صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۴۲۵۵۲۷۳
تاریخ انتشار : ۰۱ دی ۱۴۰۳ - ۱۳:۰۰

قسمت هفتم برنامه نسیم احکام با عنوان «تصرف وام در غیر مورد آن» که توسط پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری تولید و منتشر شده، به پرسش پرتکرار چه وام‌هایی را می‌توان در غیر از موردی که دریافت شده استفاده کرد؟ پاسخ داده است.

به گزارش ایکنا، برنامه نسیم احکام از سلسله برنامه‌هایی است که پایگاه اطلاع‌رسانی دفتر مقام معظم رهبری جهت تبیین جدیدترین استفتائات رهبر معظم انقلاب اسلامی تولید و منتشر کرده است.

در قسمت هفتم این برنامه با عنوان «تصرف وام در غیر مورد آن»، حجت‌الاسلام والمسلمین رضایی به پرسش پرتکرار چه وام‌هایی را می‌توان در غیر از موردی که دریافت شده استفاده کرد؟ پاسخ داد.

متن سخنان حجت‌الاسلام رضایی به شرح ذیل است:

در پاسخ به این سؤال که آیا می‌توان با وام اشتغال، خودرو، مسکن یا کالا کار دیگری کرد؟ باید پاسخ داد اگر این وام «قرض» باشد مثل انواع وام‌های ازدواج و فرزندآوری که درصدی کارمزد دارد و در آنها شرط می‌شود در مسیر مشخصی هزینه شود، وام‌گیرنده باید در همان مسیر هزینه کند، اما اگر شرط نشود که حتما در همان مسیر هزینه شود، زوجین می‌توانند پول وام را به پدر و مادر خود بدهند.

اما اگر پولی که از بانک در قالب «تسهیلات» مثل وام جعاله، مشارکت و کارآفرینی که سودی بیش از 12 درصد دارند، گرفته می‌شود حکم «امانت» دارد و باید حتما در محل شرط شده هزینه شود در غیر این صورت دو مشکل به وجود می‌آید. هم خیانت در امانت می‌شود و هم زمان بازپرداخت اصل و سود آن، سود این تسهیلات در حکم «ربا» خواهد بود.

 

انتهای پیام