صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۴۲۳۵۸۴۳
تاریخ انتشار : ۲۰ شهريور ۱۴۰۳ - ۱۰:۴۱
حجت‌الاسلام مصباحی‌مقدم:

رئیس شورای فقهی بانک مرکزی با تأکید بر اینکه سال گذشته قانون بانکداری بانک مرکزی ابلاغ شد و از خردادماه امسال اجرایی شد، گفت: مسئولیت اول بانک مرکزی استقرار بانکداری اسلامی است و ما قبلا چنین تکلیف قانونی را برای بانک مرکزی نداشتیم. 

به گزارش ایکنا، حجت‌الاسلام والمسلمین غلامرضا مصباحی‌مقد‌م، رئیس شورای فقهی بانک مرکزی در سی ‌و چهارمین همایش بانکداری اسلامی با موضوع «طرح بانکداری جمهوری اسلامی ایران» که صبح امروز، سه‌شنبه 20 شهریورماه در محل بانک مرکزی برگزار شد، گفت: سال گذشته قانون بانکداری بانک مرکزی ابلاغ شد و از خردادماه امسال برای اجرا به کار گرفته شده است. 

وی ادامه داد: مسئولیت اول بانک مرکزی استقرار بانکداری اسلامی است. ما بیشتر چنین تکلیف قانونی را برای بانک مرکزی نداشتیم. 

حجت‌الاسلام مصباحی‌مقدم با تأکید بر اینکه حسابداری بانک ما همان حسابداری بانکداری مبتنی بر نرخ بهره است و تغییری نکرده است، اظهار کرد: سازمان حسابرسی و حسابدار باید از الگوی حسابداری بانکداری اسلامی استفاده کند. 

وی تصریح کرد: اکنون تمام سپرده‌های کوتاه‌مدت و بلندمدت مردم به عنوان بدهی‌های بانک در ستون بستانکار قرار می‌گیرد که درست نیست. بانک بدهکار سپرده‌ گذاران نیست بلکه وکیل آنها است. این سپرده‌ها باید زیرخط قرار بگیرد. 

حجت‌الاسلام مصباحی‌مقدم ابراز کرد: سودی که بانک به سپرده‌گذاران می‌دهد در ستون بدهکار قرار می‌گیرد که درست نیست. 

وی گفت: استفاده از واژه «بهره» نشان می‌دهد هنوز فرهنگ بانکداری اسلامی و بدون ربا بر ذهن و فکر مسئولان و وزیر اقتصاد نفوذ نکرده است. بانکداری اسلامی و بانکداری بدون ربا باید فرهنگ‌سازی شود و این فرهنگ هم در سیستم بانکی باید اشاعه پیدا کند و هم از طریق صدا و سیما باید برای عموم مردم اشاعه پیدا کند تا مردم با آن آشنا شوند. 

رئیس شورای فقهی بانک مرکزی با تأکید بر اینکه نباید در این تریبون‌ها شاهد به کار گرفتن واژه «بهره» باشیم، تصریح کرد: بهره، سود پول است در حالی که سود بانکداری اسلامی سود پول نیست بلکه سود تولید و تجارت است. 

انتهای پیام