صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۴۲۱۳۴۵۱
تاریخ انتشار : ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۶:۳۶
دبیر شورای عالی فرهنگ عمومی بیان کرد

سیدسعید امامی نسبت به ضرورت حمایت از آثار هنری با محتوای زیست عفیفانه تاکید کرد.

به گزارش ایکنا از خراسان رضوی، سیدسعید امامی، دبیر شورای عالی فرهنگ عمومی، امروز 12 اردیبهشت‌ماه، در نخستین دوره طرح ملی «طوبی» که به عنوان برنامه مرجع و ملی آموزش و توانمندسازی بانوان برای تبلیغ عالمانه و هنرمندانه حجاب و زیست عفیفانه در مشهد در حال برگزاری است، در خصوص اهمیت این طرح، اظهار کرد: مسئله جدی ما در جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی که در سال‌‎های گذشته دچار غفلت شده مانند فرهنگ، زیست مؤمنانه و عفیفانه که آسیب‌هایی را برای نظام کشور ایجاد کرده است.

وی افزود: لکنت زبان ما در حوزه بیان آموزه‌ها و فضائل حجاب و لکنت رسانه‌ای ما در حوزه پوشش، آراستگی و پوشیدگی مرد و زن مسلمان تبعا به جایی رسیده و شرایط به شکلی شده که ما برای مواجهه با متخلفان دست به گریبان طرح‌های امنیتی شده‌ایم. در حالی که این موضوع فضیلتی بوده و این فضیلت ادامه‌دار است.

دبیر شورای عالی فرهنگ عمومی بیان کرد: حجاب فضیلتی است که جهان به آن می بالد و برای انقلاب اسلامی، حجاب، امری بسیار بزرگ و ارزشمند بود. در سال 1357، حجاب به عنوان تصویر انقلاب اسلامی نمایان بوده در سال ۵۷، انعکاس حجاب در راهپیمایی‌ها و شهرهای بزرگ، حاکی از عمق باور و تعهد مردم به این فریضه الهی بود. اما تهاجم دشمن و کم‌کاری ما در انجام وظایفمان، ما را به وضعیتی کشانده که به طرح‌های امنیتی برای حل مشکل حجاب پناه برده‌ایم.

وی ادامه داد: اقتدار انقلاب اسلامی به آموزه‌های حجاب بوده است و طبعا مشکلات و کم‌کاری‌هایی در این زمینه بوده که باعث سوءاستفاده دشمن شده و ما را به اینجا رسانده است. ما این را فرصتی می‌دانیم که چگونه انقلاب اسلامی بتواند پاک‌ترین و خالص‌ترین انگیزه‌‎های اسلامی را شکوفا کند و این جنگ را به فتح مبین تبدیل کند.

امامی افزود: از این موضوع ناراحت نیستیم که دچار این بحران شده‌ایم. ما معتقدیم که وظیفه خود را به درستی انجام نداده‌ایم و همان گونه که حضرت آقا فرمودند توبه اجتماعی کردیم و می‌خواهیم به میدان رزم بازگردیم. اما همان‌گونه که اشاره شده، ماهیت طرح «طوبی» به عنوان جامع‌ترین طرح ملی تربیت مبلغ و مروج زیست عفیفانه مورد نظر است.

دبیر شورای عالی فرهنگ عمومی گفت: مشکل حجاب با فحش دادن حل نمی‌شود. باید با ارائه راه‌حل‌های فرهنگی و اقتصادی، زمینه را برای ترویج پوشش عفیفانه فراهم کنیم. طرح «طوبی» مروج زیست عفیفانه است، این طرح راهکاری مناسب برای حل این معضل خواهد بود. ماهیت این طرح با احترام به همه طرح‌های دیگر، بسیار متفاوت است و ظرفیت تربیت نسلی را دارد که نسل امروز را بشناسد و مطالبه‌گری را به درستی انجام دهد.

امامی اظهار کرد: در حوزه سلامت غذایی کشور یک ابتکار عملی با عنوان سیب سلامت صورت گرفت که نشان‌دهنده سلامت ماده غذایی است، اما در حوزه پوشاک ما چنین مبنایی نداریم که این باید تببین شود. در حوزه تولید پوشاک باید یک مطالبه ملی صورت گیرد که متاسفانه در این خصوص غفلت صورت گرفته است.

وی با بیان اینکه ابتکار طراحی پوشاک از دست متولیان امر خارج شده، خواستار الزام کد کالا برای ۵ قلم کالای اساسی شد و افزود: در حال حاضر شاهد بی‌نظمی در بازار پوشاک هستیم و متأسفانه هیچ‌گونه نظارتی بر تولید و طراحی لباس وجود ندارد. این در حالی است که پوشاک مانند غذا، باید سالم و دارای استاندارد باشد.

دبیر شورای عالی فرهنگ عمومی همچنین با انتقاد از عدم حمایت کافی از تولید چادر، خواستار اعطای یارانه به این محصول شد و گفت: در حالی که حجم تولید چادر تا پایان دولت به ۳۵ میلیارد تومان می‌رسد، هیچ‌گونه یارانه‌ای به آن تعلق نمی‌گیرد.

امامی، بر لزوم مطالبه فرهنگی درخصوص زیست عفیفانه تأکید کرد و گفت: ۳۰۰ طراح پوشاک عضو صندوق هنر شدند. ما باید با ارائه راه‌حل‌های منطقی، علمی و تخصصی، جریان مردد به موضوع حجاب را به سمتی ببریم که بتوانیم آنان را به انتخاب پوشش عفیفانه ترغیب کنیم.

وی بیان کرد: مباحث کاربردی در طرح طوبی باید مطرح شود به عنوان مثال در عرصه سینما باید از آثاری که پرداخت عفیفانه دارد حمایت شود، اینکه چرا فیلم «سرهنگ ثریا» با 15 میلیارد تومان هزینه ساخت باید حدود 3 میلیارد تومان به فروش رسد و با شکست تجاری از چرخه اکران خارج شود. اما فیلمی مانند «فسیل» 300 میلیارد تومان فروش داشته باشد، این یعنی فعالان در حوزه عفاف و حجاب نتوانسته‌اند از یک اثر با پرداخت عفیفانه زن ایرانی حمایت کنند.

دبیر شورای عالی فرهنگ عمومی با بیان اینکه مصرف موسیقی در ایران عددش فوق تصور است، گفت: چه میزان به سمت آن رفته‌ایم که بزرگان موسیقی سنتی و بزرگان نواحی ایران کنسرت برگزار کنند، اگر به عنوان مثال یک کنسرت گذار کنسرت مختاباد را در مشهد برگزار کند در مطالبه گری فرهنگی آیا اقتصاد هنر در نظر گرفته می‌شود، آیا ما جز کسانی هستیم که 300 هزارتومان هزینه کنیم و در این کنسرت‌ها که مضامین اشعار سعدی و نظامی است، شرکت کنیم.

انتهای پیام