پورابوالقاسم با اشاره به اهمیت برگزاری این جشنواره گفت: جشنوارهها نقش مهمی در ترویج هنر و فرهنگسازی دارند و اگر نتوانیم هنر و تکنولوژی را به هم گره بزنیم، بسیاری از مسائل فراموش خواهند شد؛ از این رو کارتون و کاریکاتور به عنوان یکی از مهمترین و مؤثرترین رشتههای هنرهای تجسمی، موقعیت ویژهای دارد.
وی در ادامه افزود: یکی از مؤثرترین شیوههای برقراری ارتباط سازنده با هنرمندان و تأثیرگذاری بر مخاطبان برگزاری جشنواره است و این مسئله باعث پویایی بیشتر در جامعه و جریانسازی مؤثر خواهد شد.
پورابوالقاسم ادامه داد: دو دوره از جشنواره کارتون و کاریکاتور را طی سالهای گذشته برگزار کردیم و به نظر میرسد نیاز است در دوره جدید به موضوع ارتقای سواد فضای مجازی و آگاهیبخشی به جامعه و ... با زبان هنر را مورد توجه قرار دهیم؛ چراکه محتوای جذاب میتواند دستیابی به این اهداف را هموارتر کند.
ارسال ۳۰۰ اثر کارتون از هنرمندان
جمال رحمتی، دبیر جشنواره در ادامه با اشاره به رسالتی که وزارت ارشاد بر عهده مرکز توسعه فرهنگ و هنر در فضای مجازی قرار داده است، گفت: رسالتی را که وزارت ارشاد در حوزه واقعی دارد، در حوزه مجازی نیز انجام میدهد و برای این کار قدمی برداشته است که بسیار سنجیده و صحیح است؛ چرا که هنر کارتون، هنر عصر جدید است. امروزه انسانها فرصت اندکی برای مطالعه دارند و کاری که یک کتاب یا مقاله چند صد صفحهای میتواند انجام دهد را با یک تصویر میتوان انجام داد.
وی با بیان اینکه وارد عصر هوش مصنوعی شدهایم و نمیتوانیم با رویکرد دهههای قبل کار کنیم و این جشنواره قدمی برای تطبیق خود با شرایط جدید است، ادامه داد: بعد از انتشار فراخوان جشنواره، آثار مهمی از کارتونیستهای برجسته ارسال شد که میتواند در غنی بودن این جشنواره مؤثر باشد و مشارکت بیشتری را از سوی جوانترها و نسل جدید شاهد باشیم.
رحمتی با اشاره به زمان ارسال آثار گفت: زمان ارسال آثار ۳۱ شهریورماه تعیین شده بود که به درخواست هنرمندان تا ۹ مهرماه تمدید شد که تاکنون بیش از ۳۰۰ اثر دریافت کردهایم و پیشبینی میشود در هفته آخر، آثار بیشتری را دریافت کنیم. آیین اختتامیه نیز ۱۵ مهرماه در تالار رودکی برگزار خواهد شد که جایزه اول این جشنواره ۲۰ میلیون تومان، جایزه دوم ۱۵ میلیون تومان و جایزه سوم ۱۰ میلیون تومان تعیین شده است.
بزرگداشت کارتونیست پیشکسوت
وی تصریح کرد: قبل از برگزاری اختتامیه دو نشست تخصصی با حضور و سخنرانی کیانوش زندی، مدیر گروه انیمیشن دانشگاه سوره با موضوع «لزوم تشکیل انجمن صنفی کارتونیستها» و آرمان داودی، عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی با موضوع «اقتصاد هنر و ارتباط آن با حوزه کارتون» برگزار میشود که زمان و مکان آنها اعلام خواهد شد.
دبیر جشنواره کارتون ادامه داد: بزرگداشت بهمن رضایی، کارتونیست پیشکسوت کشورمان از برنامههای مهم مراسم اختتامیه است.
وی در ادامه در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه در صورت بهرهگیری هنرمندان از هوش مصنوعی این آثار قابل تشخیص هستند یا خیر، گفت: هوش مصنوعی هنوز از نظر فرم و محتوا چندان پیشرفته نیست؛ از این رو طرحی که با بهرهگیری از هوش مصنوعی طراحی شده باشد، قابل تشخیص است.
پورابوالقاسم نیز در پاسخ به خبرنگاری درباره سند راهبردی فضای مجازی بیان کرد: برای اینکه بتوانیم سند را پیش ببریم، نیازمند آگاهیبخشی مردم هستیم که با برگزاری جشنواره و رویدادهای گوناگون فراهم میشود و سال گذشته در راستای اجرای سند راهبردی فضای مجازی ۲۰۰ اثر در حوزههای مختلف تولید شد.
وی همچنین درباره خروجی و اثرگذاری جشنواره کارتون گفت: یکی از بسترهای ترویج و اثرگذاری این جشنواره، تولیدکنندگان هستند که میتوانند از شبکههای اجتماعی گوناگون بهره گیرند. همچنین تفاهمنامهای با شرکت متروی تهران امضا شده است که آثار برجسته جشنواره در ایستگاههای مترو به نمایش گذاشته شود.
انتهای پیام