وی ادامه داد: دعوای ما با یکدیگر بر سر چیست؟ بر سر رئیس شدن و اینجا و آنجا نشستن است. در حقیقت نفس شیطانی ما باعث میشود که نتوانیم کنار هم قرار بگیریم. در وصیت رسول خدا(ص) به حضرت علی(ع) و در قرآن به وحدت و انسجام تأکید شده است. «وَ اعْتَصِمُوا بِحَبْلِ اللهِ جَمِیعاً وَ لا تَفَرَّقُوا» جزء این دستورات است.
پزشکیان با تأکید بر اینکه مشکل از آنجا پیدا میشود که وحدت و عدالت را نبینیم، افزود: حق، جنسیت، قومیت، منطقه و چپ و راست، مذهبی و غیر مذهبی نیز نمیشناسد. حق هر کسی را باید داد.
رئیسجمهور تصریح کرد: اگر میخواهیم انقلاب فرهنگی کنیم باید از خود شروع کنیم و نه از دیگران؛ «من نصب نفسه للنّاس اماما فعلیه ان یبدأ بتعلیم نفسه قبل تعلیم غیره»، اگر میخواهی جلوداری کنی، اول باید خود را اصلاح کنی قبل از اینکه به دیگران دستور دهی و توصیه کنی.
خسروپناه با بیان اینکه شورا تکمحور و خودرأی نبوده است، تصریح کرد: نگاشتن سند صنایع دستی با حضور بیش از هزار نخبه و ذینفع انجام شده است. همچنین، اسناد دیگر شورا نیز همواره با حضور ذینفعان و اساتید و نخبگان نوشته شده است. لذا رویکرد حکمرانی نخبگانی مردمی در شورای عالی انقلاب فرهنگی وجود داشته و دارد.
وی بیان کرد: یکی از ارکان شورا بحث رصد است که در حال حاضر سامانه ارزیابی و پایش شورا راهاندازی شده و به دنبال تعبیه مکان فیزیکی برای اتاق وضعیت شورا هستیم تا بتوانیم اسناد و مصوبات شورا را در این اتاق بررسی و نظارت کنیم.
خسروپناه تصریح کرد: بیش از ۲۰۰ فعال در حوزه علم و فناوری، فرهنگی، اجتماعی و تعلیم و تربیت بررسی شدهاند و از میان ایشان امروز افرادی که خدمت حداکثری و اثربخش در میدان داشتهاند، تجلیل میشوند. انسانهای مخلص و بیادعایی در جامعه هستند که اثرات حداکثری در حوزههای مختلف داشتهاند. شورای عالی انقلاب فرهنگی زمانی موفق است که با همین جهادگران در ارتباط بوده و از ظرفیت ایشان استفاده کند.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی بیان کرد: امروز با کار کارشناسی میتوانیم حکمرانی علم و فرهنگ را در کشور محقق کنیم و باید با تلاش فراوان در این زمینه گام برداشته و به اهداف عالی انقلاب اسلامی دست پیدا کنیم.
در ادامه این مراسم و با حضور مسئولان حاضر، از تعدادی از آثار و فصلنامههای شورای عالی انقلاب فرهنگی رونمایی و در ادامه از نیز فعالان حوزههای مختلف علمی، فرهنگی و اجتماعی تجلیل شد.
انتهای پیام