صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۴۲۵۴۷۷۴
تاریخ انتشار : ۲۷ آذر ۱۴۰۳ - ۱۹:۱۴
صاحب تفسیر مشکاة تبیین کرد

محمدعلی انصاری گفت: انسان در تمام زندگی، حتی در پيش پا افتاده‌ترين کارها تا پراهميت‌ترينشان، نيازمند مهارت و آموزش است.

به گزارش ایکنا از خراسان رضوی، محمدعلی انصاری، صاحب تفسیر مشکاة و مفسر قرآن، در نشست مجازی که امروز ۲۷ آذرماه، با موضوع «مهارت و تجربه» برگزار شد، اظهار کرد: یکی از مسائلی که امروزه بسیار مطرح می‌شود در خصوص مهارت و تجربه است. زیرا این امر مهم در تمامی ابعاد زندگی انسان تأثیر می‌گذارد و لحظات آدمی را دستخوش تغییر می‌کند. بسیاری از کارشناسان بر این باورند که اولین اولویت امروز جامعه، خانواده است، اما سوگمندانه، آسیب‌های فراوانی این نهاد ارزشمند و تأثیرگذار را نشانه رفته‌اند. در این میان، بسیاری از پسران و دختران و حتی پدرها و مادرها نیازمند دانستن آداب صحیح زندگی و تمرین مهارت‌های آن هستند.

وی ادامه داد: یکی از آسیب‌های جدی تجارت و اقتصاد، نداشتن مهارت لازم و ناآگاهی از آداب و احکام و اخلاق آن است. به همين دليل است که اميرالمؤمنين(ع) فرموده است: «ياَ معَْشَرَ التجُّار الفْقِهَْ ثمُّ المَْتجَْرَ الفْقِهَْ ثمُّ المَْتجَْرَ الفْقِهَْ ثمُّ المَْتجَْرَ؛ ای جماعت تاجران، ابتدا احکام شرعی بياموزيد آنگاه به تجارت بپردازيد؛ فقه، سپس تجارت؛ فقه، سپس تجارت.» 

انصاری بیان کرد: انسان در تمام زندگی، حتی در پيش پا افتاده‌ترين کارها تا پراهميت‌ترينشان، نيازمند مهارت و آموزش است. حتی نگهداری از حيوانی خانگی چون مرغ و کبوتر بدون آگاهی حاصل نمی‌شود، چه رسد به آنکه بحث تجارت و مبادله مال و سرمايه در ميان باشد. کسی که بدون آگاهی‌های لازم در عرصه اقتصاد پا می‌گذارد، نتايج زيانباری برای خود و جامعه به بار می‌آورد. 

صاحب تفسیر مشکاة گفت: به توصيه قرآن کريم در هر کاری بايد از راه درست آن وارد شد زیرا خداوند در آیه ۱۸۹ سوره «بقره» فرموده است: «يَسْأَلُونَكَ عَنِ الْأَهِلَّةِ ۖ قُلْ هِيَ مَوَاقِيتُ لِلنَّاسِ وَالْحَجِّ ۗ وَلَيْسَ‌الْبِرُّ بِأَنْ تَأْتُوا الْبُيُوتَ مِنْ ظُهُورِهَا وَلَٰكِنَّ الْبِرَّ مَنِ اتَّقَىٰ ۗ وَأْتُوا الْبُيُوتَ مِنْ أَبْوَابِهَا ۚ وَاتَّقُوا اللَّهَ لَعَلَّكُمْ تُفْلِحُونَ؛ (ای پیغمبر) از تو سؤال کنند که سبب بدر و هلال ماه چیست؟ جواب ده که در آن تعیین اوقات عبادات حج و معاملات مردم است. و نیکوکاری بدان نیست که از پشت دیوار به خانه درآیید (چه این کاری ناشایسته است) ولی نیکویی آن است که پارسا باشید و به خانه‌ها (و به هر کار) از راه آن داخل شوید و تقوا پیشه کنید، باشد که رستگار شوید.» 

این مفسر قرآن کریم افزود: نياموختن آداب و اصول و چهارچوب کار، به ضعف‌های جبران‌ناپذير فردی و اجتماعی منجر می‌شود و این امر در صورتی است که امام سجاد(ع) در دعای هفتم صحیفه سجادیه به این موضوع اشاره کرده و فرموده است: «مَنْ ترََکَ الآدَابَ رُدَّ عَنِ البْاَبِ؛ هرکه آداب را ترک کند از در رانده می‌شود.

انتهای پیام