عضو شورای عالی حوزههای علمیه در سخنان خود با عنوان آشنایی با نگره معنویت اسلامی درباره نقش معنویت در تعاملات و روابط بین کشورها سخن گفت.
اعرافی معنویت را از مناظر عام انسانی از منظر ادیان گوناگون و از منظر ادیان توحیدی و ابراهیمی و از نگاه دین مبین اسلام به طور عام و از نگاه مذهب شیعه و معارف اهل بیت به صورت خاص و ویژه اشاره کرد و گفت: دین مبین اسلام و مکتب شیعه در عرصه معنویت از دیدگاههای کلان و نظام واره برخوردار است که به کمک نگرشهای فقهی و فلسفی میتوان آن را استنباط کرد.
رئیس هیئت امنای جامعه المصطفی با بیان اینکه معنویت از منظر شیعه و معارف اهل بیت(س) دارای شاخصهای متعددی است، به برخی از این شاخصها اشاره کرد.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در ادامه سخنان خود، گفت: نظریه معنویت از یک سو در دنیای باطن انسان و از سوی دیگر در نظریههای مرتبط با دنیای بیرونی مانند توحید نبوت و ولایت آخرت و معاد تجسم یافته است.
وی در ادامه به برخی دیگر از شاخصهای معنویت از نگاه مکتب شیعه و اهل بیت(ع) مانند فطری بودن اختیاری و اکتسابی بودن تشکیکی و دارای مراتب بودن معنویت و جامعیت آن اشاره کرد.
مفتی اعظم و رئیس اداره امور دینی مسلمانان روسیه نیز در این نشست، گفت: در دیدارهایمان در روسیه، چین، پایتختهای قرقیزستان و قزاقستان، ما هر بار این فرصت را داریم که مباحث فعال در زندگی مذهبی اوراسیا بزرگ، که در فضای میراث مشترک جاده ابریشم بزرگ نفوذ کرده و باقی مانده است، را مقایسه کنیم.
شیخ راویل عینالدین، افزود: مدل ارتباطی که به طور مشترک با دیگر شرکا ایجاد شد، با نشان دادن اثربخشی و طرح موضوعات جاری ، توجه نمایندگان جمهوری اسلامی ایران، امارات متحده عربی، مصر، برزیل، اتیوپی، آفریقای جنوبی، قطر، پادشاهی بحرین را نیز به خود جلب کرد و سایر شرکت کنندگان نیز برای اولین بار به ما پیوستند.
وی یادآوری کرد: اجلاسیه جاده ابریشم معنوی یکپارچگی فرهنگی و تعامل معنوی بین کشورهای دوست را ترویج میکند.
آیتالله اعرافی در دیدار با مفتی تاتارستان روسیه نیز گفت: ما بدون ملاحظه نژاد، زبان و مذهب هر جا مسلمانی مورد ظلم قرار گیرد در کنار او میایستیم و از او حمایت خواهیم کرد.
وی تصریح کرد: معتقدیم حل مسائل و مشکلات مسلمانان به ویژه مسلمانان فلسطین نیز در گرو تحقق این نگاه است و بر اساس همین منطق ما از مردم مظلوم فلسطین دفاع میکنیم و بهای آن را هم میپردازیم.
رئیس هیئت امنای جامعه المصطفی العالمیه، افزود: اگر کشورهای اسلامی در برابر رژیم صهیونیستی متحد شوند و از نظر تجاری و اقتصادی اسرائیل را تحریم کنند و روابط خود را قطع کنند و مجامع بینالمللی اقدامات رژیم صهیونیستی را محکوم کنند، مشکل مسلمانان فلسطین حل میشود.
مدیر حوزههای علمیه در ادامه اظهار کرد: گفتمان و نظریه انقلاب اسلامی ذوبشدن در فرهنگ غربی را نفی میکند و از طرفی هر گونه تندروی و افراطی گری را نیز رد میکند
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: تمدن باید بر اساس گفتوگو، تفاهم و همگرایی و زیست مسالمتآمیز به ویژه در جهان اسلام شکل بگیرد.
وی ادامه داد: کشور ما بعد از انقلاب اسلامی در دانشگاهها و مراکز علمی و در حوزههای علمیه رشد سریع و مناسبی در ابعاد مختلف و رشتههای مختلفی کرده است. در حوزه علوم دانشگاهی و علوم اسلامی تحولات مهمی رقم خورده و ما گام های مهمی را در این باره برداشتهایم.
عضو شورای عالی حوزههای علمیه سپس آماری را از میزان رشد علوم مختلف و رشتههای متعدد در دانشگاهها و حوزههای علمیه ایران ارائه کرد.
انتهای پیام