صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۴۲۲۰۱۳۰
تاریخ انتشار : ۱۷ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۶:۲۵

مرکز مطالعات الزیتونه در مطلبی به بررسی موضع کشورهای مسلمان غیر عرب در قبال عملیات طوفان الاقصی پرداخته است.

به گزارش ایکنا، مرکز مطالعات و مشاوره الزیتونه در پژوهشی علمی با عنوان «مسلمانان غیر عرب و طوفان الاقصی» به بررسی موضع کشورهای مسلمان غیر عربی نسبت به تحولات در سرزمین‌های اشغالی و عملیات طوفان الاقصی پرداخته است. 

در این مطلب که توسط پروفسور دکتر ولید عبدالحی، کارشناس آینده‌پژوهی، نوشته شده آمده است: تنها 10 کشور اسلامی غیرعرب رژیم صهیونیستی را به رسمیت نمی‌شناسند، در حالی که 23 کشور اسلامی غیرعرب این رژیم را به رسمیت می‌شناسند.

نویسنده تأکید می‌کند که عادی‌سازی روابط کشورهای عربی با رژیم صهیونیستی  توجیهی برای کشورهای اسلامی به منظور برقراری روابط با این رژیم بوده است.

در بخش دیگری از این مطلب آمده است: واکنش کشورهای اسلامی غیرعربی نسبت به طوفان الاقصی کمتر از حد لازم است و بررسی‌هایی که در این زمینه انجام شده حاکی از این است که این کشورها به رغم جمعیت قابل توجه، قدرت اقتصادی بالا، محدوده جغرافیایی گسترده و توان رأی بالایی که در سازمان ملل متحده دارند، اما واکنش آن‌ها نسبت به عملیات طوفان الاقصی و تجاوز اسرائیل به غزه در سطح پتانسیلی که دارند نبوده است. 

نویسنده تأکید می‌کند: مسلمانان 24.9 درصد از جمعیت جهان را تشکیل می‌دهند و در 48 کشور با اکثریت اسلامی پراکنده شده‌اند، اما پاسخ آن‌ها به درگیری‌های ژئوپلیتیکی، مانند عملیات طوفان الاقصی، تحت تأثیر عوامل مختلف سیاسی و فرهنگی است.

در بخش دیگری از مطلب نویسنده در همین رابطه آمده است: میزان مشارکت مادی کشورهای اسلامی غیرعرب در حمایت از مبارزات فلسطینی، مانند ارسال کمک‌های بشردوستانه و حتی مشارکت اخلاقی از طریق سازمان‌دهی تظاهرات یا رویدادهای سیاسی نیز در حد حداقل توانایی‌هایی که این کشورها دارند بوده است.

نویسنده می‌افزاید: در بعد سیاسی مواضع رسمی کشورهای اسلامی در جریان رأی‌گیری در سازمان ملل متحد در مورد مسائل طوفان الاقصی، حاکی از توافق گسترده آن‌ها برای حمایت از موضوع فلسطین است، هرچند اکثر این تصمیمات الزام‌آور نیست.

نویسنده در عین حال تأکید می‌کند که موضع جمهوری اسلامی ایران در مقایسه با کشورهای اسلامی غیرعربی بسیار جلوتر است. اما مسلمانان آسیای مرکزی کمترین تعامل را نسبت به مسئله فلسطین داشته‌اند که احتمالاً متأثر از سیاست‌های رسمی این کشورهاست. 

انتهای پیام