صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۴۲۱۸۳۲۳
تاریخ انتشار : ۰۵ خرداد ۱۴۰۳ - ۲۲:۵۱

براساس اعلام سازمان ملل متحد حدود 45 هزار نفر از مسلمانان روهیگیایی در میانمار به دلیل تشدید درگیری‌ها خانه خود را ترک کرده و پا به فرار گذاشته‌اند.

به گزارش ایکنا به نقل از الجزیره، سازمان ملل متحد اعلام کرد که تشدید درگیری‌ها در ایالت راخین در میانمار حدود 45 هزار مسلمان روهینگیایی را مجبور به فرار کرده است. 

الیزابت تروسل، سخنگوی دفتر حقوق بشر سازمان ملل متحد، به خبرنگاران در ژنو گفت: در روزهای اخیر ده‌ها هزار غیرنظامی به دلیل درگیری‌ها در بوتیداونگ و ماونگداو که محله‌های حلبی‌نشین هستند، آواره شده‌اند.

وی افزود: تعداد روهینگیاهایی که فرار کردند، حدود 45 هزار نفر تخمین زده می‌شود. آن‌ها برای جستجوی امنیت به منطقه‌ای در رودخانه ناف در نزدیکی مرز با بنگلادش نقل مکان کردند.

تروسل خاطرنشان کرد که بیش از یک میلیون روهینگیایی در بنگلادش هستند که از عملیات پاکسازی قبلی فرار کرده‌اند.

سخنگوی دفتر حقوق بشر سازمان ملل متحد در عین حال در مورد خطرات آشکار و فعلی گسترش خطرناک خشونت در میانمار هشدار داد.

وی افزود: در این وضعیت هولناک، غیرنظامیان بار دیگر قربانی می‌شوند، کشته می‌شوند، اموالشان تخریب و غارت می‌شود و خواسته‌های آنها برای امنیت و امنیت نادیده گرفته می‌شود. آن‌ها بار دیگر مجبور به ترک خانه‌های خود در میان یک کابوس مکرر از رنج و سختی شده‌اند.

جیمز رودهفر، رئیس کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد که مسئول پرونده میانمار است هم به رنج هولناک بسیاری از فراریان اشاره کرد. او گفت که تیمش مدارک را جمع‌آوری کرده و فیلم‌های ماهواره‌ای و فیلم‌های ضبط‌شده منتشر شده در اینترنت را که نشان می‌دهد شهر بوتیداونگ به‌طور گسترده‌ای در آتش سوخته بود، بررسی کردند.

وی افزود: ما اطلاعاتی دریافت کردیم که آتش زدن شهر بوتیداونگ در 17 می، دو روز پس از عقب‌نشینی ارتش از آن و اعلام ارتش آراکان مبنی بر تسلط کامل بر آن آغاز شد.

وی گفت که دفتر حقوق بشر سازمان ملل همچنان در حال بررسی صحت این اطلاعات و شناسایی دقیق عاملان آن است.

انتهای پیام