صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۴۲۱۸۹۶۲
تاریخ انتشار : ۰۸ خرداد ۱۴۰۳ - ۲۳:۵۶
سیدحسین ساجد خبر داد:

رئیس مجتمع آموزش عالی زبان، ادبیات و فرهنگ‌شناسی گفت: همایش ظرفیت‌های فرهنگی و علمی ایران و آمریکای لاتین، ارتباط علمی بسیاری خوبی با دانشگاه‌ها و مراکز علمی کشور‌های مختلف برقرار کرد به گونه‌ای که بیش از 200 مقاله علمی از داخل و خارج از کشور به این همایش رسید.

به گزارش خبرنگار ایکنا، حجت‌الاسلام والمسلمین سیدحسین ساجد، رئیس مجتمع آموزش عالی زبان، ادبیات و فرهنگ‌شناسی جامعه المصطفی، امروز سه‌شنبه هشتم خردادماه طی سخنانی در همایش بین‌المللی ظرفیت‌های علمی و فرهنگی ایران و آمریکای لاتین، تأکید بر مباحث اشتراکی میان ایران و کشور‌های منطقه آمریکای لاتین را از اهداف اصلی برگزاری این همایش دانست.

وی افزود: زبان، ادبیات و فرهنگ‌شناسی یکی از سه محور اصلی حوزه‌های دانشی المصطفی به شمار می‌آید و این مجتمع با سه دپارتمان مدرسه فرهنگ و ملل، مطالعات فرهنگی و ادبیات و مترجمی و یازده گروه علمی، به فعالیت علمی اشتغال دارد.

استاد جامعه المصطفی العالمیه، پرورش نیرو‌های فاضل آشنا با فرهنگ ملل مختلف را یکی از اقدامات ارزشمند در راستای انتقال فرهنگ اسلامی و اهل‌ بیتی دانست و افزود: مجتمع آموزش عالی زبان، ادبیات و فرهنگ شناسی طی سال‌های فعالیت خود، با ارائه بیش از ۶۵ رشته مصوب وزارت علوم در عرصه آموزش و تحقیق و ترجمه در حوزه‌های متنوع پژوهشی، دستاورد‌های مهمی را رقم زده است.

رئیس همایش، مسئله پژوهش را از ارکان مهم فعالیت‌های علمی و آکادمیک برشمرد و خاطرنشان کرد: یکی از اقدامات ارزشمند پژوهشی مجتمع، برگزاری همایش‌های بین‌المللی است. در سال‌های گذشته برخی نقاط عالم تحت پوشش همایش‌های مجتمع قرار گرفت و در حدود یک سال قبل نیز دبیرخانه همایش ظرفیت‌های علمی و فرهنگی آمریکای لاتین، با 30 استاد زبان دان به پنج زبان کار خود را آغاز کرد.

وی با اشاره به برگزاری ۲۵ پیش نشست ویژه این همایش، اظهار کرد: همایش ظرفیت‌های فرهنگی و علمی ایران و آمریکای لاتین، ارتباط علمی بسیاری خوبی با دانشگاه‌ها و مراکز علمی کشور‌های مختلف برقرار کرد و بیش از 200 مقاله علمی از داخل و خارج از کشور به این همایش رسید.

حجت الاسلام والمسلمین ساجد ادامه داد: در راستای داوری مقالات دقت فراوانی صورت گرفته است و تلاش شد یک نگاه عمیق و علمی در دستور کار قرار گیرد. مقالات بسیار قوی علمی به پنج زبان به همایش ارسال شده است و ان‌شاءلله یک محصول علمی بسیار خوب حاصل آن خواهد بود.

وی با اشاره به رونمایی چکیده مقالات در اختتامیه همایش، ابراز کرد: اثر علمی این همایش در ارتباطات میان فرهنگی، نقش کلیدی ایفا می‌نماید. برخی از پیش‌نشست‌های همایش با حضور سفیران کشور‌های منطقه آمریکای لاتین برگزار شده و هدف مهم این همایش، تأکید بر مباحث اشتراکی میان ایران و آمریکای لاتین است.

رئیس مجتمع آموزش زبان، ادبیات و فرهنگ‌شناسی، یکی از مهم‌ترین ارکان اشتراکات فرهنگی در منطقه آمریکای لاتین را موضوع الهیات آزادی‌بخش، استکبارستیزی و روحیه مقاومت دانست و تصریح کرد: انقلاب‌های صورت گرفته در منطقه آمریکای لاتین برگرفته از روح انقلاب اسلامی است. امروز گفت‌وگو میان اسلام ناب و منطقه آمریکای لاتین به برکت انقلاب اسلامی برقرار شده است که حضور فعال فرهنگی ما در این منطقه بیانگر آن است.

وی، ارتباطات علمی همایش با دانشگاه‌های آمریکای لاتین را موجب شناخت خوب این مراکز نسبت به پیشرفت‌های علمی و دانشگاهی جمهوری اسلامی ایران و جامعه المصطفی العالمیه خواند و گفت: امیدواریم تلاش‌های صورت گرفته در برگزاری این همایش، مورد استفاده و به کارگیری بخش‌های مختلف قرار گیرد به ویژه در بحث مقالات، به زمینه بهتری برای انتقال نگاه گفتمانی منجر شود.

حجت‌الاسلام والمسلمین ساجد افزود: کمیته‌های همایش به نگاه عمیق‌تر به محور‌های همایش خواهند پرداخت و نتایج این کمیته‌ها در ثمرات همایش مؤثر خواهند بود و در آینده نزدیک، مقالات همایش چاپ و منتشر خواهد شد و امیدواریم برگزاری این همایش در راه دستیابی به مرجعیت علمی این مجتمع مؤثر واقع گردد.

انتهای پیام