صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۴۱۹۵۳۳۴
تاریخ انتشار : ۰۲ بهمن ۱۴۰۲ - ۲۱:۳۱
استادیار جامعه المصطفی العالمیه بیان کرد:

مدیرگروه مطالعات اسلامی مناطق ترک زبان، افغانستان و تاجیکستان مؤسسه آموزش‌های کوتاه مدت المصطفی از آغاز فعالیت جهانی سازی گفتمان فاطمی در کشور‌های مختلف جهان خبر داد.

نسرین میانجی، استادیار گروه کلام اسلامی، مجتمع آموزش عالی بنت‌الهدی و جانشین دبیرعلمی همایش بین‌المللی «چالش‌های هویتی زن مسلمان معاصر و الگوی فاطمی» در گفت‌وگو با خبرنگار ایکنا، اظهار کرد: مؤسسه آموزش‌های کوتاه‌مدت و فرصت‌های مطالعاتی جامعه المصطفی، متشکل از هفت گروه علمی است که با توجه به اقتضائات مؤسسه، این گروه‌ها، از جهت ماهیت و وظایف، با گروه‌های علمی، سایر مراکز متفاوت هستند. گروه‌های علمی در مؤسسه، منطقه‌ای و زبانی بوده و هر گروهی با توجه به تخصص اعضای آن، متکفل یکی از حوزه‌های دانشی نیز  است.

وی ادامه داد: گروه‌های علمی مؤسسه شامل گروه مطالعات اسلامی منطقه آمریکا، اروپا و آفریقای غیر عربی، گروه مطالعات اسلامی شبه قاره، گروه مطالعات اسلامی عراق، شامات و آفریقای عربی، گروه مطالعات اسلامی روسیه و بالکان، گروه مطالعات اسلامی شرق دور، گروه مطالعات اسلامی افغانستان و تاجیکستان و گروه مطالعات اسلامی منطقه کشور‌های ترک‌زبان است.

میانجی بیان کرد: هر گروه علمی با توجه به مناطق و زبان‌های تحت پوشش خود دارای کمیته‌های تخصصی است و اعضای هر گروه، به استثنای مدیر که ایرانی است، همگی از فضلای بومی همان منطقه هستند.

وی افزود: گروه‌های علمی در مؤسسه، علاوه بر برگزاری دوره‌های حضوری، آنلاین و آفلاین در حوزه‌های مختلف دانشی، پژوهشی، فرهنگی و تمدنی، متکفل جهانی‌سازی یکی از شش گفتمان نبوی، علوی مباحث (مربوط به غدیر و حکومت)، فاطمی (مباحث خانواده و زن)، حسینی، رضوی و مهدوی هستند.

جانشین دبیر علمی همایش بیان کرد: گروه علمی مطالعات اسلامی مناطق ترک‌زبان، افغانستان و تاجیکستان متکفل جهانی‌سازی گفتمان فاطمی است. این گروه از سال ۱۳۹۸ در راستای مأموریت خود برنامه‌ریزی و با شناسایی مراکز همسو، اقدام به برگزاری دوره‌های آنلاین و آفلاین برای مخاطبان بین‌الملل، به هفت زبان کرده است.

وی با بیان اینکه جهانی‌سازی گفتمان فاطمی از چهار سال قبل آغاز شده است، بیان کرد: اولین گفتمان، با عنوان اصول حاکم بر زندگانی حضرت زهرا(س) در قالب دوره‌های آنلاین و آفلاین به هفت زبان، به مدت یک ماه برای ملیت‌های مختلف برگزار شد.

وی اضافه کرد: پس از بازخوردگیری از دوره‌ها، درخواستی که از مخاطبان کشور‌های مختلف به خصوص آمریکا و اروپا دریافت شد، سال دوم، دوره‌ها با عنوان خانواده در سیره حضرت برگزار شد.

جانشین دبیر علمی این همایش اظهار کرد: این گفتمان در سال سوم با عنوان، معنویت در سیره حضرت زهرا(س) برگزار شد. برای تهیه محتوای دوره‌ها، کمیته علمی متشکل از اساتید گروه روانشناسی، تاریخ و حکمت و واحد خواهران مؤسسه کوتاه‌مدت تشکیل شده و با برگزاری جلسات مداوم اقدام به تهیه جزوه، در خصوص سیره خانوادگی حضرت کردند. دوره‌ها توسط اساتید کمیته علمی از خواهران فاضله رشته روانشناسی، کلام و رسانه برگزار شد.

وی گفت: سال چهارم کمیته علمی دائمی گفتمان، تصمیم به برگزاری همایش بین‌المللی حضوری در راستای جهانی سازی گفتمان فاطمی گرفت که علاوه بر برگزاری دوره‌های آنلاین و آفلاین در ایام فاطمیه، برای مخاطبان بین‌الملل، همایش حضوری بین‌المللی نیز برگزار شد.

میانجی گفت: در همین راستا، کمیته علمی همایش با توجه به بازخورد دوره‌های قبلی، عنوان «چالش‌های هویتی زن مسلمان معاصر و الگوی فاطمی» را انتخاب و طی برگزاری جلسات مداوم محور‌های اصلی و فرعی همایش را تعیین کرد.

وی عنوان کرد: چالش‌های هویتی زن مسلمان معاصر و الگوی فاطمی در چهار حیطه هویت فردی، خانوادگی، معنوی و اجتماعی تنطیم شد، دو محور «چالش‌های هویت فردی و خانوادگی و الگوی فاطمی» در همایش خرداد ماه سال ۱۴۰۳ و چالش‌های هویت معنوی و اجتماعی برای سال ۱۴۰۴ برنامه‌ریزی شده است.

وی بیان کرد: با توجه به اینکه اعتقاد داریم با معرفی و الگوگیری از حضرت زهرا(س) بسیاری از چالش‌ها به وجود نخواهد آمد یا اگر وجود دارد با تأسی از سیره آن حضرت از بین خواهد رفت محور‌هایی مشخص شد و از پژوهشگران و مراکز علمی دعوت می‌کنیم برای ارتقای علمی همایش و کمک به برون رفت از این چالش‌ها با استفاده از الگوی فاطمی، ما را یاری کنند.

 

انتهای پیام