نفیسه حکمت، مدیر روابط عمومی مؤسسه خیریه و عامالمنفعه دارالاکرام حضرت ابوالفضل عباس(ع) در گفتوگو با ایکنا درباره این مؤسسه بیان کرد: مؤسسه خیریه و عامالمنفعه دارالاکرام حضرت ابوالفضل عباس(ع) به عنوان یک موسسه خیریه و مردمنهاد در تلاش است تا با حفظ کرامت انسانی فارغ از مذهب، نژاد، ملیت و قومیت و با اتکای کامل به کمکهای مردمی از تحصیل کودکان و نوجوانانی حمایت کند که فاقد سرپرست مؤثرند و به علت شرایط نامناسب اقتصادی، از ادامه تحصیل بازماندهاند.
وی ادامه داد: در همین راستا، دارالاکرام حمایت همهجانبه (آموزشی و تحصیلی، بهداشتی و درمانی، معیشتی، مددکاری و روانشناسی و اشتغال و کارآفرینی) از دانشآموزان بورسیه شده را با رعایت اصل احترام به کرامت ذاتی انسانی، سرلوحه کار خود قرار داده است و در جهت ارتقای سطح علم و دانش و فرهنگ کودکان و نوجوانان ایران پهناور با حمایت و همراهی مردم عزیز فعالیت میکند.
حکمت درباره حمایتهای آموزشی، تحصیلی و معیشتی موسسه دارالاکرام بیان کرد: فعالیت اصلی ما فراهم کردن زمینههای تحصیلی و آموزشی برای کودکان و نوجوانان بورسیه شده دارالاکرام است برای تحقق چنین هدفی خدمات دیگری نیز به دانشآموزان ارائه میشود. اعطای بورسیه تحصیلی به دانشآموزان از دوره ابتدایی تا اخذ دیپلم، بر اساس ارزشیابی تحصیلی و میزان مشارکت دانشآموزان و خانوادههایشان در برنامهها، اردوها، کارگاهها و کلاسهای آموزشیای است که دارالاکرام برگزار میکند. همچنین تهیه کالاهای مورد نیاز و اساسی برای دانشآموز و خانواده او یکی دیگر از خدماتی است که دارالاکرام ارائه میدهد.
وی درباره خدمات بهداشتی و درمانی، مددکاری، روانشناسی، اشتغال و کارآفرینی گفت: درک و رفع مشکلات دانشآموزان با حضور مددکاران و روانشناسان و تشکیل پروندههای روانشناسی بالینی، تربیتی و آموزشی از دیگر خدمات دارالاکرام است. همچنین دانشآموزان و خانوادههایشان در بدو ورود از سوی پزشکان و دندانپزشکان متخصص مورد معاینه و آزمایش کامل قرار میگیرند؛ سپس به صورت سالانه بر اساس گزارش مددکار به پزشک متخصص ارجاع داده میشوند. یکی دیگر از اقدامات مهم ما به حوزه اشتغال و کارآفرینی بازمیگردد که کمک به اشتغال سرپرست دانشآموز و خود دانشآموز (پس از پایان دوره تحصیل) از طریق آموزش مهارتهای فنی است.
مدیر روابط عمومی مؤسسه خیریه دارالاکرام درباره چگونگی جذب مددجویان گفت: پس از طی یک فرآیند شش مرحلهای به منظور بررسی وضعیت دانشآموز واجد شرایط، بورسیه تحصیلی برای وی صادر میشود. بورسیه کمک هزینه تحصیلی است که ماهانه به طور منظم به حساب دانشآموزان واریز میشود که حامیان دارالاکرام تأمینکننده این وجوه واریزی هستند.
حکمت درباره وضعیت فعلی و چشمانداز آتی این مؤسسه خیریه گفت: تاکنون توانستهایم بیش از هشت هزار دانشآموز را از طریق ۲۵ شعبه در بیشتر از ۱۰۰ شهر شناسایی، جذب و به ایشان بورسیه تحصیلی و خدمات پنجگانه اعطا کنیم. هدف ما بهرهمندی تمام کودکان و نوجوانان از خدمات آموزش و پرورش، مددکاری اجتماعی و روانشناسی فارغ از شرایط نامناسب اقتصادی یا نداشتن سرپرست مؤثر با در نظر گرفتن سه اصل خرد، مهربانی و کرامت است.
حکمت افزود: این مؤسسه که 23 سال است کودکان بازمانده از تحصیل را شناسایی و به آنها کمک میکند تا به تحصیل بازگردند کاملاً مردمی است و هیچ کمکی از دولت دریافت نمیکند و حق هیچ فعالیت تجاری ندارد. خیرین میتوانند برای اطلاع بیشتر با مراجعه به سایت مؤسسه خیریه دارالاکرام به نشانی https://darolekram.com اطلاعات بیشتری دریافت کنند و از همین طریق در کمکها مشارکت داشته باشند.
مدیر روابط عمومی مؤسسه خیریه دارالاکرام اظهار کرد: دارالاکرام برای سهولت ارائه خدمات از سال ۱۳۹۴ سامانه برخطی به نام «بهمهربانی» را راهاندازی کرده است تا هر کسی از هر نقطه جغرافیایی بتواند دانشآموزان بااستعدادی را که فاقد سرپرست مؤثر هستند در این سامانه معرفی کند. این سامانه علاوهبر فراهم کردن امکان ارتباط آسان میان مؤسسه، دانشآموز و نیکوکار برای انجام تمامی مراحل کار (از معرفی تا بورسیه)، تمامی اخبار و رویدادهای این استارتآپ را نیز در اختیار قرار میدهد. همچنین تمامی گزارشهای مددکاری درباره شرح حال دانشآموز در جایگاه مشخص هر دانشآموز قرار میگیرد و حامیان نیکوکار میتوانند به آن دسترسی داشته باشند. تمام اسناد مالی، نوع رفتارها و نحوه کارها و فعالیتها در بستر برخط «به مهربانی» به نشانی https://bemehrbani.com درج شده است.
وی ادامه داد: به مهربانی سامانهای است برای ارائه برخط تمام خدماتی که دارالاکرام فراهم میکند. تمام افرادی که خانواده دارالاکرام را تشکیل میدهند از جمله دانشآموزان، حامیان، بانیان، مددکاران و همیاران برای سهولت انجام کار میتوانند از طریق سامانه برخط «به مهربانی» فعالیت کنند. این امکان در راستای دیجیتالی شدن امور راهاندازی شده است. همچنین از دیگر فعالیتهای این سامانه برگزاری جایزه «به مهربانی» است که هر ساله همزمان با روز جهانی کودک یعنی۲۹ آبان در حوزه مسائل حقوق کودک برگزار میشود و فعالان حوزه کودک مورد قدردانی از سوی به مهربانی قرار میگیرند.
حکمت افزود: «به مهربانی» در مسیر فعالیت خود از همراهی و پشتیبانی معنوی برخی اساتید و روشنفکران حوزه علوم انسانی از جمله محمدرضا شفیعی کدکنی، مصطفی ملکیان، هوشنگ مرادی کرمانی، علی موحد و… با عنوان «سفیر مهربانی» برخوردار است. امیدواریم روزی فرا برسد که هیچ دانشآموزی به علت مشکلات اقتصادی ترک تحصیل نکند و حتی در معرض آن نیز قرار نگیرد. دارالاکرام درصدد است از طریق آموزش درست و متناسب با استعدادهای یک دانشآموز، از او یک شهروند خوب بسازد.
حکمت با بیان اینکه پویشی به نام «بازگشت به مدرسه» از 20 مرداد تا 20 مهرماه آغاز شده است گفت: پویش تهیه نوشتافزار برای هفت هزار و ۷۰۰ دانشآموز با نام «بازگشت به مدرسه» برگزار شده است که با شناسایی کودکان و نوجوانان بازمانده از تحصیل و معرفی آنها به جامعه نیکوکاران، آنها را بورسیه تحصیلی میکند. رفع هرگونه مانع تحصیلی از پیش روی دانشآموزان بورسیه شده یکی از ماموریتهای «به مهربانی» است؛ بنابراین هر سال در روزهای پایانی تابستان و در آستانه بازگشایی مدارس با برگزاری پویش نوشتافزار، دانشآموزان را آماده بازگشت به مدرسه میکند.
وی در پایان اضافه کرد: سهم هر دانشآموز در این پویش یک میلیون تومان است و نیکوکاران میتوانند با اهدای کمکهای نقدی خود به هر مبلغ که تمایل دارند «به مهربانی» را در اجرای پویش «بازگشت به مدرسه» برای تهیه نوشتافزار مورد نیاز دانشآموزان یاری کنند.
گفتوگو از سجاد محمدیان
انتهای پیام