صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۴۲۶۸۲۲۴
تاریخ انتشار : ۰۷ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۲:۳۲
نصرت نیلساز:

دبیر علمی همایش بین‌المللی محیط زیست و فرهنگ و تمدن اسلامی، گفت: در حوزه علوم قرآنی هم  نظریه تصویرپردازی هنری در قرآن توسط سید قطب مطرح شد و در دو کتاب التصویر الفنی فی القرآن و مشاهدالقیامه در قرآن سیدقطب بازتاب یافته است.

به گزارش ایکنا، نصرت نیلساز؛ دبیر علمی همایش بین‌المللی محیط زیست و فرهنگ و تمدن اسلامی، هفتم اسفندماه در اولین روز این همایش با بیان اینکه امروزه حفاظت از محیط زیست از دغدغه‌های جدی اندیشمندان کشورهای مختلف است، گفت: تغییر نگاه انسان به طبیعت و ایجاد فرهنگ احساس دوستی و نزدیکی با طبیعت برای حفظ محیط زیست نقش اساسی دارد لذا انجمن ایرانی مطالعات قرآنی و فرهنگ و تمدن اسلامی، همایش را در هفت محور مبتنی بر حوزه‌های مخلتف علوم انسانی و اسلامی ایرانی و فرهنگ و هنر و اخلاق و ادبیات و ... طراحی کرده است.

نیلساز با بیان اینکه بیش از 100 چکیده به دبیرخانه همایش ارسال شد، افزود: چکیده‌ها نشان‌دهنده تنوع موضوعی است و هفت محور همایش در قالب 4 نشست در دو روز مورد بررسی و واکاوی قرار خواهند گرفت که ماحصل تلاش هفت ماهه جمعی از دوستان در انجمن است.

دبیر علمی این همایش تصریح کرد: دغدغه‌های زیست محیطی و توجه به طبیعت در حوزه تفسیر قرآن در سده اخیر و قرن 14 مورد توجه مفسران بوده است؛ در قرون اخیر شاهد رویکرد علمی به تفسیر بوده‌ایم که توجه به طبیعت توجه کرده است.

وی بیان کرد: در حوزه علوم قرآنی هم نظریه تصویرپردازی هنری در قرآن توسط سیدقطب مطرح شد و در دو کتاب التصویر الفنی فی القرآن و مشاهدالقیامه در قرآن سیدقطب بازتاب یافته است.

نیلساز ابراز امیدواری کرد که روزی برسد که نگاهی حکیمانه توام با اخلاق و انصاف به طبیعت داشته باشیم و این مسئله در ذهن همه انسان‎‌ها فراگیر شود و همه به این آیه شریفه جامعه عمل بپوشاند که فرموده است: الَّذِينَ يَذْكُرُونَ اللَّهَ قِيَامًا وَقُعُودًا وَعَلَىٰ جُنُوبِهِمْ وَيَتَفَكَّرُونَ فِي خَلْقِ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ رَبَّنَا مَا خَلَقْتَ هَٰذَا بَاطِلًا سُبْحَانَكَ فَقِنَا عَذَابَ النَّار.

انتهای پیام