صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۴۲۰۵۷۶۶
تاریخ انتشار : ۲۶ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۶:۵۶

رئیس سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی گفت: مردمی بودن محافل و تأکید والدین دو عنصر مهم در ترویج قرآن در کودکی و تداوم آن در نوجوانی و جوانی محسوب می‌شوند.

حسین امینی مشهدی، رئیس سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی در گفت‌وگو با ایکنا از خراسان رضوی، در حاشیه هفدهمین نمایشگاه بین‌المللی قرآن و عترت مشهد اظهار کرد: قرآن به عنوان بهترین لطف خداوند به بشر  به ویژه ما مسلمانان، همواره در کانون توجه عموم مردم و شیعیان قرار دارد، بنابراین طبیعی است که آموزش و فراگیری آن در تمامی خانواده‌ها رواج داشته باشد.

وی افزود: اما نکته‌ای که این ارتباط با قرآن را به‌ویژه از دوران کودکی بیشتر می‌کند، نقش خانواده و پدر و مادر است، به عنوان مثال هیچ‌گاه توصیه والدینم را فراموش نخواهم کرد، زیرا پدر و مادرم بسیار روی آموزش و انس با قرآن فرزندانشان تأکید داشتند.

امینی تصریح کرد: بعد از 8 سالگی پدر مرحوم من را با یک تأکید فراوان به مسجدها و محافل‌ قرآنی مخصوص نوجوانان سوق می‌داد و برای قرآن احترام ویژه‌ای قائل بود. خاطرم هست در آن زمان فعالیت‌های قرآنی عموماً مردم نهاد و داوطلبانه در مساجد  اجرا و پیگیری می‌شد، لذا مردمی بودن  محافل و تأکید والدین دو عنصر مهم در ترویج قرآن در کودکی و تداوم آن در نوجوانی و جوانی  محسوب می‌شوند.

وی بیان کرد: نوآوری باید در نظام تعلیم و تربیت، به ویژه در حوزه تربیت قرآنی صورت گیرد تا جذابیت‌های قرآنی با شیوه‌های نو برای نسل جوان ارائه شود و آن‌ها به سمت قرآن روی آورند، زیرا در زمان قدیم نیز نوآوری و خلاقیت در قرآن و در ارتباط نسل جوان با قرآن مؤثر بوده است.

امینی ادامه داد: همچنین امام علی(ع) در خصوص علم‌آموزی در کودکی و نوجوانی فرموده‌اند: «اَلْعِلمُ فی الصِّغَرِ کَالنَّقْشَ فی الْحَجَرِ؛ آموختن دانش در خُردسالى، همچون نقشى است كه بر روى سنگ كنده شود». علاوه بر آموزش قرآن در محافل قرآنی اجرای سرود، مسابقه کتابخوانی و ... نیز برگزار می‌شد که در انگیزه نوجوانان برای حضور در این محافل بسیار تأثیرگذار بود.

رئیس سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی بیان کرد: به لطف خداوند در اوایل جوانی با جلسات استاد محمدعلی انصاری آشنا شدم و در آن مراسم شرکت می‌کردم که تأثیر مضاعفی در فهم  و شناخت من از قرآن داشت و در آن جلسات با تعابیر و تفاسیر مختلفی از قرآن آشنا شدم، البته من خودم را از سیره عملی قرآن بسیار دور می‌دانم و امیدوارم که به لطف خداوند از سیره نظری قرآن انس زیادی دریافت کنم.

وی گفت: با توجه به اینکه حدود سه سال در کشور ژاپن زندگی کردم، در آنجا دیدم که مسلمانان ژاپنی احترام ویژه‌ای برای قرآن قائل هستند و جلسات متعددی برگزار می‌کنند، البته باید توجه داشت کانونی که باعث می‌شد تا تمامی مسلمانان از هر مذهب و ملیت گرد هم جمع شوند و با هم متفق باشند، قرآن بود.

امینی ادامه داد: قرآن نور است و تلاوت آن نیز به وجود انسان نور می‌بخشد، بنابراین اگر جوانان و نوجوانان برای قرآن وقت بگذارند و در آن تعمق کنند خداوند آن‌ها را در مسیر موفقیت قرار می‌دهد و  به سمت موفقیت‌های بیشتر و مراتب بالاتر سوق می‌دهد.

وی با اشاره به حضور دو خبرگزاری ایکنا و ایسنا در هفدهمین نمایشگاه‌ بین‌المللی قرآن و عترت مشهد گفت: جهاددانشگاهی وظیفه خود می‌داند تا از حرکت‌ها و برنامه‌های قرآنی در حد توان حمایت کند، چرا که این امر را برکت فعالیت‌های این سازمان می‌داند.

انتهای پیام