مدیرکل کتابخانههای عمومی استان قم بیان کرد: روز شنبه هفته آینده از برگزیدگان کتابخوانی، خیرین عرصه کتاب و کتابداران تقدیرخواهد شد.
وی ادامه داد: این آیین روز شنبه 26 آبان ماه از ساعت ۹ تا ۱۱ برگزار میشود که افراد تجلیل شونده بر اساس میزان امانت، تلاش در جذب کتابداری، حضور موثر در مراکز کتابخوانی در ردههای سن مختلف انتخاب شدهاند.
توکلیان تصریح کرد: «راضیه تجار» به عنوان نویسنده شاخص در برنامه تجلیل از فعالان کتابخوانی سخنرانی میکنند.
مدیرکل کتابخانههای عمومی استان قم ابراز کرد: در قم ظرفیتهای متفاوتی با توجه به اینکه پایتخت فرهنگی کشور است، دارد و در بخش کتاب خوانی و کتابخانه داری نیز فعال است.
توکلیان اضافه کرد: در حال حاضر ۲۶ کتابخانه در استان قم وجود دارد و کتابخانهای در روستای لنگرود در روز چهارشنبه ۳۰ آبانماه افتتاح میشود.
وی ادامه داد: در تلاش هستیم تا کتابخانه سلفچگان نیز تا پایان سال جاری به بهره برداری برسد، ضمن اینکه اقداماتی در این راستا انجام شده است.
مدیرکل کتابخانههای عمومی استان قم ابراز کرد: پردیسان با توجه به تراکم جمعیتی و وجود بیش از ۱۸ مرکز آموزش عالی به کتابخانه عمومی نیاز مبرم دارد که این مطالبه را در راستای توسعه فرهنگ کتابخوانی داریم.
توکلیان افزود: نهاد کتابخانه عمومی براساس مصوبه قانون مجلس نهاد مردم غیردولتی است و تملکی در زمینهای کتابخانهای ندارد و این تملک برعهده راه شهرسازی و وزارت فرهنگ و ارشاد است.
وی یادآور شد: کمبود کتابخانه در استان قم امری مشهود است بنابراین این امر میطلبد تا متولیان این امر و خیرین نسبت به آن اهتمام داشته باشند.
مدیرکل کتابخانههای عمومی استان قم اظهار کرد: اقدامات مشترکی جهت گسترش فرهنگ کتابخوانی در سطح استان قم انجام شده که در اختیار گذاشتن کتابخانه امام صادق علیه السلام از سوی آیتالله سبحانی و تأسیس کتابخانه دارالعرفان توسط شیخ حسن انصاری از جمله این اقدامات است
وی افزود: مهمترین مشکلات راهاندازی کتابخانه در منطقه پردیسان، کمبود ساختمان است و همچنین هنوز خیرین حوزه کتاب، به اهمیت کتابخانهسازی پی نبردهاند. رسانهها به عنوان بازوی توانمند ادارهکل کتابخانههای عمومی استان، انگیزهای برای خیرین کتابخانهساز شوند.
وی بیان کرد: در حوزه کتابخانه های مشارکتی نیز آمادگی لازم را داریم و همواره از تمام اهلی کتاب و کتابدوستان حمایت لازم را داریم.
توکلیان گفت: با همکاری خانه مطبوعات استان قم بنابراین شده که دورههای عکاسی با موبایل، خبرنویسی و سواد رسانه درکتابخانههای امام خامنهای، نوبهار و مرکزی قم از ۲۷ آبان به مدت سه روز برگزار شود.
وی افزود:برگزاری پویش «۱۷+۱» به مناسبت ایام معصومیه و معرفی کتاب با این موضوع و پویش «محیا و یحیی» بهمناسبت اولینسالگرد طوفان الاقصی ازجمله اقدامات فرهنگی این ادارهکل بوده است.
توکلیان اظهار کرد: در سال ۱۴۰۳ حدود هزار و ۴۶۰ برنامه فرهنگی در ۲۶ کتابخانه استان برگزار شده است، حدود ۷۴۱ هزار و ۵۱۱ عنوان منبع به کتابخانههای عمومی استان افروده شده که شاهد افرایش ۳۴درصدی آن هستیم.
وی افزود: همچنین شاهد رشد ۳۶ درصدی اعضای کتابخانهها هستیم که ۴۰ هزار و ۲۹۸ نفر عضو فعال حضور دارند، همچنین در حوزهاهدای کتاب شاهد رشد ۲۱ درصدی هستیم.
توکلیان تصریح کرد: خیرین مدرسهساز میتوانند در کنار مجموعه چندمنظوره مدرسه، نسبت به راهاندازی کتابخانه دانشآموزی در ساختمان مدرسه نیر اقدام کنند.
وی افزود: با این اقدام، فقر فضای کتابخانهای استان در کنار رفع فقر فضای آموزشی در استان برطرف میشود. همچنین این کتابخانه میتواند در دسترس عموم قرار بگیرد و اهالی منطقه از آن بهرهمند شود.
توکلیان گفت: از دیگر مزایای راهاندازی کتابخانه در محیط آموزشی مدرسه آن است که سیر مطالعاتی برای دانشآموزان تعیین میشودکه علاوه بر مأنوس شدن آنان با فضای مطالعه و کتابخوانی، سبب ارتقای سطح آگاهی و رشد آنان میشود.
وی در پایان اظهار کرد: سند ملی خواندن بهعنوان سد بالا ستی بسیار حائز اهمیت است که امیدواریم در بالا بردن میزان خواندن در بین مردم تاثیرگذار باشد.
انتهای پیام