعالان و دستاندرکاران حاضر در گام چهلودوم جشنواره تئاتر فجر برگزار شد.
مهدی حامدسقاییان، دبیر چهلودومین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر در آغاز این رویداد ضمن خیرمقدم به تمامی هنرمندان و تبریک به کسانی که با حضور در این دوره جشنواره چراغ آن را مانند ادوار پیشین روشن نگه داشتهاند، با ابراز رضایت از کیفیت اجراهای چهلودومین جشنواره تئاتر فجر تا حال حاضر گفت: امیدوارم که مخاطبان در روزهای پیش رو تا پایان این رویداد آثار درخشان جشنواره را در سالنهای مختلف ببینند و ما نیز بتوانیم بازخورد آن را دریافت کنیم.
وی با اشاره به بخشهای گوناگون این دوره از جشنواره یادآور شد: چهلودومین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر در بخش دانشجویی یکی از روزهای متفاوت خود را سپری میکند و امیدوارم که در سالهای آینده نیز شاهد برگزاری دوباره جشنواره تئاتر دانشگاهی بهعنوان یکی از جشنوارههای مستقل و سکوی مهم معرفی هنرمندان تئاتر حرفهای در کشورمان باشیم. رویدادی که چند سالی تعطیل شده و دیگر شاهد تعطیلی آن نباشیم.
در ادامه مراسم افتتاحیه جشنواره چهلودوم تئاتر فجر، برگزیدگان بخش پژوهش جشنواره به دبیری نرگس یزدی معرفی شدند.
بر این اساس، محمدباقر قهرمانی، علیاصغر فهیمیفر و منصور براهیمی، هیئت داوران بخش پژوهش، اسامی برگزیدگان را به شرح زیر اعلام کردند:
رتبه سوم، لوح تقدیر و جایزه نقدی این بخش به سیدجواد روشن، برای پژوهش «بررسی ساختاری و روند تغییرات در برگزاری جشنواره تئاتر فجر طی دورههای 32 تا 41 با تمرکز بر بخش نمایشهای صحنهای» رسید.
رتبه دوم، لوح تقدیر و جایزه نقدی به سپیده ضیایینژاد و بهروز محمودیبختیاری، برای «پژوهش آسیبشناسانه در باب تأثیر عملکرد جشنواره بینالمللی تئاتر فجر بر جهانی شدن تئاتر ایران» اعطا شد.
رتبه اول، تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و جایزه نقدی این بخش به محمدرضا رسولی برای پژوهش «نقش جشنوارههای تئاتر در سیاستگذاری فرهنگی بر اساس نظریه سیاستگذاری رویداد» اختصاص یافت.
در ادامه مراسم، شاهد اهدای نشان درجه یک هنری معادل مدرک دکترا به هشت هنرمند کشورمان بودیم.
محمود سالاری، معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره اهدای این نشانها با اشاره به اینکه شورای ارزیابی اهدای نشان درجه یک هنری، یک شورای مقدماتی دارد و با رویکردها و متغیرهای ابتدایی افرادی را بهعنوان کاندیدا معرفی خواهد کرد، گفت: سپس در حوزه بررسی به نامهای انتخابی میرسد.
وی یادآور شد: نکته مهم آن است مؤلفههایی چون حضور مداوم در عرصه هنر، تربیت شاگردان ممتاز و جهد و کوشش در عرصه تولید آثار هنری، جزو مؤلفههایی است که توسط شورای بالادستی و نمایندگان نهادهای گوناگون مورد نظارت و ارجاع قرار میگیرد و در تمامی رشتهها شاهد رصد هنرمندان بهنام هستیم و در مسیر اجرای قوانین نیز رویکردی محکم با پشتوانهای علمی داریم.
سالاری در پایان با اشاره به اینکه این مسیر دارای روندی ثابت و روشن و از آنجا که معادل درجه مدرک دکترا است، مفتخریم که وزارت علوم، تحقیقات و فناوری نیز بر آن نظارت دارد، تصریح کرد: از تمامی مسئولان و دستاندرکاران چهلودومین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر حاضر در این رویداد تشکر میکنم و امیدوارم آنچنانکه هنرمندان بهویژه هنرمندان استانی چراغ امید را در دل مردم روشن نگه داشتهاند، بتوانیم برای این کشور، هنر آن و مردم هنردوست آن افرادی خادم باشیم.
سپس نشان درجه یک هنری با حضور محمود سالاری و تنی چند از چهرههای هنری چون هوشنگ توکلی و محمود شالوی، دبیر انجمن آثار و مفاخر کشورمان به جلیل فرجاد، ابوالفضل میراحمدی، حسین نوری، داوود داداشی، قوامالدین قاسمی، مسلم قاسمی، منوچهر رحیمی و محمود فرهنگ اهدا شد.
در ادامه مراسم، محمود سالاری به همراه اسماعیل خلج و داوود فتحعلیبیگی، از برگزیدگان بخش «نمایشنامهنویسی» تقدیر کرد.
برگزیدگان این بخش که داوری آن برعهده شهرام زرگر، ایوب آقاخانی و روزبه حسینی بود، بدین شرح معرفی شدند:
هیئت داوران در این بخش با اهدای لوح و جایزه نقدی، از علی رستمی برای نگارش نمایشنامه «استخوان خوار» از خوزستان تقدیر کرد.
رتبه سوم، لوح تقدیر و جایزه نقدی به محمدرضا امیرخانی برای نگارش نمایشنامه «ممدشاه» از استان یزد رسید.
رتبه دوم، لوح تقدیر و جایزه نقدی به محسن رحمانی برای نگارش نمایشنامه «آقا و تاجی قجری» از تهران اختصاص یافت.
رتبه اول، تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و جایزه نقدی به محمد میرعلی اکبری برای نگارش نمایشنامه «باغ آلبالو » از تهران تعلق گرفت.
سپس نوبت به جایزههای بخش نمایشهای تلویزیونی رسید.
مسعود فروتن، بهرام ابراهیمی و آشا محرابی، داوران بخش نمایشهای تلویزیونی بودند که برگزیدگان این بخش را بدین شرح اعلام کردند:
لوح تقدیر و جایزه نقدی این بخش به ماریا حاجیها برای نمایش تلویزیونی «سگک» اهدا شد.
لوح تقدیر و جایزه نقدی به محمد ملکی اصل برای موسیقی نمایش تلویزیونی «رگ» اهدا شد.
تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و جایزه نقدی به سینا ییلاقبیگی برای طراحی صحنه نمایش تلویزیونی «رگ» اهدا شد.
لوح تقدیر و جایزه نقدی به پریسا مقتدی، بازیگر نمایش تلویزیونی «سگک» و رستا رضوی برای بازی در نمایش تلویزیونی «خاطرات خانهای که نیست» اهدا شد.
دیپلم افتخار، تندیس جشنواره و جایزه نقدی این بخش، به ساقی زینتی، بازیگر نمایش تلویزیونی «گوهر» تعلق گرفت.
لوح تقدیر و جایزه نقدی بهصورت مشترک به محمدهادی عطایی و وحید آقاپور، بازیگران نمایش تلویزیونی «رگ» اهدا شد.
دیپلم افتخار، تندیس جشنواره و جایزه نقدی این بخش، به اتابک نادری، بازیگر نمایشهای تلویزیونی «رگ» و «گوهر» رسید.
تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و جایزه نقدی به لیلی عاج برای نگارش نمایشنامه تلویزیونی «کجایی ابراهیم» اهدا شد.
تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و جایزه نقدی این بخش، به ایوب آقاخانی برای کارگردانی نمایش تلویزیونی «رگ» اهدا شد.
با تشخیص هیئت داوران این بخش، جایزه نگاه تازه به بخش تئاتر تلویزیونی اضافه شد و هیئتداوران با اهدا لوح و جایزه نقدی، از میلاد جباری مولانا، کارگردان نمایش تلویزیونی «جهنمی سرد» و داریوش شهبازی، کارگردان نمایش «بهترین حال» تقدیر کرد.
تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و جایزه نقدی این بخش، به مسعود ساکتاف و محمدعلی رهبر برای نمایشهای تلویزیونی «کجایی ابراهیم؟»، «رگ» و «گوهر» اهدا شد.
تندیس جشنواره و دیپلم افتخار و جایزه نقدی به حمید نیلی برای تهیه نمایشهای تلویزیونی «رگ» و «کجایی ابراهیم؟» اهدا شد.
جایزه هویت ملی چهلودومین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر، شامل تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و جایزه نقدی به علی قربانی، تهیهکننده نمایش تلویزیونی «اتوبان خاطره» برای پرداختن به شخصیت سردار سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی تعلق گرفت.
معرفی برگزیدگان بخش رادیوتئاتر، ادامه بخش مراسم افتتاحیه چهلودومین جشنواره تئاتر فجر بود. از جمله حاضران در این بخش میتوان به فرهاد دهنوی، تهیهکننده پیشکسوت رادیو نیز اشاره کرد.
در آغاز این بخش، از مهدی شرفی، تهیهکننده پیشکسوت رادیو به پاس سالها فعالیت مستمر در این عرصه تقدیر شد.
در ادامه، برگزیدگان بخش رادیوتئاتر با داوری مجید نظرینسب، احسان کاوه و فرشاد آذرنیا، به شرح زیر معرفی شدند:
دیپلم افتخار و جایزه نقدی این بخش به مسعود نصیریان برای رادیو تئاتر «بی جی ام تاو» از اصفهان تقدیم شد.
دیپلم افتخار و جایزه نقدی این بخش به مجید آئینه برای صدابرداری رادیو تئاتر «علیمردان خان» از تهران اهدا شد.
دیپلم افتخار و جایزه نقدی این بخش، به نازنین مهیمنی، برای بازی در نمایش رادیویی «سمفونی پلاک» از تهران رسید.
هیئت داوران در این بخش با اهدای دیپلم افتخار از پویا چهلتنان برای بازی در رادیو تئاتر «سووشون» از فارس تقدیر کرد.
دیپلم افتخار و جایزه نقدی این بخش به جواد اسماعیلی برای بازی در رادیو تئاتر «نا» از تهران رسید.
تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و جایزه نقدی این بخش، به سولماز ملکی برای نگارش رادیو تئاتر «نون مثل نقره» از اردبیل اهدا شد.
دیپلم افتخار این بخش هم به پیمان قریبپناه، برای کارگردانی رادیو تئاتر «سمفونی پلاک» از تهران رسید.
تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و جایزه نقدی این بخش به فرناز عقیلی برای کارگردانی رادیو تئاتر «نا» از تهران اهدا شد.
دیپلم افتخار این بخش به محمد رادمهر، برای کارگردانی رادیو تئاتر «بی جی ام تاو» از اصفهان رسید.
تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و جایزه نقدی این بخش هم به بهرام نوری برای کارگردانی رادیو تئاتر «معبر کربلا» از گیلان اهدا شد.
انتهای پیام