وی اظهار کرد: تشیع حقیقت اسلام است و جدایی بین تشیع و اسلام وجود ندارد، رسول اکرم(ص) دین واحدی آوردند: «يَا أَيُّهَا الرَّسُولُ بَلِّغْ مَا أُنْزِلَ إِلَيْكَ مِنْ رَبِّكَ ۖ وَإِنْ لَمْ تَفْعَلْ فَمَا بَلَّغْتَ رِسَالَتَهُ ۚ وَاللَّهُ يَعْصِمُكَ مِنَ النَّاسِ» (مائده، 67) این یک دین است و همان تشیع است. تشیع یک رکن اساسی دارد و آن معرفت است و بابا معرفت در تمام کتابهای اعتقادی شیعی وجود دارد؛ تشیع بر اساس تقلید و صناعات خمس بنا نشده است. تشیع، بر مبنای معرفت شکل گرفت. اصل معرفت، معرفت خدا است و خداوند جز با محمد(ص) و خاندان ایشان شناخته نمیشود. توحید ما جز با شناخت محمد(ص) و خاندان ایشان کامل نمیشود: «مَنْ أراد اللّهَ بَدَء بِكُم».
موسوی با بیان اینکه روایات متعددی در مقام والای حضرت ابوطالب(ع) داریم، ادامه داد: یکی از اصحاب امام رضا(ع) به ایشان عرض کردند که در ایمان حضرت ابوطالب دچار شک شدم. امام به او پاسخ دادند: چنانچه کسی در ایمان ابوطالب(ع) شک کند و با این شک بمیرد، جایگاهش در آتش است. این نشان میدهد که معرفت به حضرت ابوطالب(ع) و اعتقاد به ایمان او، جزیی از دین است. امام صادق(ع) در سخنی فرمودند: به فرزندان خود، اشعار ابوطالب(ع) را بیاموزید چرا که حاوی معرفت خدا و دانش فراوان است.
امام جمعه بغداد افزود: موضوع دیگر اخلاق حضرت ابوطالب(ع) است که سخن درباره آن مفصل است. میتوان درباره کرم و بخشش او، نورانیت و نقش ابوطالب در حمایت از رسول خدا(ص) و صبر او سخن گفت.
وی با اشاره به روایتی از رسول الله(ص) درباره شجاعت ابوطالب گفت: ما قادر به سخن گفتن از شجاعت او نیستیم. ما نمیتوانیم حقیقت این شجاعت را درک کنیم. این شجاعت و نترسیدن از مرگ، ویژگی خاندان ابوطالب(ع) و شیعیان علی(ع) است.
موسوی در پایان سخنان خود با بیان اینکه تشیع در طول تاریخ سختیها و محنتهای فراوانی کشیده و تاریخ تشیع، مملو از این سختیها است، تصریح کرد: متأسفانه مشکل کنونی برخی از حوزههای علمیه، فقدان شجاعت، و ترس از مرگ است. زمانی که امام خمینی(ره) قیام کردند و شعار «هیهات من الذله» را گفتند، شیعه به پا خاست. امروز در سایر کشورهای اسلامی، زمینه حکومت امام عصر(ع) در حال آماده سازی است.
انتهای پیام