صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۴۲۲۶۵۱۰
تاریخ انتشار : ۲۳ تير ۱۴۰۳ - ۱۳:۲۱
زارع‌زاده در نشست جشنواره تلویزیونی مستند:

مدیر شبکه مستند سیما گفت: از مستندهای روشنگر درباره قرآن‌سوزی‌ در جشنواره مستند استقبال می‌کنیم.

به گزارش ایکنا؛ نشست خبری هشتمین جشنواره تلویزیونی مستند با حضور حسین زارع‌زاده، دبیر جشنواره و مدیر شبکه مستند، امروز ۲۳ تیرماه در سالن جلسات مرکز همایش‌های صدا و سیما برگزار شد.

 در ابتدای جلسه زارع‌زاده با بیان اینکه سال ۱۴۰۳ سالی پر تلاطم و پرحادثه برای کشور بود، اظهار کرد: در ابتدای سال رژیم صهیونیستی به نوار غزه حمله کرد و زنان و کودکان را به شهادت رساند. در ادامه سقوط بالگرد رئیس جمهور و همراهانش سبب شهادت شهید رئیسی و همراهانش شد. رویداد دیگر به برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در کشور مربوط می‌شود. در این جشنواره تلاش شده به هر سه موضوع ذکر شده در قالب آثار مستند توجه شود. 

وی ادامه داد: این جشنواره اتفاق خوبی در حوزه مستند است. در برگزاری این رویداد رئیس سازمان صدا و سیما و معاون سیما کمک‌های فراوانی انجام دادند. همچنین باید از تلاش‌های مدیران دوره‌های قبلی جشنواره تشکر کنم. یکی از دغدغه‌های ویژه تلویزیون توجه به آحاد مختلف جامعه است زیرا عدالت‌گستری، رسالت رسانه ملی بوده و شبکه مستند نیز خود را موظف به انجام آن می‌داند. 

دبیر جشنواره مستند با بیان اینکه در این جشنواره، هنرمندان شهرستانی حضوری فعال دارند، تصریح کرد: توجه به هنرمندان شهرستانی یکی از اتفاقات ویژه جشنواره فیلم مستند است. برای نمونه از دوره دوم تا هفتم از ۳۶ جایزه داده شده ۲۶ جایزه به هنرمندان شهرستانی اختصاص داشت. این امر نشان از توجه جشنواره مستند به هنرمندان شهرستانی است. در ضمن در این رویداد پراکندگی جغرافیایی را شاهد بودیم؛ جانشفاقی که نشان‌دهنده توجه رسانه ملی به شهرستان‌هاست.

زارع‌زاده با بیان اینکه جشنواره مستند نظم را سرلوحه اقدامات خود می‌داند، تصریح کرد: برای برگزاری موفق هر رویدادی نظم اساس آن است و این اتفاق را در تمامی دوره‌های جشنواره می‌توانیم به خوبی مشاهده کنیم. همچنین داوران این رویداد در تمامی مراحل برگزاری همراه جشنواره هستند و تنها به صرف تماشای فیلم و داوری خود را محدود نکردند. 

وی با بیان اینکه مردم از جشنواره فیلم مستند استقبال کرده‌اند، تاکید کرد: صدها هزار پیامک به دستمان رسیده که در آن مردم نقدها و نظرات خود را پیرامون جشنواره مستند بیان کردند. این امر نشان می‌دهد مردم مستند را جدی گرفته و به آن علاقه‌مند هستند. همچنین استقبال فیلمسازان نیز از این رویداد چشمگیر بوده است؛ به‌ویژه فیلمسازان شهرستانی همیشه حضوری فعال در جشنواره مستند داشتند. برای مثال از دوره دوم الی هفتم از ۲۹۱۰ اثر ۲۳۱۷ مستند توسط فیلمسازان شهرستانی تولید شده است. این جشنواره تمامی بخش‌های سینمای مستند را مورد توجه قرار می‌دهد. البته در این دوره یک بخش ویژه با عنوان بخش بین‌الملل فلسطین خواهیم داشت و با توجه به نسل‌کشی رژیم صهیونیستی به صورت ویژه اتفاقات فلسطین مورد توجه قرار می‌گیرد. 

دبیر جشنواره مستند ادامه داد: بخش جنبی نیز برای جشنواره در نظر گرفته‌ایم. بخش نخست ارائه طرح مستند نام دارد. بخش دوم به برگزاری کارگاه‌های مستند اختصاص پیدا می‌کند. داوری آثار تا آبان ادامه داشته و اوایل آذر اختتامیه جشنواره برگزار می‌شود. در این رویداد هر سال شاهد میزبانی شهری خاص از جشنواره هستیم تا بتوانیم به این واسطه گستردگی جشنواره را به تمام شهرهای ایران بکشانیم. 

زارع‌زاده با بیان اینکه تمرکز جشنواره روی کیفیت آثار است، گفت: از متخصصان و اهالی مستند، مشاوره‌های لازم را خواهیم گرفت تا بانی اتفاق‌های خوب در جشنواره باشیم. در این میان از اهالی رسانه توقع داریم در بحث مستندنگاری جشنواره حضور پیدا کنند تا بتوانیم از تجربیات آنها بهره ببریم.

وی با بیان اینکه در تمامی دنیا سانسور به نوعی وجود دارد، بیان کرد: در همه کشورهای دنیا محدودیت‌هایی وجود دارد تا آثاری که مخالف با منافع ملی هستند اجازه نمایش پیدا نکنند اما در شبکه مستند ما کمترین میزان محدودیت را شاهد هستیم حتی آثاری که در شبکه‌های دیگر مجوز نمایش پیدا نمی‌کنند در شبکه مستند روی آنتن می‌روند. 

زارع‌زاده با بیان اینکه جشنواره ادعای بین‌المللی بودن را ندارد، تاکید کرد: هیچگاه ادعای بین‌المللی بودن نداشتیم زیرا منابع مالی ما اجازه چنین کاری را نمی‌دهد اما در بخش ویژه که مربوط به فلسطین است آثاری از دیگر کشورها را شاهد خواهیم بود. 

در انتهای جلسه دبیر جشنواره در پاسخ به این سوال ایکنا که با توجه به قرآن‌سوزی‌های رخ داده در برخی کشورهای اروپایی آیا در جشنواره این موضوع مورد نظر قرار گرفته است، گفت: در این دوره دو یا سه مورد مستند با این محوریت وجود دارد. همچنین مجموعه مستندی با عنوان «دوران» هم به این موضوع پرداخته است البته اگر دوستان دیگر بخواهند در این رابطه فیلمی تولید کنند، پذیرای آثار آنها خواهیم بود.

در انتهای جلسه از پوستر هشتمین جشنواره فیلم مستند رونمایی شد.

انتهای پیام