وی با تأکید بر اینکه امام راحل از منظومه فکری برخوردار بوده است، افزود: امام(ره) را نباید جزءنگرانه دید. منظومه فکری امام به روش حکمی اجتهادی است که با روش التقاطی و تحجری در تعارض است؛ آنهایی که روش التقاطی دارند، اسلامشان مارکسیستی، سوسیالیستی و آمریکایی است.
حجتالاسلام خسروپناه ادامه داد: آنهایی که روششان تحجر است با اسلام عقبمانده که پاسخگوی زمانه حاضر نیست، روبرو هستند اما منظومه فکری امام گرهگشا است و مسئلهها را حل میکند.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با تأکید بر اینکه رکن این منظومه فکری امام راحل، توحید است، گفت: توحید امام(ره) عرفانی بود نه فلسفی و کلامی. البته امام راحل فیلسوف، فقیه، عارف و حکیم است اما توحید عرفانی روح و محور کلیه منظومه امام راحل بود.
وی با بیان اینکه امام راحل در این منظومه، اسلام اجتماعی را بیان میکند که دارای ارکانی است، افزود: اقامه نماز، رابطه انسان با خدا و پرداخت زکات رابطه انسان با انسان است. همچنین ولایتمداری، رکن دیگر این منظومه فکری است «فَإِنَّ حِزبَ اللَّهِ هُمُ الغالِبونَ».
حجتالاسلام خسروپناه در پایان بر ارکانی چون وحدت مسلمانان، عدالتگرایی با محوریت مردم «لِیَقومَ النّاسُ بِالقِسطِ» و استکبارستیزی امام راحل تأکید کرد و گفت: «وَ لَقَدْ بَعَثْنا فِي كُلِّ أُمَّةٍ رَسُولًا أَنِ اعْبُدُوا اللَّهَ وَ اجْتَنِبُوا الطَّاغُوتَ»، دقیقاً همان بعد استکبارستیزی شخصیت امام راحل بود.
انتهای پیام