در ابتدای این نشست حمید مجیدیمهر، قاری قرآن کریم و رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه به تلاوت آیاتی از کلامالله مجید پرداخت و در ادامه حجتالاسلام والمسلمین عباس اسکندری، مدیرکل اوقاف و امور خیریه قم در سخنانی بیان کرد: مرحله نهایی مسابقات سراسری قرآن در بخش صوت و لحن و حفظ به میزبانی تبریز در حال برگزاری است، اما آنچه که در قم برگزار خواهد شد بخش معارفی این دوره از مسابقات است.
وی افزود: بخش معارفی مسابقات سراسری قرآن در دو سال گذشته به میربانی قم برگزار شده است و امسال نیز بهعنوان سومین سال میزبان این بخش از مسابقات هستیم که بخش بینالمللی نیز به آن اضافه شده است.
اسکندری اظهار کرد: امسال ناظر به حکم رئیس سازمان اوقاف به استاندار قم، ستاد عالی مسابقات ملی معارف قرآن کریم، نهجالبلاغه و صحیفه سجادیه در قم تشکیل شد که جلسات متعددی ذیل آن برگزار شده است تا مسابقات قرآن امسال به خوبی برگزار شود.
وی تصریح کرد: بخش معارفی مسابقات سراسری قرآن رویدادی جدید و به نام قم بهعنوان امالقرای جهان اسلام است و از اینرو همافزایی و بهرهمندی از ظرفیتهای کلیه ارگانهای دولتی و اصحاب رسانه قم را میطلبد تا از ظرفیت معارفی استان قم بهطور شایسته استفاده شود.
اسکندری با اشاره به حضور بیش از ۳۰ هزار شرکتکننده در مرحله شهرستانی و استانی این دوره از مسابقات بیان کرد: ۷۴ برگزیده مراحل شهرستانی و استانی برای مرحله نهایی به قم میآیند و با حضور شش نفر برگزیده اهل سنت و ۱۹ نفر شرکتکننده خارجی جمع افراد به ۱۰۰ نفر میرسد که از این تعداد حدود ۴۳ نفر در بخش بانوان و ۳۲ نفر در بخش آقایان به رقابت خواهند پرداخت.
وی با اشاره به ضعف زیرساختهای برگزاری مسابقات بینالمللی در قم ادامه داد: نداشتن امکانات فرودگاه و اسکان و اقامت مهمترین ضعفهای برگزاری مسابقات بهصورت بینالمللی است که امیدواریم با همت مسئولان در طی سالهای آتی مرتفع شود.
اسکندری با بیان اینکه بخش بینالملل مسابقات در سال جاری با حضور طلاب خارجی جامعةالمصطفی(ص) برگزار میشود، گفت: این مسئله تجربه خوبی را به همراه خواهد داشت و امیدواریم در سالهای آینده شاهد برگزاری مسابقات به شکل بینالمللی در قم باشیم.
وی با اشاره به برگزاری نشست همکاری با تولیت حرم مطهر حضرت معصومه(س) در راستای برگزاری این دوره از مسابقات بیان کرد: تولیت حرم مطهر بانوی کرامت کمکهای مادی و مالی به مسابقات قرآن نداشتند، اما همکاریهای معنوی با اوقاف و امور خیریه استان دارند.
حمید مجیدیمهر، رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه نیز در این نشست با اشاره به اینکه قم، مهد معارف ناب و والای قرآن کریم و جهان اسلام است، گفت: مبدع مسابقات قرآن کریم در جمهوری اسلامی ایران مقام معظم رهبری در سال ۱۳۶۰ بودند و امروز به ایستگاه چهل و هفتم این مسابقات رسیدهایم.
وی با اشاره به اینکه سازمان اوقاف و امور خیریه صرفاً متولی برگزاری این مسابقات است، افزود: این مسابقات متعلق به کلیه ارگانها و نهادهای جمهوری اسلامی ایران است و برگزاری هرچه باشکوهتر این مسابقات افتخاری برای کشورمان رقم خواهد زد.
مجیدیمهر اظهار کرد: در مجموعههای ورزشی رسانه ملی را یار دوازدهم مینامند و میتوان گفت، یار اول برگزاری مسابقات قرآن اصحاب رسانه هستند، چراکه میتوانند به حضور علاقهمندان و تماشاگران مسابقات قرآن ضریب بدهند.
وی با اشاره به برگزاری چهلوهفتمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن کریم در بخش آوایی در تبریز ادامه داد: بخش معارفی مسابقات قرآن کریم به میزبانی استان قم و در سه رشته معارف قرآن، نهجالبلاغه و صحیفه سجادیه برای سومین سال متوالی برگزار خواهد شد.
مجیدیمهر با اشاره به اینکه امسال بخش عمومی دوره معارفی مسابقات قرآن کریم حذف شد، گفت: افزوده شدن بخش بینالملل به دوره معارفی مسابقات قرآن کریم ویژه طلاب غیرایرانی جامعةالمصطفی(ص) مقدمهای بر بینالمللی شدن این بخش مسابقات قرآن است.
وی با اشاره به حضور ۷۴ نفر شرکتکننده داخلی و شش نفر اهل سنت و ۲۰ نفر از کشورهای خارجی در این دوره از مسابقات افزود: این دوره از مسابقات قرآن روز شنبه، اول دیماه، از ساعت 15 و پس از برگزاری مراسم افتتاحیه و آزمون کتبی آغاز خواهد شد و تا روز پنجشنبه، ششم دیماه سال جاری با مراسم اختتامیه به پایان میرسد.
مجیدیمهر با اشاره به اینکه داوران در صحنه اجرای مسابقات حضور خواهند داشت، اظهار کرد: در مسابقات معارفی تاکنون تذکر سکوت در سالن مسابقات داده نشده است زیرا به محض پرسش داوران از شرکتکننده تمام سالن سکوت خواهند کرد تا به پاسخ آنان گوش فرادهند.
وی با بیان اینکه محتوای پرسشهای این دوره از مسابقات ناظر به وقایع روز و استکبارستیزی و آیات مربوطه خواهد بود، افزود: چهلویکمین دوره مسابقات قرآن کریم در حرم مطهر رضوی با سخنرانی رئیس مجلس شورای اسلامی در مراسم افتتاحیه در هشتم بهمنماه و شب مبعث پیامبر اکرم(ص) آغاز میشود و با سخنرانی رئیسجمهور در آیین اختتامیه در 13 بهمنماه به پایان میرسد.
مجیدیمهر تصریح کرد: بسیاری از شرکتکنندگان راهیافته به مراحل نهایی مسابقات معارفی قرآن کریم در سطوح عالی علمی و رشتههای پیراپزشکی و مهندسی هستند که بیانگر اقبال عمومی به قرآن کریم و معارف ناب اسلام است.
وی با بیان اینکه بیش از ۶۰ درصد نیات 2/6 درصدی وقفهای قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه، قید زمان و مکان دارد، گفت: ابنیههای فراوانی تحت اختیار سازمان اوقاف قرار دارد اما حق بهرهبرداری از آن را ندارد، بنابراین امکانات و بودجههای سازمان برای برگزاری مسابقات قرآن محدود است.
محمد موسویمنش، رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری قم نیز در این نشست با ارائه گزارش عملکرد شهرداری درباره برگزاری چهلوهفتمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم گفت: حملونقل شهری، پشتیبانیها و تردد آسان مهمترین دغدغه دستاندرکاران مسابقات بینالمللی است که در قالب ۱۰ برنامه توسط شهرداری قم مرتفع خواهد شد و تا پایان این دوره از مسابقات، شهرداری قم در خدماترسانی به زائران کریمه اهل بیت(ع) و نیز شرکتکنندگان این دوره تلاش میکنند.
انتهای پیام