وی با بیان اینکه جشنواره کتاب سال فارغ از اینکه قدردانی از تلاش علمی محققان و فرهیختگان حوزه است، افزود: این جشنواره در کنار تجلیل از محققان، فضایی برای رقابت علمی ایجاد میکند که به دنبال حل مشکلات جامعه در عرصه ملی و بینالمللی است.
وی افزود: هر رخدادی که ایجاد میشود اگر مستند به تحقیق نباشد ابتر بوده و کارآمدی لازم را ندارد. بستر کتاب سال برای راهبری پژوهش و اسلامیسازی علوم انسانی شکل گرفته است و تلاش بی دریغ متولیان این جشنواره آن را به رشد و بالندگی رسانده است.
ایزدهی تصریح کرد: بنده که از نزدیک با این آثار آشنایی دارم اذعان میکنم عمده این پژوهشها در راستای حل مسائل و پاسخ به نیازهای جامعه است و میتواند دردی از مشکلات کشور برطرف کند البته به شرط اینکه این کتب به مرحله نیاز و به دست متولیان امر برسد.
دبیر علمی کتاب سال حوزه با بیان اینکه مراسم اختتامیه و تجلیل از نفرات برتر و شایسته تقدیر این جشنواره روز 18 بهمن در مدرسه علمیه امام کاظم(ع) برگزار خواهد شد، اظهار کرد: در این مراسم از برگزیدگان و شایستگان تقدیر با حضور آیات اعرافی، مدیر حوزههای علمیه و حسینی بوشهری، رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم تقدیر خواهد شد.
وی افزود: در طول سالیان گذشته یعنی بیست و شش دوره قبل، مجموعه آثار رسیده به دبیرخانه همایش بیش از 23هزار عدد است که البته بیش از پنج هزار و 500 اثر به مرحله تفصیلی رسیده است؛ آثار وقتی وارد دبیرخانه در گروههای 19گانه موجود از سوی متخصصین هر رشته پالایش و ارزیابی میشود و برآیند امتیاز ارزیابی آنان اثر شایسته راهیابی به مرحله بعد از مشخص میکند.
وی افزود: تمامی آثار برگزیده در بیست و شش سال گذشته یعنی برتر، شایسته تقدیر و شایسته تحسین، شامل 215 اثر برگزیده، 350 اثر شایسته تقدیر و 515 اثر شایسته تحسین بوده است. 22هزار و 200 اثر از آقایان و مابقی از بانوان بوده است که باید تلاش کنیم سطح آثار بانوان بالاتر رود و بیشتر شود.
ایزدهی بیان کرد: 1700 اثر هم آثار خارجی از کشورهای دیگر بوده و 75 اثر هم برگزیده شده است. در سال جاری هم تعداد کل آثار واردشده به دبیرخانه اعم از کتاب و مقاله و پایاننامه... هزار و 636 اثر است که حدود 45درصد افزایش ورودی داشتهایم و البته برخی گروهها صددرصد افزایش و برخی کمتر و برخی هم کاهشی بوده است. هزار و دو عدد کتاب و 425 رساله سطح چهار و 209 مقاله است؛ البته ما از هر فصلنامه علمی پژوهشی در طول سال بین دو یا چهار مقاله را به انتخاب خود آن مجموعه اخذ میکنیم.
دبیر علمی بیست و ششمین جشنواره کتابسال حوزه علمیه با بیان اینکه حضور کمتر بانوان دلایل مختلفی چون اشتغال بیشتر آنان به کارهای منزل و خانه همچنین حضور آنان در جشنوارههای حوزه خواهران دارد، گفت: البته پیشینه حوزه خواهران 25 سال و حوزه برادران بیش از صد سال است ضمن اینکه سطوح سه و چهار در حوزه خواهران چند سال است ایجاد شده و همچنین اهداف حوزه خواهران هم مختلف است.
وی با بیان اینکه در طرح امین دو سوم ظرفیت برای بانوان و یک سوم برای آقایان است یعنی حوزه خواهران در این زمینه جلوتر از ماست، اضافه کرد: آثار در 19 گروه علمی با هم رقابت میکنند که از جمله میتوان به گروه اخلاق و عرفان، ادبیات و هنر، انقلاب اسلامی، تاریخ و سیره، تفسیر و علوم قرآنی، حدیث و درایه، حقوق، روانشناسی، علوم تربیتی، علوم سیاسی و کتب مرجع و ... اشاره کرد. 20درصد ورودیها با 261 اثر به فقه و اصول اختصاص دارد. علوم اجتماعی دومین گروه با 145 اثر، کلام با 122 و اخلاق و عرفان هم با صد اثر به ترتیب تا رتبه چهارم هستند.
ایزدهی افزود: زبان فارسی با حدود 900 کتاب و بیش از 400 پایاننامه رتبه اول، زبان عربی رتبه دوم و زبان بعد انگلیسی است. 16 اثر در جشنواره امسال شایسته تقدیر خواهد شد که 15 عنوان کتاب است و یکی پایاننامه.
وی افزود: از حدود 209 مقاله از 82 نشریه علمی پژوهشی واصلشده فقه و اصول 37 اثر، فلسفه 27 اثر، تاریخ و سیره 21 اثر بیشترین تعداد را دارند و در مجموع چهار اثر شایسته تجلیل شد. دو فصلنامه هم امسال مورد تقدیر قرار خواهند گرفت.
ایزدهی با اشاره به فرایند کتاب سال تصریح کرد: امکان ندارد کتابی که لایق راهیابی به مرحله بعد نیست بتواند به مرحله نهایی راه یابد زیرا در چند مرحله ارزیابی صورت میگیرد و از افتخارات کتاب سال محسوب میشود.
انتهای پیام