صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۴۲۳۳۴۴۷
تاریخ انتشار : ۰۴ شهريور ۱۴۰۳ - ۰۸:۵۸
حجت‌الاسلام راشد یزدی تبیین کرد

یک کارشناس مباحث اخلاقی و اجتماعی صبر را رأس فضائل و حسد را رأس رذائل اخلاقی برشمرد و گفت: ما باید صبر را از حضرت زینب(س) و امام سجاد(ع) بیاموزیم، همان‌طور که اربعین نیز درس صبر می‌دهد.

به گزارش ایکنا از خراسان رضوی، حجت‌الاسلام والمسلمین کاظم راشد یزدی، کارشناس مباحث اخلاقی و اجتماعی و سخنران بارگاه منور رضوی شامگاه سوم شهریورماه، همزمان با شب اربعین حسینی در حرم مطهر رضوی با بیان اینکه اربعین سفری است که نقل آن برای تربیت نسل جدید مؤثر است، اظهار کرد: موجودات عالم از جهت خلقت دو دسته هستند. یک دسته از موجودات از بدو خلق که زمان بر آن بگذرد به نقص می‌روند، اجرام سماوی، مانند خورشید که وقتی خلق شد، خیلی بزرگ‌تر از این بود و وزن بسیار زیادی داشت و زمین با این فاصله را آتش می‌زد. در طی قرون و اعصار از نور، حرارت و حجم آن کاسته شد.

وی افزود: برخی موجودات ناقص هستند و بعد از موجود شدن به کمال می‌رسند، مانند انسان که در رحم مادر رشد و بعد از تولد به کمال می‌رسد. انسان روزی که از رحم مادر پای بر زمین نهاد، چیزی نمی‌دانست. هر روزی که بر ما سپری شد، به کمال رسیدیم، اما بشر می‌خواهد به کجا برسد؟ به جایی که به جز خدا را نبیند، یعنی به لقاء‌الله برسد.

این سخنران حرم مطهر رضوی تصریح کرد: همه انسان‌ها معدن طلا و نقره و نیازمند مستخرجی هستند که باید استخراج شوند. انسان خاکی است از طلا و نقره که قابلیت ترقی دارد و می‌تواند به جایی برسد که به جز خدا را نبیند و نمونه‌ آن پیغمبر ماست که به این مقام رسیده است.

وی اظهار کرد: همه بشر قابلیت رسیدن به این مقام را دارند. پیامبران به همین دلیل مبعوث شدند، اما به زمین چسبیده و قصد رها کردن آن را هم نداریم. سرگرم چه هستیم، در حالی که آمده‌ایم روی زمین تا چیزی یاد بگیریم. مانند دانشگاه که مکان یادگیری است و جایی برای ماندن نیست، دنیا نیز حکم دانشگاه را دارد که جای ماندن نیست.

راشد یزدی بیان کرد: انسان به دنیا آمده تا زندگی آخرتی را فرابگیرد و چند صباحی میهمان این دنیا برای یادگیری باشد. ما در دنیا ماندنی نیستیم، از طرفی برای تکامل نیازمند صبر هستیم.

این کارشناس مباحث اخلاقی و اجتماعی گفت: صبر انسان را ساخته و پرداخت می‌کند و اما صبر چیست؟ صبر یعنی تحمل گذشت زمان برای حل مشکل، علمای اخلاق رأس تمام سجایای اخلاقی را صبر و رأس تمام اخلاق ناپسند را حسد می‌دانند. پیامبر(ص) به امیرالمؤمنین(ع) در خصوص اینکه رئوس سنن موفقیت شما چه بود، بعد از بیان دو مورد سومین علت موفقیت را صبر برشمردند.

وی افزود: حضرت زینب(ص) نماد صبر است. در سفر اربعین، برجسته‌ترین چیزی که به منصه ظهور و بروز می‌رسد و به بشر تدریس می‌کند، قدرت مقاومت است. صبر یعنی مدیریت خویشتن و عدم کنترل خویش ضعیف مدیریت خویشتن و بی‌صبری است. ما باید صبر را از حضرت زینب(س) و امام سجاد(ع) بیاموزیم، همان‌طور که اربعین نیز درس صبر می‌دهد.

انتهای پیام