صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۴۲۶۵۴۴۹
تاریخ انتشار : ۲۳ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۰:۵۳
آیت‌الله العظمی حسین نوری همدانی:

آیت‌الله العظمی حسین نوری همدانی در پیامی به دوازدهمین کنگره قرآن، عترت و سلامت با تأکید بر جایگاه سلامت و طبیب در اسلام، بیان کرد: سلامت روح نقش مستقیم در سلامت جسم دارد و اگر روح انسان آسیب ببیند اثرات منفی آن در جسم ظاهر خواهد شد.

به گزارش خبرنگار ایکنا، پیام آیت‌الله العظمی حسین نوری همدانی به دوازدهمین کنگره قرآن، عترت و سلامت امروز سه‌شنبه ۲۳ بهمن ماه در مراسم افتتاحیه این کنگره توسط محمدحسین نیکنام، دبیر این کنگره قرائت شد.
 
در این پیام آمده است:
 
الحمدلله ربّ العالمین و الصّلاة و السّلام علی سیّدنا  و نبیّنا ابی القاسم المصطفی محمّد و علی آله الاطیبین الاطهرین المنتجبین الهداة المهدییّن المعصومین سیّما بقیّة ‌الله فی الارضین
 
فَكُلُوا مِمَّا رَزَقَكُمُ اللَّهُ حَلَالًا طَيِّبًا وَاشْكُرُوا نِعْمَتَ اللَّهِ إِنْ كُنْتُمْ إِيَّاهُ تَعْبُدُونَ «سوره مبارکه نحل، آیه شریفه 114»
 
با سلام و تحیت به آن مجمع محترم که با حضور نخبگان و فرهیختگان عرصه سلامت در حال برگزاری است. یکی از موضوعات بسیار مهم که در اسلام به آن عنایت ویژه‌ای شده است، موضوع حفظ و ارتقای سلامتی بدن است.
 
دستور به رعایت بهداشت فردی و اجتماعی ورزش و تحرک بدنی، اعتدال در خوردن و آشامیدن، خواب مناسب و سحرخیزی در قالب سبک زندگی اسلامی به مسلمانان خود دلیل بر توجه اسلام به این امر مهم می‌باشد. اسلام سلامتی انسان را نعمت و از جمله حسنات خداوند بر بندگانش معرفی می‌کند و حضرت اميرالمومنين عليه السلام فرمودند: «الا عيش أهنا من العافية» و برای صیانت و حفاظت انسان در ابعاد مختلف روحی، جسمی، روانی، اجتماعی، اعتقادی و فکری نیز برنامه دارد، بر این اساس باید به این موضوع مهم عنایت داشت.
 
اگرچه تأکید و توصیه اسلام درباره حوزه سلامت بیشتر ناظر بر پیشگیری است اما در اسلام توجه ویژه‌ای بر طبابت و علم پزشکی شده است. چنانچه امام صادق علیه السلام می‌فرمایند: هر نقطه مسکونی که در آن سه چیز نباشد، کارشان مختل است. اول، فقیه عالم به اوضاع زمان و پرهیز کار، دوم طبیب مورد اعتماد و سوم مدیر خیرخواه مردم. این حدیث به خوبی جایگاه ممتاز طبابت و پزشکان را در جامعه از دید اسلام نشان می‌دهد. از این رو باید در امر طبابت تخصص، علم آموزی، آموزش و نخبه پروری مورد عنایت ویژه قرار گیرد.
 
نکته دیگر که باید مورد توجه باشد سلامت روح است که نقش مستقیم در سلامت جسم دارد و اگر روح انسان آسیب ببیند اثرات منفی آن در جسم انسان ظاهر خواهد شد. اگر سلامت روحی و معنوی داشته باشیم می‌توانیم از بعضی از امور که ایجاد کننده بعضی از بیماری‌هاست، جلوگیری نماییم.
 
روایات ما برای طبیب و پزشک ارزش و اهمیت فوق‌العاده‌ای قائل است و ما هم بر این اساس به عزیزان ارج می‌نهیم و قدردان زحمات آنها هستیم. در پایان از همه عزیزانی که در برقراری این همایش مهم تلاش نموده‌اند تشکر می‌نمایم.
 
 
انتهای پیام