وی افزود: آنچه مناسبات ملتهای مسلمان را با هم برقرار و استوار میکند و با وجود روابط سیاسی تغییراتی پیدا نمیکند بر حول قرآن کریم است. بر همین اساس نباید بحث قرآن را صرفاً به یک نگاه آئینی تفسیر کرد، هر چند تأثیر آئینی و شعائری هم دارد.
صالحی با تأکید بر اینکه بیش از یک تصویر و تفسیر آئینی و شعائری باید به کارکردهای مختلف مسابقات قرآن توجه کرد، گفت: یکی از کارکردهای مهم مسابقات قرآن حوزه دیپلماسی قرآنی است. در اختتامیه چهل و یکم، برگزیدگان از کشورهایی مانند مصر، لیبی، نیجریه، بنگلادش، عراق و لبنان بودند. با برخی از این کشورها رابطه داشته و داریم، اما با برخی هم شرایط متفاوتی داریم، اینکه زیر لوای قرآن این کشورها میآیند، طبعاً پیامی که از ایران اسلامی دریافت میکنند، انتقال میدهند و این نکته قابل توجهی است.
رئیس کمیسیون توسعه فعالیتهای تبلیغی و ترویجی قرآن تصریح کرد: کارکرد دیگر این است که این مسابقات در ۴۱ سال گذشته بر این بحث که جمهوری اسلامی ایران چه میزان به قرآن اهتمام دارد، تأثیر گذاشته است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اینکه یکی از موارد اتهامی به تشیع کمتوجهی به قرآن است، اظهار کرد: اجرای مسابقات قرآن ایران به لحاظ سابقه و ابعادش در بین کشورهای اسلامی کمنظیر است، برگزاری چهار دهه نشاندهنده این است که جمهوری اسلامی ایران و شیعیان در جهان قرآن را ثقل اکبر میدانند، لذا مسابقات برخی از این اتهامات را برطرف میکند.
صالحی سومین کارکرد مسابقات بینالمللی قرآن را در جذب نوجوانان و جوانان دانست و گفت: در چنین فضایی عشق و علاقه و امید و شور نسبت به قرآن در قالبهای مختلف حفظ و قرائت و مباحث معرفتی و تدبری در بین جوانان بیشتر میشود.