صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۴۲۳۲۲۸۸
تاریخ انتشار : ۰۱ شهريور ۱۴۰۳ - ۰۱:۵۵
گفت‌وگوی ایکنا با حجت‌الاسلام سیدحمید میرباقری/ ۵

حجت‌الاسلام سیدحمید میرباقری، پژوهشگر حوزه دین می‌گوید: در زمان خلیفه دوم عده‌ای از اصحاب به یمن رفتند و سراغ اویس قرنی را گرفتند. اصحاب به اویس گفتند تو که عاشق پیامبر(ص) بودی چرا به مدینه نیامدی و ایشان را ملاقات نکردی؟ اویس گفت که آن‌قدر ایشان را دوست داشتم که برای دیدار ایشان نیامدم؛ زیرا در قرآن آمده است که باید مراعات مادرم را می‌کردم و مادرم نیز دوست نداشت که از او جدا شوم. من بین ملاقات پیامبر(ص) و دستور قرآن مانده بودم.

حجت‌الاسلام سیدحمید میرباقری، پژوهشگر حوزه دین در گفت‌وگو با ایکنا درباره همراهی با اهل بیت(ع) گفت: اویس قرنی یکی از صحابه پیامبر(ص) بود که ایشان را در زمان حیات ملاقات نکرد، اما مورد علاقه پیامبر(ص) بود. ایشان فرمودند: که اویس در رکاب جانشین من یعنی علی بن‌ابی‌طالب(ع) به شهادت خواهد رسید و اگر کسی او را دید، سلام مرا به او برساند. پیامبر(ص) فرمودند که اویس همان کسی است که در روز قیامت به اندازه دو قوم ربیعه و مضر شفاعت خواهد کرد و رایحه‌ای از سمت منطقه‌ای که او زندگی می‌کند به سمت ما می‌وزد.

در زمان خلیفه دوم عده‌ای از اصحاب به یمن رفتند و سراغ اویس قرنی را گرفتند. فردی، اصحاب پیامبر(ص) را در حالی که اویس نماز می‌خواند نزد او بردند. اصحاب به اویس بیان کردند که ما مأموریم تا سلام پیامبر(ص) را به تو برسانیم. اویس به سجده افتاد و اشک ریخت و گفت که من چه کسی هستم که پیامبر(ص) سلام خود را به من رسانده است. اصحاب به اویس گفتند تو که عاشق پیامبر(ص) بودی چرا به مدینه نیامدی و ایشان را ملاقات نکردی؟ اویس گفت که آن‌قدر ایشان را دوست داشتم که برای دیدار ایشان نیامدم؛ زیرا در قرآن آمده است که باید مراعات مادرم را می‌کردم و مادرم نیز دوست نداشت که از او جدا شوم. من بین ملاقات پیامبر(ص) و دستور قرآن مانده بودم. به همین دلیل پا روی دل گذاشتم، اما روی حکم خدا و قرآن پا نگذاشتم. این کار به معنای همراهی است. معنای «وَكُونُوا مَعَ الصَّادِقِينَ» این است که در هر شرایطی نباید دستور خدا و اهل بیت(ع) را فراموش و باید بدان عمل کرد. 

 
 
تدوین از سیدضیاء موسوی
تصویر از حامد عبدلی
انتهای پیام