صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۴۲۲۴۰۹۴
تاریخ انتشار : ۱۰ تير ۱۴۰۳ - ۱۱:۳۰
در گفت‌وگو با ایکنا مطرح شد

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل با بیان اینکه شایسته‌گزینی نتیجه و برآیند انتخابات سالم و بهینه است، گفت: در نظر امام علی(ع) پست‌های سیاسی و مدیریتی کار‌های تخصصی و ویژه‌ای هستند که افراد خاص خود را می‌طلبد و نیازمند خلاقیت، شایستگی و تخصص است.

محمد‌هادی یدالله‌پور، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل در گفت‌وگو با ایکنا از مازندران با تأکید بر دقت در انتخاب اصلح در انتخابات ریاست جمهوری اظهار کرد: یکی از دلایل مهم برگزاری انتخابات، گزینش نیرو‌های متعهد، متخصص و شایسته جهت اداره امور کشور است.

وی افزود: از آنجایی که در پذیرش مسئولیت‌های مختلف سیاسی ـ اجتماعی، میان قابلیت افراد با شایستگی آنان ارتباط مستقیمی وجود دارد، از این‌رو یکی از مهمترین کار‌هایی که مردم باید قبل از گزینش و انتخاب مدیران جامعه انجام دهند تشخیص صحیح شایستگی و اهلیت کسانی است که خود را برای تصدی آن مسئولیت‌ها آماده کرده‌اند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل با بیان اینکه میان سلامت انتخابات و شایسته‌گزینی ارتباط تنگاتنگی وجود دارد، تصریح کرد: شایسته‌گزینی نتیجه و برآیند انتخابات سالم و بهینه است که براساس ضوابط و معیار‌های تعیین شده در قانون انجام می‌شود و مردم می‌توانند بر مبنای شایستگی از میان افراد واجد شرایط دست به یک انتخاب اصلح و نیکو بزنند و از ورود افراد نالایق و ناشایست به عرصه مدیریتی کشور جلوگیری کنند.

وی درباره معیار‌های سلامت انتخاب حاکمان از دیدگاه نهج‌البلاغه گفت: از نگاه امام علی(ع) مسئولیت‌ها امانت‌های خداوند هستند، که تنها باید به اهلش سپرده شود و مهمترین شاخص جهت انتخاب کارگزاران نظام شایستگی است و این مهم تنها در سایه مشورت و دوری از احساسات و امیال شخصی تحقق پیدا می‌کند.

یدالله‌پور اظهار کرد: امام‌ علی(ع) در عهدنامه مالک اشتر با تأکید بر اصل تخصص‌گرایی، متعهد بودن مدیران جامعه را نیز مدنظر قرار داده و سیمای کارگزاران دولتی در یک نظام کارآمد سیاسی را چنین معرفی می‌کنند که کارگزاران دولتی را از میان افراد باتجربه، باحیا و باتقوا که از خاندانی پاکیزه و با سابقه درخشان در مسلمانی هستند انتخاب کن، زیرا اخلاق آنان گرامی‌تر، آبرویشان محفوظ‌تر، طمع‌ورزی‌شان کمتر و آینده‌نگری آنان بیشتر است.

وی افزود: در نظر امام علی(ع) پست‌های سیاسی و مدیریتی کار‌های تخصصی و ویژه‌ای هستند که افراد خاص خود را می‌طلبد و نیازمند خلاقیت شایستگی و تخصص است.

یدالله‌پور گفت: امام(ع) نیز در خطبه شقشقیه، آنگاه که به بیان اثبات شایستگی خویش جهت احراز زمامداری جامعه می‌پردازد در تمثیلی، زیبا، جایگاه خود را نسبت به حکومت و مدیریت جامعه همانند محور وسط سنگ آسیاب می‌داند که سنگ، به دور آن می‌چرخد. در حقیقت ایشان در این بیان مدیران و کارگزاران دولتی را محور‌های چرخش جامعه معرفی کرده که برای احراز، مسئولیت باید خلاقیت و شایستگی لازم را دارا باشند. زیرا همان‌طور که سنگ آسیاب تنها به دور محور خود می‌چرخد در صورت بزرگ‌تر یا کوچک‌تر بودن محور، نمی‌چرخد و می‌شکند انتخاب مدیران نالایق نیز به ضعف و بی‌عدالتی، نارسایی و بی‌قانونی تشکیلات اداری یک جامعه منجر می‌شود.

خبرنگار: علی پاداشی

انتهای پیام