وی گفت: در کشور ما مسائل فرهنگی و سیاسی و اجتماعی وجود دارد؛ اما مقام معظم رهبری چندین سال پشت سرهم اسامی سالها را اقتصادی نامگذاری کردهاند که نشاندهنده اهمیت موضوع است.
رفیعی افزود: سیاستهای اقتصادی حضرت علی(ع) در حکومت، دارای اصول مختلفی است و کتب بسیاری در اینخصوص نگارش شده است که بسیار اهمیت دارد.
استاد حوزه علمیه ابراز کرد: توصیه نخست حضرت علی(ع) که ابتدا خودشان به آن عمل میکردند، توصیه به کار و تلاش است چرا که حضرت از کسانی که کارگریز و تنبل بودند بیزار بودند.
وی اضافه کرد: حضرت با دست خودشان کار میکردند و نخلستان درست کرده و برای آبیاری نخلستان و اراضی کشاورزی قنات حفر میکردند. سیره ائمه معصومین(ع) بعد از امیرالمؤمنین(ع) هم در خصوص کار همین بوده و همواره برای امور اقتصادی در کنار امور عبادی تلاش میکردند.
کارشناس مذهبی در ادامه گفت: اگر کار برای هزینههای خانواده باشد و اینگونه باشد که شخص خود را سربار جامعه نکند عین عبادت است و حکم جهاد در راه خدا را دارد.
وی افزود: هر کاری در جامعه تعریف خاص خودش را دارد و امروزه کارها تخصصی شده و اینگونه نیست که حتماً شخص در امور اداری مشغول شود؛ بلکه مهم اصل کارکردن است چرا که بیکاری دارای آفت و آسیبزا است.
رفیعی ادامه داد: دومین توصیه حضرت علی(ع) توسعه کشاورزی، تجارت و صنعت است و طبق توصیه حضرت اگر کسی آبوخاک دارد؛ اما فقیر باشد خودش مقصر است.
وی تصریح کرد: کسانی که امکان تجارت دارند، باید تجارت نمایند چرا که طبق روایت تجارت عقل انسان را زیاد میکند و مایه برکت است و تاجر راستگو با شهدا محشور خواهد شد. کلمه صنعت یکبار در قرآن ذکر شده است که خداوند میفرماید ما به حضرت داوود صنعت زرهسازی را یاد دادیم.
رفیعی بیان کرد: نظارت بر بازار از دیگر توصیههای مهم حضرت علی(ع) است که حضرت به سراغ تمام اصناف بازار رفته و توصیه میکردند. مولا علی(ع) به بازاریان توصیه میکردند همواره ابتدای کار از خداوند طلب خیر نمایید، در کاسبی سختگیر نباشید، با مشتری بداخلاقی نکنید، انصاف داشته باشید، ربا نخورید و کمفروشی و گرانفروشی نکنید.
سخنران حرم بانوی کرامت اظهار کرد: حضرت بارها تأکید داشتند باید به فکر فقرا باشید که امروزه عنوان دهک پایین جامعه هستند و لازم است دولتمردان به این توصیه بیشتر عمل کنند.
وی گفت: امنیت اقتصادی در بازار از دیگر توصیههای حضرت علی(ع) است که باید مسئولان توجه جدی داشته باشند و دقت کنند ارزش پول ملی پایین نیاید.
رفیعی اظهار کرد: وقتی ارز دولتی بالا رود قیمت ارز آزاد نیز بالا میرود و اجناس گرانتر و ارزش پول هر روز پایین خواهد رفت و منظور از دولت فقط شخص خاص نیست؛ بلکه تمام مسئولان در قوه مجریه و قضاییه و مقننه باید به این مسئله توجه جدی داشته باشند.
انتهای پیام