در این نشست مستند «غیررسمی ۶» بررسی شد و با حضور محمدعلی مجاهدی، پدر شعر آیینی، احمد علوی، محسن کاویانی، عاطفه جوشقانیان و اجرای مجتبی خرسندی، شاعر و دبیر محفل ادبی ادارهکل کتابخانههای عمومی استان قم همراه بود.
محمدعلی مجاهدی، پدر شعر آیینی در آغاز این محفل ادبی اظهار کرد: آشنایی من با رهبر معظم انقلاب به پیش از انقلاب برمیگردد، زمانی که من در دبیرستان بودم و چند سالی بود شعر گفتن را آغاز کرده بودم و گعده خودمانی پنجشنبههای هر هفته در دفتر مدیر یکی از دبستانهای اطراف برگزار میشد که من در آن جلسات با رهبر انقلاب آشنا شدم.
پدر شعر آیینی بیان کرد: در آن جلسات مقام معظم رهبری خیلی صریح، دقیقالنظر و باریکبین نکات و انتقادهایی نسبت اشعار دیگران داشتند و البته از خودشان شعری نمیخواندند و بیشتر اشعار سایر شاعران را قرائت میکردند.
وی گفت: طبع شعری رهبر معظم انقلاب بیشتر به شعر اصفهانی که معروف به شعر هندی است تمایل دارد و این نوع شعر بیشتر در مسیر مضمونیابی و مطالب نو و غیرتکراری است، از همینرو ایشان به اشعار قدسی مشهدی که از پیشتازان این سبک هستند، علاقه داشتند.
مجاهدی تصریح کرد: با شروع انقلاب ما سالها رهبر معظم انقلاب را ندیدیم تا اینکه پس از پیروزی رزمندگان اسلامی در فاو و به مناسبت تولد حضرت زهرا(س)، ایشان بهعنوان رئیسجمهور از من دعوت کردند جهت شعرخوانی در جلسهای با حضور هیئت وزیران و من نیز شعری خواندم و بعد از آن هر سال در آن تاریخ جلسه داشتیم.
پدر شعر آیینی اظهار کرد: دیداری که در حال حاضر رهبری با شاعران دارند اوایل با 13 نفر برگزار میشد و در یکی از همین جلسات رهبری رو کردند به یکی از شاعران که در یکی از قالبهای شعری بسیار متبحرانه شعر میگویند و گفتند چرا در قالبهای دیگر شعر نمیگویی و چرا آثار شما دو پهلو است و این نکات نشان از احاطه ایشان در حوزه شعر و شناخت شأن در شاعران است.
در ادامه احمد علوی از شاعران آیینی در این نشست گفت: سال ۱۳۶۸ در کنگره شعر دانشآموزی ویژه رحلت امام خمینی(ره) از استاد مجاهدی هدیهای دریافت کردم و در دیدار ایشان با رهبر معظم انقلاب نیز حضور داشتم و با اشعار ایشان عاشق شعر شدم.
این شاعر بیان کرد: 20 سال بعد از آن، از برادر شهیدم خواستم که استادی در مسیر شعر به من معرفی کند و در عالم خواب همراه برادرم برای اولین بار به منزل استاد مجاهدی رفتم و فردای آن روز، آدرس ایشان را گرفتم و برای دومین بار و این بار در بیداری به حضور ایشان رسیدم.
علوی اظهار کرد: جلسهای که در منزل ایشان تشکیل میشود، از باسابقهترین جلسه شعر کشور است و باعث خوشحالی و افتخار ما اهالی قم است که خدمت ایشان هستیم.
عاطفه جوشقانیان دیگر شاعر حاضر در این نشست نیز گفت: هر ساله پیش از شعرخوانی در جلسه با مقام معظم رهبری، شاعرانی که قرار است اشعار خود را قرائت کنند، در جلسهای خصوصی با اساتید حوزه شعر، شعر خود را میخوانند و اساتید نکاتی را در مورد آن گوشزد میکنند که در جلسه امسال، تنها شعری که اصلاحیه از سوی اساتید دریافت نکرد، شعر من بود.
وی افزود: با این حال، دقت نظر رهبر معظم انقلاب و آگاهی ایشان در حوزه شعر به حدی است که به یک نکته مهم در شعر من انتقاد کردند و نکته ایشان بسیار درست بود و بعداً آن را اصلاح کردم.
یادآور میشود، مستند «غیررسمی ۶»، روایتی از انس رهبر فرزانه و کتابشناس انقلاب اسلامی با کتاب و اهالی فرهنگ است که این مستند شامل بخشهای کمتر دیدهشده از سخنرانیها، دیدارها و بازدیدهای رهبر معظم انقلاب در نمایشگاه کتاب و خاطراتی از مسئولان و افراد مختلف مرتبط با حوزه کتاب است.
انتهای پیام