صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۴۲۶۶۶۹۲
تاریخ انتشار : ۲۹ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۲:۳۹

محمد الضوینی، معاون الازهر اظهار کرد: پروژه ویژه الازهر برای کتابت قرآن در مراحل پایانی بوده و بیشتر کارهای مربوط به آن انجام شده است.

به گزارش ایکنا به نقل از الشروق، محمد الضوینی، نماینده الازهر که دیروز(28 بهمن)، در سومین گردهمایی خوشنویسی عربی و نگارگری اسلامی الازهر در مسجد جامع الازهر سخن می‌گفت، بیان کرد: برای کتابت قرآن الازهر مسابقه انتخاب ماهرترین خوشنویسان و مُذَهِبان مصری برگزار شد و سه خوشنویس و شش تذهیب‌کار به مرحله نهایی این مسابقه راه یافتند و هر یک از آنان یک جزء کامل قرآن را کتابت کردند.

وی افزود: پس از داوری کمیته داوری متشکل از اساتید خوشنویسی مصر، افتخار کتابت این قرآن نصیب استاد «محمود السحلی» شد و با پایان این پروژه، الازهر قرآن ویژه خود را خواهد داشت.

الضوینی تصریح کرد: غرفه‌ای در سمینار کنونی مسجد جامع الازهر به آثار راه‌یافته به مرحله نهایی مسابقه، اختصاص داده شده است و در حاشیه این سمینار کارگاه‌های هنری و نشست‌های گفت‌و‌گو محور با موضوع تاریخ کتابت قرآن و نقش الازهر در حفظ میراث هنری ـ اسلامی برگزار می‌شود.

نماینده الازهر همچنین با اشاره به جایگاه هنر در میان مسلمانان تأکید کرد: هنر بخش مهمی از فرهنگ اسلامی است و مسلمانان در بسیاری از هنرهای کلامی مانند شعر و نثر سرآمد بودند و همچنین در هنرهای دیگر مانند معماری، خوشنویسی، تذهیب، خوشنویسی و تزئینات عربی سهم مهمی داشته‌اند.

وی ادامه داد: مسلمانان با اهتمام به کتابت قرآن، تذهیب و تزئین قرآن را با دقت و عنایت خاصی انجام داده‌اند و هنر خوشنویسی علاوه بر کتابت قرآن با کتابت نسخ خطی علمی توسط علما و دانش‌پژوهان مسلمان مرتبط بوده است.

سومین سمینار خوشنویسی عربی و نگارگری الازهر از دیروز(28 بهمن) با نظارت احمد الطیب، شیخ الازهر و با حضور علمای الازهر و هنرمندان خوشنویسی عربی و اسلامی در مسجد جامع الازهر آغاز شده است و تا 25 فوریه(هفتم اسفندماه سال جاری) ادامه دارد.

انتهای پیام