صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۴۲۵۳۴۷۱
تاریخ انتشار : ۲۰ آذر ۱۴۰۳ - ۱۸:۴۱

یک کارشناس مذهبی در استان یزد با اشاره به نقش و جایگاه زن گفت: در اندیشه انقلاب اسلامی زنان در ساحت‌های مختلفی از جمله ساحت فردی، خانوادگی، اجتماعی می‌توانند نقش آفرین باشند.

به گزارش ایکنا از یزد، الهام عبدلی، مسئول آموزش و تربیت مؤسسه آموزش عالی حوزوی امام حسین(ع) یزد، 20 آذرماه در جمع دانشجویان دانشگاه فرهنگیان با موضوع «الگوی سوم زن در بیانات رهبر معظم انقلاب» گفت: نقش زن همیشه و در همه زمان‌ها مهم و حیاتی بوده و در زمان دفاع مقدس در پشت جبهه‌ها، انقلاب و بعد از پیروزی انقلاب آن را به عینه دیده‌ایم.
 
وی با اشاره به اینکه جایگاه و نقش زن به قدری مهم است که دشمن این قشر را مورد هدف قرار داده است افزود: زن در تعریف غالباً شرقی همچون عنصری در حاشیه و بی نقش در تاریخ‌سازی است و زن در تعریف غالباً غربی به مثابه موجودی که جنسیت او بر انسانیتش مدنظر بوده و ابزاری جنسی برای مردان و در خدمت سرمایه داری جدید است.
 
عبدلی ادامه داد: اهمیت زن در آیات قرآن نیز مشهود است به عنوان مثال خداوند در قرآن به عنوان نمونه کامل ایمان و کفر از مردان مثال نمی‌آورد، اما از زنان مثال می‌آورد به نحوی که در آیه ۱۱ سوره تحریم از همسر فرعون و حضرت مریم به عنوان نمونه ایمان و همسر لوط و همسر نوح را نمونه کفر معرفی می‌کند. 
 
این کارشناس مذهبی با اشاره به اینکه واژه الگوی سوم زن را رهبر انقلاب به‌کار بردند، گفت: این واژه‌، پر معنا بوده و مصداق آن، بعد از پیروزی انقلاب اسلامی روشن‌تر شد و این موهبت ثمره انقلاب اسلامی است. وقتی جایگاه زن را در زمان پهلوی و بعد از انقلاب مقایسه می‌کنیم نقش آفرینی زن و نگاه اسلام به زن مشخص می‌شود. زن اگر اراده کند توانمند است و می‌تواند زمینه‌ساز ظهور و بانوی تمدن‌ساز باشد. زنان هستند که نقش تربیتی خانواده را بر عهده دارند و پرورش نسل انسان به دست آنها است و می‌توانند در مسیر رضایت خدا و رسیدن به کمالات بشری سوق دهند.
 
وی ادامه داد: امام خمینی(ره) می‌فرمایند شما زنان، رهبران این نهضت هستید و ما دنباله رو شما هستیم من شما را به رهبری قبول دارم ملتی که بانوانش در صف مقدم برای پیشبرد و مقاصد اسلامی است،  آسیب نخواهد دید. به فرموده رهبر انقلاب زن مسلمان ایرانی تاریخ جدیدی را پیش چشم زنان جهان گشود و ثابت کرد که می‌توان زن بود و عفیف، محجبه و شریف و در عین حال در متن و مرکز بود. می‌توان سنگر خانواده را پاکیزه نگاه داشت و در عرصه سیاسی و اجتماعی نیز سنگرسازی‌های جدید کرد و فتوحات بزرگ به ارمغان آورد، زن مجاهد مسلمان ایرانی معلم ثانی برای زنان جهان خواهد بود پس از معلم اول که زنان مجاهد صدر اسلام بودند.
 
عبدلی ادامه داد: در اندیشه انقلاب اسلامی زنان در ساحت‌های مختلفی از جمله ساحت فردی، خانوادگی، اجتماعی می‌توانند نقش آفرین باشند. ساحت فردی مربوط به رشد و پیشرفت در مسیر کمالات بشری  است. ساحت خانوادگی مثل حضرت زهرا(س) که محور آل کسا بودند. مادری برای پدر، مربی فرزندان، یاور برای همسر و در کل زندگی نورانی را داشتند. ساحت اجتماعی  زمینه‌هایی که زن با حفظ حیات و عفت در اجتماع مسئولیت‌های مختلف را می‌پذیرد و‌ حضور مؤثر دارد.
 
وی با اشاره به اینکه مصداق بارز الگوی سوم زن حضرت خدیجه کبری(س) و حضرت زهرا(س) و حضرت زینب(س) هستند، گفت: این بزرگواران در تمام ساحت‌های فردی، خانوادگی و اجتماعی کوثر و نقش آفرین بودند و حماسه‌ها آفریدند که در تاریخ ماندگار و زبانزد است. رهبر انقلاب می‌فرمایند تا آفتاب درخشان خدیجه کبری و فاطمه زهرا و زینب کبری می‌درخشد، طرح‌های کهنه و نو ضد زن به نتیجه نخواهد رسید و هزاران زن کربلایی ما نه تنها خطوط سیاه ستم‌های ظاهری  را در هم شکسته‌اند  بلکه ستم‌های مدرن به زن را نیز رسوا و بی‌آبرو کرده و نشان داده‌اند  که حق کرامت الهی زن و بالاترین حقوق زن است که در جهان به اصطلاح مدرن هرگز شناخته نشده و امروز وقت شناخته شدن آن است.
 
یادآور می‌شود همزمان با این جلسه «نمایشگاه الگوی سوم زن» در دانشگاه فرهنگیان آغاز و تا جمعه ۲۳ این هفته ادامه دارد.
انتهای پیام