به گزارش ایکنا، مسعود پزشکیان، رئیسجمهور کشورمان در آیین گرامیداشت سی و یکمین سالروز تصویب قانون تشکیل شوراهای آموزش و پرورش با شعار «شوراهای آموزش و پرورش بستر ایجاد وفاق ملی تحول مدرسهای» که صبح امروز، دوشنبه 24 دیماه در مرکز همایشهای صدا و سیما برگزار شد، گفت: ما به عنوان مسلمان، شیعه حضرت علی(ع) هستیم و میگوییم راه ایشان را باید ادامه دهیم. من از موقعی که خود را شناختم و میخواستم باور و اعتقادم را متوجه شوم، در حقیقت به دنبال این بودم که امام و کتاب چه چیزهایی را میگویند و ما نسبت به آن امام و کتاب در کجای قضیه قرار گرفتهایم.
وی ادامه داد: صرف اینکه به اینها عشق بورزیم و کتاب را ببوسیم و بالای سرمان بگذاریم مشکل ما را حل نمیکند، عمل به کتاب و رفتن راه امام است که میتواند مشکل ما را حل کند و کشور ما را از وضعیتی که در آن قرار گرفتهایم، بیرون بیاورد. اگر مدعی هستیم راه امام و کتاب خدا، راه و کتاب درستی است، باید بدانیم همانطور که در احادیث آمده است «ما الإمامُ إلّا الحاكمُ بالكِتابِ، القائمُ بالقِسْطِ، الدّائنُ بِدِينِ الحَقِّ». امام هیچ وظیفهای ندارد، مدیران، مسئولان، رهبران و فرماندهان هیچ مسئولیتی ندارند جز اینکه به کتاب عمل کنند؛ نه اینکه کتاب را صرفا بخوانند.
پزشکیان با اشاره به نامه 53 نهجالبلاغه و عهدنامه مالک اشتر گفت: امام علی(ع) در این نامه میفرمایند با مردم به خشونت رفتار نکن و مثل حیوان درنده به جان آنها نیفت. ایشان در این نامه فرمودند «وَ لَا تَكُونَنَّ عَلَيْهِمْ سَبُعاً ضَارِياً تَغْتَنِمُ أَكْلَهُمْ، فَإِنَّهُمْ صِنْفَانِ: إِمَّا أَخٌ لَكَ فِي الدِّينِ وَ إِمَّا نَظِيرٌ لَكَ فِي الْخَلْقِ» آنها یا برادر دینی تو هستند یا در خلقت با تو برابر هستند. این حرفها و دستورهای امامی است که ما مدعی رهروی ایشان را داریم.
رئیسجمهور به بیعدالتی آموزشی اشاره کرد و گفت: ما با چنین ساختار و امکاناتی در جایی مدرسه نداریم و در جایی مدرسه داریم، مدرسهای امکانات ندارد و در جای دیگر مدرسهای است که در حد اعلا آموزش میدهد؛ آن هنگام ما شیعه علی (ع) هستیم؟ میتوان پذیرفت در منطقهای برای خدمت به بچههایی که فردای این مملکت را میخواهند تشکیل دهند نباید فضا، امکانات و روشهای متعالی را برای آنها تهیه و آماده کنیم. یعنی با این کارها ما عدالت را در جامعه پیاده میکنیم.
وی بیان کرد: اکنون بیشتر کسانی که وارد دانشگاه میشوند از یک سری مدارس خاص میآیند و بقیه نمیآیند. این عدالت و انصاف است و آیا میتوان آن را پذیرفت. این وضعیت را باید به سرعت بههم زد. خیرین بزرگوار تا جایی که امکان داشت کمک کردند اما میتوان گفت شورا و فرماندار، استاندار، بخشدار و امام جمعه در منطقه است اما مدرسه نداریم و یا اگر مدرسه است از کیفیت لازم و آموزش درست برخوردار نیست؛ ما مقصریم. لذا به هر شکلی که شده نباید بگذاریم این بیعدالتی و بیانصافی در مناطق، محلات و کشوری که در آن زندگی میکنیم به وجود بیاید.
پزشکیان با تأکید بر اینکه مدیران و مسئولان نباید بخوابند وقتی در جامعه بیعدالتی وجود دارد، تصریح کرد: نباید از کنار این بیعدالتی ساده بگذرند. اینها بچههایی هستند که هرچه آموزش دهیم، همان خواهند شد که ما میخواهیم. اگر طور دیگری شدند، مقصر آنها هستند یا ما؟؟ باید با ما که نتوانستیم آنها را به درستی آموزش دهیم، برخورد کنند. اینها بچههایی بودند که ما به آنها در کلاس، مدرسه، تبلیغات و صدا و سیما آموزش دادیم. اگر دیگران اثر گذاشتند نشان میدهد ما نمیتوانیم اثرگذار باشیم.
وی ادامه داد: اگر شورا و استانداران هر روز برای آن وقت بگذارند تا بیانصافی را در میدان آموزش از بین ببرند بازهم کم است. بیانصافی را در میدان آموزش از بین ببرید. آموزش و سلامت قابل واگذاری به بازار نیست. باید منصفانه آموزش دهیم و امکانات برابر دهیم و تلاش کنیم آنها را به درستترین راه برطرف کنیم.
پزشکیان افزود: میخواهیم آیندههای کشور به درستی تربیت شوند تا به چشمانداز مقام معظم رهبری که فرمودند کشوری توسعهیافته در جایگاه اول اقتصادی، علمی، فناوری و الهامبخش در منطقه بشویم، برسیم اما آن جایگاه کجاست؟ کسانی که مدعی طرفداری از ولایت هستند، این چشماندازها و سیاستهای مقام معظم رهبری را چرا نمیتوانیم اجرایی کنیم. شعار دادن مشکل را حل نمیکند. جرئت نمیکنم در بین مردم این حرفها را بزنم؟ به شما میگویم که مسئول هستید.
رئیسجمهور تصریح کرد: باید اجرا کنیم تا این حرفها، بیعدالتی و بیانصافی را در این روند از بین ببریم. این موضوع نیز به هیچ چیزی ارتباط ندارد بلکه با عزم، اراده و مشارکت مردم میتوان آن را از بین برد.
پزشکیان به بیان خاطرهای از دوره ریاست در دانشگاه تبریز و بازدید از خانههای بهداشت منطقه پرداخت و گفت: در برخی از مناطق خانههای بهداشت وجود نداشت، یا اگر هم خانه بهداشت بود، خرابهای بیش نبود. رفتیم از دولت پول بگیریم، پول نداشتند، نگاهم را تغییر دادم و تصور کردم مسئولی نیست، من مسئول و پاسخگو هستم. باید پاسخ مردم را در آن استان درباره سلامت بدهم. چون به این باور رسیدم باید جواب دهم لذا با مشارکت مردم هر کاری را انجام دادم و در عرض شش ماه توانستیم بالای 600 خانه بهداشت را بسازیم. دولت پول میداد تا 10 خانه بهداشت برای دو سال ساخته شود اما ما بالای 600 خانه بهداشت را در شش ماه با مشارکت مردم ساختیم.
رئیسجمهور اظهار کرد: مگر میشود با مردم همراهی کنیم و برای مردم بگوییم و آنها همراهی و همکاری نکنند؟ مردم جنگ را چگونه اداره کردند، آیا دولت، پول و امکاناتی بود؟ دین و باور در عمل به ما میگوید نباید اجازه دهیم در جامعهای زندگی کنیم که بیعدالتی، انصاف و تبعیض باشد.
وی تصریح کرد: اگر تبعیض و بیعدالتی وجود دارد، راست نمیگوییم که پیرو حضرت علی(ع) هستیم. با شعار دادن و زیارت کردن، کاری درست نمیشود. روز قیامت دهن ما را میبندند و به دست و پای ما میگویند چه کار کردهای؟ آنجا بهانه را نمیپذیرند چراکه روز قیامت جای توجیهات نیست؛ «قَالُوا كُنَّا مُسْتَضْعَفِينَ فِي الْأَرْضِ قَالُوا أَلَمْ تَكُنْ أَرْضُ اللَّهِ وَاسِعَةً فَتُهَاجِرُوا فِيهَا فَأُولَئِكَ مَأْوَاهُمْ جَهَنَّمُ وَسَاءَتْ مَصِيرًا؛ پاسخ دهند که ما در روی زمین مردمی ضعیف و ناتوان بودیم. فرشتگان گویند: آیا زمین خدا پهناور نبود که در آن هجرت کنید؟! و مأوای ایشان جهنم است و آن بد جایگاه بازگشتی است».
پزشکیان با تأکید بر اینکه جای آنهایی که در ضعف و ناتوانی بودند در جهنم است، اظهار کرد: «إِلَّا الْمُسْتَضْعَفِينَ مِنَ الرِّجَالِ وَالنِّسَاءِ وَالْوِلْدَانِ لَا يَسْتَطِيعُونَ حِيلَةً وَلَا يَهْتَدُونَ سَبِيلًا؛ مگر آن گروه از مردان و زنان و کودکان که ناتوان بودند و گریز و چارهای برایشان میسّر نبود و راهی به نجات خود نمییافتند». مگر اینه کور و چلاق باشی، شاید خدا به شما رحم کند. ما و شما موظفیم به عنوان مسلمان و شیعه حضرت علی (ع) تا جایی که میتوانیم تلاش کنیم و اگر هم نشد فردای قیامت میگوییم هرچه در توان داشتیم به میدان آوردیم. حال خدا میداند که راست میگوییم یا نه؟
وی گفت: باید کاری کنیم که این تبعیض و بیعدالتی در تجهیزات، روشها و کیفیتها از بین برود آن گاه میتوان باور کرد شیعه علی(ع) هستیم. توان قدرتها و دولتها محدود است اما توان ملتها و مردم نامحدود است.
پزشکیان افزود: استانداران باید هر هفته با خیرین و شوراها، محله به محله جلسه بگذارند و مشکل جاهایی که کمبود دارند را حل کنند. هرچه در توان داریم در این راه خواهیم گذاشت. هم خیرین هستند، هم برادران در بسیج، هم ستاد اجرایی، هم بنیاد و سایر شرکتها و کارخانجات و معادن که وظایف اجتماعی دارند. باید همه را بسیج کنیم و مشکل را هم در فضا، تجهیزات و هم در روشهای آموزش حل کنیم. اگر اراده کنید، میتوانید این کمبودها را حل کنید. امکان ندارد اراده کنید و نتوانید مشکلی را حل کنید. اراده کنید تا انصاف و عدالت را در تربیت فرزندان مردم پیاده کنیم.
وی ادامه داد: زندگی به سرعت میگذرد و فردا در روز قیامت باید هر کدام از ما جواب دهیم. وضعیت کنونی آموزش و پرورش و سلامت، برازنده ما مسلمان، شیعیان و ایرانیان نیست. ایرانی باید بسازیم در جایگاه، عزت و مقامی که شایسته آن است. ایران با قدمت چندیدن ده هزار ساله است و تمدنها اینجا شکل گرفته است. باید برگردیم به این که ما کی هستیم. در آیه 19 سوره «حشر» آمده است: «وَلَا تَكُونُوا كَالَّذِينَ نَسُوا اللَّهَ فَأَنْسَاهُمْ أَنْفُسَهُمْ أُولَئِكَ هُمُ الْفَاسِقُونَ»؛ همانند كسانی كه خدا را فراموش كردند و خدا نيز آنها را به خود فراموشی گرفتار كرد، نباشيد.
پزشکیان در پایان گفت: خداوند نهایت علم، خلاقیت و قدرت است. روح خدا در ماست و هنگامی که ما به طرف خدا میرویم یعنی به طرف علم بینهایت، خلاقیت بینهایت، عشق و محبت بینهایت میرویم. انسان وظیفه دارد به طرف خدا برود و لذا باید تا بینهایت رفت که «فَإِذا فَرَغتَ فَانصَب».
انتهای پیام